Poterao me maler sa slušalicama. Prvo izgubim par (Sony MDR-EX220LP) i spadnem na slušalice od Walkmana (MDR-EX082 aka MDR-EX85). Stare, štrokave, malo mutniji zvuk, ali ipak prijatan, ali onda i njima ode donja polovina kabla. Izgleda da vasiona želi da kupim nove slušalice.
Elem, šta kupiti u ovoj našoj zemlji? Imam utisak da su svi Sonyjevi in ear modeli na tržištu apsolutni low end, a to važi i za većinu drugih marki. Ono što mi se čini vrednim pomena su: - Sony XBA-C10, 4000RSD - Sennheiser CX-300 II, 5500RSD - Sennheiser MM70s (tj CX-400 II, samo sa kontrolom glasnoće), 7300RSD
MM70 mi je definitivno preskup, tako da se trenutno dvoumim između prva dva navedena modela.
Iskreno, koštaju malo više nego što sam planirao da platim, a Sennheiser i znatno više nego u inostranstvu i s te strane je Sony u prednosti.
Osim toga, više volim izbalansiran zvuk nego pojačan bas, i tu bi isto trebalo da je Sony u prednosti.
Sa druge strane, CX-300 II su dosta poznatije i generalno imaju dobru reputaciju.
Kom se privoleti carstvu? Ima li neki zanimljiv model koji nisam pomenuo? Gledao sam razne druge proizvođače, i modeli koji se kod nas prodaju u inostranstvu uglavnom koštaju 10-15€ i, ako se i nađe koji review, u najboljem slučaju `zvuče dobro za te pare`.
Ako ti se ne baca previse para idi na Piston. CX-300II sam imao, zvuk je dobar ali ipak losiji nego sto sam ocekivao verovatno jer vise preferiram otvorene sluske. Prodao sam ih brzo jer su mi ocajno stajale u usima, stalno ispadale.
:: Ako ti se ne baca previse para idi na Piston. .. Xiaomi Piston? Moram priznati da je to jedna od poslednjih marki koje bi mi pale na pamet, ali koliko sam uspeo da saznam, deluju kao vrlo pristojne slušalice. Mogu li se naći kod nas, ili se naručuju iz Kine (npr http://www.tangworld.com/original-xiaomi-piston-earphone-updated-version-brown.html)?
@pajsgudgud: Hmm, razmotriću ih. Malo me plaše silni ljudi koji padaju u fras oko šuštanja prilikom dodira kabla sa odećom.
GA 990XA - UD3, AMD fx8320+ereboss, AMD entertainment 8GB r.a.m, Samsung evo 840 120gb, WD 500Gb, Sapphire 280X VaporX, Chieftec modular 750W, puno prašine.
:: :: Ako ti se ne baca previse para idi na Piston. .. :: Xiaomi Piston? Moram priznati da je to jedna od poslednjih marki koje bi mi pale na pamet, ali koliko sam uspeo da saznam, deluju kao vrlo pristojne slušalice. Mogu li se naći kod nas, ili se naručuju iz Kine (npr http://www.tangworld.com/original-xiaomi-piston-earphone-updated-version-brown.html) :: :: @pajsgudgud: Hmm, razmotriću ih. Malo me plaše silni ljudi koji padaju u fras oko šuštanja prilikom dodira kabla sa odećom.
Iz korisničkih utisaka sa Amazona, čak i dobar deo pozitivnih komentara ga pominje:
Great Sound But Suffers From Distracting Microphonics: ... Because the cable is woven and has a rough fabric-type texture, when the cable rubs against anything (clothes, skin, itself) you can really hear it through the buds. In effect, the cable acts like a microphone and transmits sounds through the earbuds. So if you`re engaging in any kind of activity, like running, the scraping/rustling sound is very distinctive and distracting and makes these earbuds a poor choice for my intended purpose. ...
Such potential, but HUGE flaw: ... The microphonic noise is terrible! Any slight movement of the cord against itself or your clothing will produce that noise straight to your ears. Even sitting still, slight movements of my head would cause it. It renders the earbuds pretty much unusable. ...
Static makes headphones virtually unusable: ... The problem came in if you moved around. At all. Any motion in the chord translated to a motion/static sound in the earbuds. They sound and comfort are great, but who keeps perfectly still while having headphones on? Overall, a huge disappointment. ...
The worst headsets EVER: ... I HATE these headphones !! Every move you make is amplified 10,000% if you touch or rub against the cord at any time. Am I supposed to sit PERFECTLY still at all times when I use these things !!! I have Never come across a problem like this with a pair of headphones before and it is CERTAINLY unrealistic that when this product was tested, they didn`t realize this stupid FLAW !!!! ...
Initially Perfect....but `rustling/static` noise is heard: ... One Big Problem: As I began to move around, I kept hearing a `brushing` noise, which seemed to be coming from the cord. These headphones are not made for sports, dancing, etc. ...
primetio sam to i ja ali mislim da preteruju, pa jbt to čuješ kada ubodeš slušalice i ne pustiš muziku. Meni lično ta pojava uopšte ne smeta i koliko znam javlja se i na svim drugim slušalicama samo tiše. Taj model koristim poslednih šest godina (promenio tri para) u kombinaciji sa ZEN vision M plejerom. Trčao, skakao, vozio se prevozom i nikada ali nikada nisam primetio taj prenos zvuka koji ovi korisnici potenciraju. Na kraju dodji kod mene pa ih probaj. :) support normality
GA 990XA - UD3, AMD fx8320+ereboss, AMD entertainment 8GB r.a.m, Samsung evo 840 120gb, WD 500Gb, Sapphire 280X VaporX, Chieftec modular 750W, puno prašine.
:: ... Na kraju dodji kod mene pa ih probaj. : Je l` imaš nešto slatko kod kuće? :D
Šalim se, ubedio si me. :) Al` oni tamo onda nisu normalni. Čak je jedan lik koji im je dao 5 zvezdica napisao nešto u stilu: `Ljudi koji se žale na šuštanje nemaju pojma, kabl ovih slušalica je obmotan tekstilom i sasvim se lepo mogu nositi uz telo. Oni koji imaju problema greše jer ih nose preko umesto ispod odeće i tako sebi prave problem.` :-|
Al` koliko vidim, niko se nije žalio na loš zvuk. :)
juče kupio, samo požuri dok žena nije izjela sve!.
Pa da...ja ih uvek nosim ispod odeće. Ne samo ovaj model već sve slušalice. NIkada mi neće biti jasno zašto ljudi nose preko recimo jakne. Gurneš ih unutra i ćao, ne kisnu, neće ti niko zakačiti kabl u prevozu itd.
Zvuk je stvarno odličan. Videćeš već.
Javi utiske. support normality
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646999. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.