Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Tehnika
Kućna tehnika
potapajuca pumpa
STRANA 1 OD 1
time82 potapajuca pumpa 03.08.2015. 08:48 T61830

status: user
broj poruka: 138
preporucite mi neku jeftiniju potapajucu pumpu za bunar.
bunar je dubok 16m a vodenog stuba ima 7m.cev u bunaru je precnika 160mm.

razmisljao sam o http://www.kupujemprodajem.com/potapajuca-pumpa-za-vodu-nova-24044888-oglas.htm?filter_id=20516896 ali nisam siguran da li valja jer vidim da ima `istih` po mnogo vecoj ceni.
preporucite neku za koju pouzdano znate da se u praksi pokazala ok.
sluzice za zalivanje voca i trave oko kuce (mali plac) znaci nista zahtevno.

unapred Hvala.
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
acosuper Ahh 03.08.2015. 12:07 #600314

broj poruka: 1207
Ja mislio vodeno hladjenje neko, tuning bunar liquid cooling.

AMD FX 8350 Eight Core 4.5GHz Cooler Master V8 / Gigabyte HD 5870 SOC Arctic Cooling Accelero Xtreme PLUS / KINGSTON 12GB (2X4GB 2x2GB) 1866 DDR3 / ASUS Sabertooth 990FX R2.0 / Samsung 840 EVO 120GB / Samsung F3 Spinpoint 500GB / Toshiba 1TB / Cooler Mast

gilopile ... 03.08.2015. 12:19 #600315

broj poruka: 9459
Raspitaj se da li ta pumpa moze da povuce vodu na toj dubini bunara. Koliko sam shvatio, do nivoa vode imas oko 10-ak metara?
Ta pumpa sa tog linka mi deluje smesno i ne verujem da bi uspeo sa njom. Nisam neki ekspert, ali...

Sve zavisi, ali trebace ti bas neka dobra i jaka pumpa, a i zavisi od promera cevi koliko ce pumpa da bude pod opterecenjem...da ne crkne brzo...

Mozda ovako nesto da trazis...Ali se ipak raspitaj kod prodavca da li moze da povuce na toliko metara...

https://www.kupujemprodajem.com/Einhell-bastenska-pumpa-600w-NOVO-3244392-oglas.htm?filter_id=

P.S> Aco, a mozda stvarno hoce sa hladnom bunarskom vodom da hladi PC, al ga sramota da kaze :D

- Majstore, da li će ići ili neće ići?
- Hm, mislim da će biti čupavo.

xenox Ako je za zalivanje direktno iz bunara 03.08.2015. 12:40 #600316

broj poruka: 1400
Mislim da ti ta potapajuca nece raditi posao. One sluze da prepumpaju vodu sa izvora u rezervoar na vecoj visini, pa dobijes pritisak zbog pada iz tog rezervoara.

Misim da tebi treba hidropak pumpa, a na koju mi lici pumpa sa linka gore, koja odrzava pritisak u instalacijama (ali mislim da uz pumpu ide i burence neko)...

E, sad, mozes da natakaris na neko drvo ili platformu bure sa vodom, pa da imas toplu vodu i za tusranje sa obicnom potapajucom pumpom...

Gigabyte Z77M-D3H, i5 3570k
3x8GB ddr3 1333, SanDisk SSD 64GB, Win XP
Frontier DIVA

rasa007 re: 03.08.2015. 13:51 #600319

broj poruka: 456
Ova sto je gilopile naveo nije potapajuca pumpa, vidi na pijaci neku rusku potapajucu pumpu za 50-tak eura odradice ti posao, u svakom slucaju koju god da kupis nikad je ne stavljaj na samo dno bunara jer moze da povuce mulj, sljunak i sl. sto moze da blokira pumpu pa da ti izgori ista.

time82 izbuseno je i 03.08.2015. 14:00 #600320

broj poruka: 138
stavljene su plasticne cevi celom duzinom.na poslednja tri metra izbusena je cev burgijom oko 30mm i sve to je umotanu u cstu pocinkovanu zicu sa jako sitnim okcima(ista ona za sejanje peska) tako da bar malo filtrira vodu. oko cevi je zasut sitan sljunak tako da ne bi trebalo da bude problema sa prljavstinom.samo me pumpa brine.

ne hladim komp bunarskom vodom ali priznajem da mi je to palo na pamet :)
IceCream re 05.08.2015. 10:13 #600419

broj poruka: 791
ta pumpa bi trebala da bude skroz OK i drukciji tip osim potapajuce pumpe i nemozes koristiti jer nivo vode suvise nizak, nisam razumeo ili je 7 ili 9 metara od nivo tla a tu vec teoretski nemozes da dignes vodeni stub znaci mora pumpa u bunar
a da li ce bunar zadovoljiti to ces u praksi saznati
moze se desiti da pumpa izvuce vodu iz cevi (bunara) i ostane na `suvom` onda zaustavis pumpu sacekas da se sve normalizuje i nastavis a mozda ne
ako ima 7 metara vodenog stuba iznad pumpe to izgleda sasvim zadovoljavajuce ali nikad se nezna kakav je teren na mestu izbusenog bunara
to sto si nasuo frakciju oko cevi je dobro ali u ovo doba plastike da stavis metalno sito je pogresno
imas plasticna sita predvidjena za bunare koje finije filtriraju vodu i traju
metalna vremenom stradaju plasticna ne, neznam gde si uopste nasao ta sita jer sve bunardzijie koriste plasticna

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646999.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs