Pozdrav, imam SBB koji uopste ne gledam, pa bih da ga ukinem i predjem na ovu zemaljsku digitalnu televiziju. Interesuje me, kada se kupi dig risiver, da li se u njega stavlja ova obicna sobna antena, on proradi i to je to. nema nikakvih mesecnih troskova?
ta ideja mi je pala napamet kada sam otisao u selo, gde je televizija uvek bila zrnasta i mutna, stavili ljudi ovaj receiver ( onaj najjeftiniji od 3000), a slika kao kod mene na SBB, doduse hvataju samo 5 kanala, ali su kristalno cisti. ( u nekim kucama i vise kanala, zavisi od polozaja)
Pa bih da ja to lepo uvedem u stan, i ratosiljam se SBB-a. Da li je tako jednostavno, ili ima dodatnih komplikacija?
U teoriji, može i tako. Ima začkoljica - kao i pre digitalne televizije, nije moguće u svim stanovima imati kvalitetan prijem signala samo sa sobnom antenom, - ako ima optičke vidljivosti do predajnika, ima i signala, a ako nema, stan je zavučen, zaklonjen drugim zdradama ili se soba sama nalazi okružena drugim prostorijama - signal će biti slab ili ga neće biti. U tom slučaju, jedino rešenje jeste i bilo je - krovna/spoljašnja antena postavljena na mesto gde vidljivosti - prijema, ima. To se rešava tako što ili pozajmiš sobnu antenu od nekoga, ili, praktično isto uradiš u prodavnici jer po novom zakonu ako si nezadovoljan, vraćaš proizvod. Da budeš fer sa prodavcem, vratiš mu odmah da bi lakše stornirao prodaju... ako ti neka antena ne odgovara. Drugo, imaš valjda komšiluk, neko, valjda, ima STB pre tebe... pa pitaj. O plaćanju: besplatno je do decembra. A onda država i RTS spremaju neki način kako da nam naplaćuju `javni servis` prepun uhljeba, lošeg programa i mozgoispirajućih repriza, čiji najgledaniji dnevnik ima sedmično više grešaka u prilozima i `javljanjima` nego privatne televizije za godinu dana.... Ali, imao SBB ili ne, predviđeno je da plaćaš RTS, tako da ti to neće biti dodatni trošak. I ja sam isto uradio, shvativši da danima niko ne zastane ispred TV-a koji radi li radi. STB mi uglavnom služi kao video plejer....
Jebes tv, ja to nemam vec 10 godina u sobi, ali sta ces za net?
I7 4790k 5ghz(operisan) & ph-tc14pe_bk Asus Maximus VII hero Kingston Fury 2x4gb 1866mhz Asus GTX 970 Strix & Asus R9 290 ref. Benq xl2420g G-Sync 144hz Samsung 850 EVO 250gb CM V700
Ne zaboravi jedno, SBB kablovska je OBAVEZNA, a tek posle nje internet, ne moze internet bez kablovske
:: Pozdrav :: imam SBB koji uopste ne gledam, pa bih da ga ukinem i predjem na ovu zemaljsku digitalnu televiziju :: Interesuje me, kada se kupi dig risiver, da li se u njega stavlja ova obicna sobna antena, on proradi i to je to. nema nikakvih mesecnih troskova :: :: ta ideja mi je pala napamet kada sam otisao u selo, gde je televizija uvek bila zrnasta i mutna, stavili ljudi ovaj receiver ( onaj najjeftiniji od 3000), a slika kao kod mene na SBB, doduse hvataju samo 5 kanala, ali su kristalno cisti. ( u nekim kucama i vise kanala, zavisi od polozaja :: :: Pa bih da ja to lepo uvedem u stan, i ratosiljam se SBB-a :: Da li je tako jednostavno, ili ima dodatnih komplikacija :: :: Hval :: :: Intel i3 4130, Alpenfohn Himalaya, Gigabyte Z87-HD3, 8gb Mushkin 1333@2000, SSD Mushkin Chronos 120gb + externi 500gb,Sapphire 7950 3GB BOOST, LG IPS277L-BN 27`, Corsair HX520, Fractal Design Arc Midi window mod, NZXT Sentry LX fan controller, Mad Catz
Poz drugari, izvinjavam se sto malo kasnim sa javljanjem.
e ovako, instaliraju mi kroz zgradu internet jednog drugog provajdera, koji ima bas dobre pakete. Pa bih od njih koristio internet, a televiziju ovu zemaljsku digitalnu tako da mi sbb uopste nece bit potreban. Jedino me brinulo to oko prikljucenja i kacenja analognih antena na taj uredjaj, ali izgleda da nije nista komplikovano.
Bilo koja antena sa pojacalom ( ako ti je odasiljac bas daleko ) ce odraditi posao. Imas li u stanu neku zajednicku antenu? Najbolje se pokazale, bar ja sto sam ugradjivao , one mrezaste sa pojacalom. Ne mora da bude uopste strogo usmerena, a signal odlican.
- Majstore, da li će ići ili neće ići? - Hm, mislim da će biti čupavo.
Imam jedno pitanje za razjasnjenje,ako se uhvati neki predajnik da li uz lokalne kanale koje taj predajnik obicno prenosi obavezno idu i oni nacionalni kanali ili ne,to mi nije bas jasno, da li je jacina tog signala konstatnta,da li je u svim pravcima jednak-odnosno kako digitalni signal izgleda u prostoru oko predajnika kad bi mogao da se vidi-imali li uopste neki oblik.
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646999. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.