Raspitaj se da li ta pumpa moze da povuce vodu na toj dubini bunara. Koliko sam shvatio, do nivoa vode imas oko 10-ak metara? Ta pumpa sa tog linka mi deluje smesno i ne verujem da bi uspeo sa njom. Nisam neki ekspert, ali...
Sve zavisi, ali trebace ti bas neka dobra i jaka pumpa, a i zavisi od promera cevi koliko ce pumpa da bude pod opterecenjem...da ne crkne brzo...
Mozda ovako nesto da trazis...Ali se ipak raspitaj kod prodavca da li moze da povuce na toliko metara...
Mislim da ti ta potapajuca nece raditi posao. One sluze da prepumpaju vodu sa izvora u rezervoar na vecoj visini, pa dobijes pritisak zbog pada iz tog rezervoara.
Misim da tebi treba hidropak pumpa, a na koju mi lici pumpa sa linka gore, koja odrzava pritisak u instalacijama (ali mislim da uz pumpu ide i burence neko)...
E, sad, mozes da natakaris na neko drvo ili platformu bure sa vodom, pa da imas toplu vodu i za tusranje sa obicnom potapajucom pumpom...
Ova sto je gilopile naveo nije potapajuca pumpa, vidi na pijaci neku rusku potapajucu pumpu za 50-tak eura odradice ti posao, u svakom slucaju koju god da kupis nikad je ne stavljaj na samo dno bunara jer moze da povuce mulj, sljunak i sl. sto moze da blokira pumpu pa da ti izgori ista.
stavljene su plasticne cevi celom duzinom.na poslednja tri metra izbusena je cev burgijom oko 30mm i sve to je umotanu u cstu pocinkovanu zicu sa jako sitnim okcima(ista ona za sejanje peska) tako da bar malo filtrira vodu. oko cevi je zasut sitan sljunak tako da ne bi trebalo da bude problema sa prljavstinom.samo me pumpa brine.
ne hladim komp bunarskom vodom ali priznajem da mi je to palo na pamet :)
ta pumpa bi trebala da bude skroz OK i drukciji tip osim potapajuce pumpe i nemozes koristiti jer nivo vode suvise nizak, nisam razumeo ili je 7 ili 9 metara od nivo tla a tu vec teoretski nemozes da dignes vodeni stub znaci mora pumpa u bunar a da li ce bunar zadovoljiti to ces u praksi saznati moze se desiti da pumpa izvuce vodu iz cevi (bunara) i ostane na `suvom` onda zaustavis pumpu sacekas da se sve normalizuje i nastavis a mozda ne ako ima 7 metara vodenog stuba iznad pumpe to izgleda sasvim zadovoljavajuce ali nikad se nezna kakav je teren na mestu izbusenog bunara to sto si nasuo frakciju oko cevi je dobro ali u ovo doba plastike da stavis metalno sito je pogresno imas plasticna sita predvidjena za bunare koje finije filtriraju vodu i traju metalna vremenom stradaju plasticna ne, neznam gde si uopste nasao ta sita jer sve bunardzijie koriste plasticna
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646999. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.