Povezivanje Samsung TV-a i Samsung kućnog bioskopa
STRANA 1 OD 1
Dule2014
Povezivanje Samsung TV-a i Samsung kućnog bioskopa
17.11.2015. 11:10
T62426
status: user broj poruka: 164
Ljudi, pomagajte! Bavim se ovim već po treći put i opet ne uspevam.
Znači, imam Samsung TV UE-40H6200AK i Samsung kućni bioskop HT-Z310R. Povezani su HDMI kablom i optičkim audio kablom. I optički SPDIF izlaz na TV-u, i optički SPDIF ulaz na kućnom bioskopu i optički audio kabl provereno rade.
Ono što ne radi je digitalni zvuk sa TV-a preko kućnog bioskopa, tj. optička audio veza. Kad uključim TV i pojačam zvuk, čuje se zvuk iz zvučnika TV-a. Kad pritisnem Power dugme na kućnom bioskopu (a selektovan je Digital In tj. optički audio ulaz) - zvuka na TV-u nestane, ali se ne pojavi iz zvučnika kućnog bioskopa, a trebalo bi. Čim promenim source na kućnom bioskopu, ili ga isključim, zvuk se pojavi na TV-u, baš kako i treba.
U čemu je problem? Gde sam pogrešio?
Da napomenem da je jednom, prvi put kad sam kupio taj TV, gornja postavka radila kako treba, a onda sam negde nešto promenio i sad ne radi.
Molim vas za vaše ideje koje bi mi pomogle da mi ovo proradi.
TV Sound Output (Sound > Speaker Settings > TV Sound Output) i tu da promenis na drugo, a da nije TV Speakers. _____________________________ P8P67 Pro v.3.1/i7 2600K/16GB RAM/MSI Lightning 770/SSD HyperX 120 3K/ 1TB/3TB SATA/X-Fi xtremeGamer Fatality Pro/CM 690 II Advanced/Toughpower 775W/LG 32LD750/X360 WiFi gamepad/Zalman MFC1 Plus/CM TX3 EVO
Znam za to, oko toga sam se vrteo mnogo vremena, ali - ne radi. Ja selektujem `Receiver`, ali sve što time postignem jeste da isključim ton na TV kad uključim kućni bioskom dok je na Digital in source-u.
Ono sto mi pada na pamet, a to je risiver, tj. kucni bioskop. Da li negde u menjiu kucnog bioskopa, mozes da definises sta ti je opticka po defaultu? (mislim da je ulaz i izlaz u isto vreme).
Da ne stoji na Auto, nego da stavis - optical in?
_____________________________ P8P67 Pro v.3.1/i7 2600K/16GB RAM/MSI Lightning 770/SSD HyperX 120 3K/ 1TB/3TB SATA/X-Fi xtremeGamer Fatality Pro/CM 690 II Advanced/Toughpower 775W/LG 32LD750/X360 WiFi gamepad/Zalman MFC1 Plus/CM TX3 EVO
Optički S/PDIF mi je samo Optical In i to se ne može menjati.
E sad, ja imam neku ideju - Optical In-u se može promeniti kakav signal prepoznaje. Bilo je PCM i onda sam ja držao neko dugme 5 sekundi i to se promenilo, ali ne znam u šta, niti se sećam koje dugme treba držaati duže od 5 sec da bi se izvršila promena. Tu ću malo da pročačkam.
Hvala neXus na pomoći. Ipak sam se nečeg setio, a to je to držanje dugmeta duže od 5 sekundi...
To je to - prebacio si sa ``optical`` (digital) na ``analog`` . U uputstvu za...
17.11.2015. 13:04
status: user broj poruka: 10997
koriscenje pojacavaca (home cinema amp) sigurno pise kako i sta... Pazljivo prouci uputstvo - cak i najjeftiniji modeli ``izbacuju`` ``settings/menu`` na ekran (ili imaju sopstveni displej), pa lepo vidis sta se menja i kako.
-da li si siguran da si audio IZLAZ televizora podesio tako da istovremeno salje zvuk i preko optical i preko HDMI? -ako to sljaka, onda ostaje samo ovo (str. 55-60)
U principu, (via optical) PCM mode ce raditi sa stereo setup-om, a preko HDMI ide i 5.1/7.1 LPCM
Pronašao sam u čemu je bio problem. Naime, televizor mi visi na zidu i veoma je malo odmaknut od zida. Optički izlaz se nalazi na zadnjoj strani TV-a i kad se utakne optički audio kabl i TV stavi na zid, dolazi do tog da se optički audio kabl pri kraju koji je utaknut u TV savije na ok 90 stepeni - i to uzrokuje da kabl ne propušta svetlost. Kad se TV skine sa zida i kabl se ispravi malo, odmah se dobije signal i zvuk se čuje na kućnom bioskopu.
Rešenje bi bilo ili da pronađen optički audio kabl čiji je bar jedan priključak savijen u obliku slova L, ili da kupim novi nosač za TV, koji bi ostavljao više prostora između TV i zida kad se montira.
E, sad... gde naći optički kabl sa L savijenim priključkom, ako tako nešto uopšte i postoji? A nosač ne bih menjao, mrzi me da sve ponovo radim (bušenje zida, merenje...)
Mozda u Kanibalu ili na nekom mestu koji prodaju audio i/ili elektronske komponente imaju Toslink adapter pod uglom od 90 stepeni.
Ako niko nema, ostaje da porucis od napolje. Probaj Aliexpress. Cekaces, ali isplati se. http://goo.gl/xELywC _____________________________ P8P67 Pro v.3.1/i7 2600K/16GB RAM/MSI Lightning 770/SSD HyperX 120 3K/ 1TB/3TB SATA/X-Fi xtremeGamer Fatality Pro/CM 690 II Advanced/Toughpower 775W/LG 32LD750/X360 WiFi gamepad/Zalman MFC1 Plus/CM TX3 EVO
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646999. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.