Dobio sam jedan televizor na poklon. U pitanju je Sony KE-P42XS1. Plazma televizor. E sad imam dva problema, pa mi trebaju saveti.
1. Na ekranu naočigled ima dve ogrebotine. Međutim, kad sam malo bolje pogledao, skontao sam da to ustvari nisu ogrebotine na ekranu, već na nekoj foliji koja je preko ekrana. Na delovima gde je ta folija iscepana, oguljena, daje normalnu sliku kao i na mestu gde je ta folija. Moje pitanje, pošto je jako iritantno pri gledanju u televizor, da li se može ukloniti ta folija? Da li smem da je skinem? Na linku ispod možete da vidite kako to izgleda.
2. Ne znam da li me više nervira problem broj 1 ili broj 2. Imam IPTV, slika je fenomenalna preko ovog televizora, s obzirom koliko je star. Međutim, nikako ne mogu da dobijem 16:9 format koji dobijam preko STB-a! Zapravo televizor daje 16:9, ali ne prirodan 16:9, nego mi daje zumiranu sliku (krati ivice)! Nemam original daljinski, nego neki Sonijev koji reaguje na ovom televizoru. U meniju nema ničeg upotrebljivog. Ne znam da li je neko dugme koje ne postoji na ovom daljinskom ili je nešto do televizora, ili do IPTV-a.
Ev ja sam moju skinuo sa 95% ekrana. Sad moja je bila samo Antireflective folija, ne znam dal je i kod tebe ta prica...kad je jako prirodno svetlo u sobi tad se kod mene jedino primecuje nedostatak te folije, ali tv je okrenut tako da ne glumi ogledalo cesto D Za drugi problem ili pogusaj u STB da promenis ak vec ne moze u TV , il se navikni D
Editic: Moja folija je spadala tokom godina od brisanja ekrana...Pa sam se na kraju iznervirao i ostalo je samo po krajevima...nisam mogao vise trljam :D
Rešio sam problem sa zumiranom slikom... našao neki daljinski koji ima taster za podešavanje formata slike koji ovaj nije imao. A folija će izgleda da ostane tako kako je :(
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646999. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.