Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Tehnika
Kućna tehnika
Security - DVR i kamere
STRANA 1 OD 1
MACHINE Security - DVR i kamere 06.07.2015. 00:26 T61633

status: user
broj poruka: 5704
Drustvo,

treba mi predlog za najjeftiniju/najjednostavniju kombinaciju i gde uzeti.

Naime trebaju mi kamere koje ce se napajati preko mreznog kabla, koje imaju nocno snimanje i DVR sa diskom na kome mogu drzati snimke jedno 15ak dana. Rezolucija da bude 720p. Moze D@hua, HikVision i slicno.

Posto su pokretne kamere koje mogu setati 100-ak stepeni levo desno i da li su bolji izbor? Ili neke sirokougaone i koliki spektar prostora pokrivaju?

Hvala unapred

`Budućnost pripada onima koji su u vreme velikih promena spremni učiti, a oni koji misle da više nemaju šta da nauče, ostaće zatečeni u svetu koji više ne postoji` - Eric Hoffer
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
imarkovic Re: Security - DVR i kamere 06.07.2015. 00:50 #598360

broj poruka: 18996
Imaš bukvalno SVE od kineza, da biraš. Samo, ne bih ti preporučio pokretne kamere jer ni kineske nisu jeftine, a umeju da se zaglupe i da vrte u krug, tj. ne poštuju komandu koja im je zadata kako da se vrte i šta da snimaju. Za unutra imaš u rasponu od 360, ali slika je naravno izobličena, za spolja `dome` kamere imaju duplo manji raspon, pre bih stavio 2 da pokrivaju obe strane recimo.
Imaš jeftin DVR sa ip portovima za ip kamere, jedan od boljih od tih kineza je Alhua, Dahua je jako sličan.

Sve imaš u MasterCCTV centru u zemunu, od njih faktički svi uzimaju, tako da cene su im najbolje, pretpostavljam, sem ako ima nešto po oglasima polovno, kamere obično bude.

:: Drustvo
::
:: treba mi predlog za najjeftiniju/najjednostavniju kombinaciju i gde uzeti
:: Naime trebaju mi kamere koje ce se napajati preko mreznog kabla, koje imaju nocno snimanje i DVR sa diskom na kome mogu drzati snimke jedno 15ak dana. Rezolucija da bude 720p. Moze D@hua, HikVision i slicno
:: Posto su pokretne kamere koje mogu setati 100-ak stepeni levo desno i da li su bolji izbor? Ili neke sirokougaone i koliki spektar prostora pokrivaju
:: Hvala unapre
:: `Budućnost pripada onima koji su u vreme velikih promena spremni učiti, a oni koji misle da više nemaju šta da nauče, ostaće zatečeni u svetu koji više ne postoji` - Eric Hoffer
MACHINE Re: Re: Security - DVR i kamere 06.07.2015. 01:30 #598364

OK,

posto je inace jedna IC kamera, koja moze da mi zahvati recimo ugao od 90 stepeni, ili koliko vec hvataju, da PoE ide preko UTP i kojih modela ima standalone DVRa sa 8 portova i recimo diskom od 500GB? Koje su okvirne cene ovoga, posto sam davno nesto ovako montirao.

`Budućnost pripada onima koji su u vreme velikih promena spremni učiti, a oni koji misle da više nemaju šta da nauče, ostaće zatečeni u svetu koji više ne postoji` - Eric Hoffer

:: Imaš bukvalno SVE od kineza, da biraš. Samo, ne bih ti preporučio pokretne kamere jer ni kineske nisu jeftine, a umeju da se zaglupe i da vrte u krug, tj. ne poštuju komandu koja im je zadata kako da se vrte i šta da snimaju. Za unutra imaš u rasponu od 360, ali slika je naravno izobličena, za spolja `dome` kamere imaju duplo manji raspon, pre bih stavio 2 da pokrivaju obe strane recimo
:: Imaš jeftin DVR sa ip portovima za ip kamere, jedan od boljih od tih kineza je Alhua, Dahua je jako sličan.
:: Sve imaš u MasterCCTV centru u zemunu, od njih faktički svi uzimaju, tako da cene su im najbolje, pretpostavljam, sem ako ima nešto po oglasima polovno, kamere obično bude
:: :: Drustvo
:: ::
:: :: treba mi predlog za najjeftiniju/najjednostavniju kombinaciju i gde uzeti
:: :: Naime trebaju mi kamere koje ce se napajati preko mreznog kabla, koje imaju nocno snimanje i DVR sa diskom na kome mogu drzati snimke jedno 15ak dana. Rezolucija da bude 720p. Moze D@hua, HikVision i slicno
:: :: Posto su pokretne kamere koje mogu setati 100-ak stepeni levo desno i da li su bolji izbor? Ili neke sirokougaone i koliki spektar prostora pokrivaju
:: :: Hvala unapre
:: :: `Budućnost pripada onima koji su u vreme velikih promena spremni učiti, a oni koji misle da više nemaju šta da nauče, ostaće zatečeni u svetu koji više ne postoji` - Eric Hoffer
imarkovic Re: Re: Re: Security - DVR i kamere 06.07.2015. 08:01 #598371

broj poruka: 18996
I ja sam davno radio sa ip kamerama, ali znam da ima, e sad, ne znam samo da li postoji kamera koja ima poe, ili moraš ručno da ga napraviš, tj. izvučeš paricu iz kabla, mada ima sigurno, zovi raspitaj se za sve, ljudi će ti dati sve informacije i savete.
U DVR možeš da staviš disk od 3TB ako hoćeš, jer disk ne ide uz DVR. inače, imaš DVR po ceni od 120eu za 8 kamera.

:: OK
:: posto je inace jedna IC kamera, koja moze da mi zahvati recimo ugao od 90 stepeni, ili koliko vec hvataju, da PoE ide preko UTP i kojih modela ima standalone DVRa sa 8 portova i recimo diskom od 500GB? Koje su okvirne cene ovoga, posto sam davno nesto ovako montirao
:: `Budućnost pripada onima koji su u vreme velikih promena spremni učiti, a oni koji misle da više nemaju šta da nauče, ostaće zatečeni u svetu koji više ne postoji` - Eric Hoffe
:: :: Imaš bukvalno SVE od kineza, da biraš. Samo, ne bih ti preporučio pokretne kamere jer ni kineske nisu jeftine, a umeju da se zaglupe i da vrte u krug, tj. ne poštuju komandu koja im je zadata kako da se vrte i šta da snimaju. Za unutra imaš u rasponu od 360, ali slika je naravno izobličena, za spolja `dome` kamere imaju duplo manji raspon, pre bih stavio 2 da pokrivaju obe strane recimo
:: :: Imaš jeftin DVR sa ip portovima za ip kamere, jedan od boljih od tih kineza je Alhua, Dahua je jako sličan.
:: :: Sve imaš u MasterCCTV centru u zemunu, od njih faktički svi uzimaju, tako da cene su im najbolje, pretpostavljam, sem ako ima nešto po oglasima polovno, kamere obično bude
:: :: :: Drustvo
:: :: ::
:: :: :: treba mi predlog za najjeftiniju/najjednostavniju kombinaciju i gde uzeti
:: :: :: Naime trebaju mi kamere koje ce se napajati preko mreznog kabla, koje imaju nocno snimanje i DVR sa diskom na kome mogu drzati snimke jedno 15ak dana. Rezolucija da bude 720p. Moze D@hua, HikVision i slicno
:: :: :: Posto su pokretne kamere koje mogu setati 100-ak stepeni levo desno i da li su bolji izbor? Ili neke sirokougaone i koliki spektar prostora pokrivaju
:: :: :: Hvala unapre
:: :: :: `Budućnost pripada onima koji su u vreme velikih promena spremni učiti, a oni koji misle da više nemaju šta da nauče, ostaće zatečeni u svetu koji više ne postoji` - Eric Hoffer
-ShonE- Re 06.07.2015. 08:56 #598374

broj poruka: 3529
Moram da pohvalim kineze, imamo na poslu dva dvr uredjaja(sa po 16 kamera), neki kineski H264, evo vec skoro 3god rade besprekorno a nisu nesto skupo placeni svojevremeno.

AMD FX-8350 + Noctua NH-D14
MSI 990FXA-GD80
Kingston 16GB 1600MHz Hyper Grey
MSI GTX780 Lightning
Dell U2412M + LG D2343 3D
SSD 840 EVO 250GB + WDBlack (1TB+500GB)
Thermaltake Urban S71 + CM V850
Creative X-Fi Titanium + Z-5500

:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
markopvict Ja poslusao imarkovica, fala :) 06.07.2015. 09:10 #598375

broj poruka: 4515
uzeo u Master CCTV D@hua. HDCVI sistem, 1.3Mpix kamere, odlican kvalitet slike i podrska, aplikacija za mobilni tel. Jedina mana je bucniji ventilator na DVR-u, koji realno moze da se iskljuci ako se DVR ne nalazi na nekom tavanu na 60stepeni.

:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
MACHINE CCTV 06.07.2015. 11:02 #598380

U cemu su ljudi izrazene cene na sajtu? :D

http://www.masterbc.co.rs/index.php?meni=proizvodi&sekcija=videonadzoripcctv&podmeni=sonyipfullhdbulletkamere

Rynskelath Mi 06.07.2015. 14:16 #598393

broj poruka: 484
koristimo Network Security dvr koji ide preko clouda (naravno, obavezno je ubaciti i hdd)
Cloud je free tako da ne moras da brines oko toga a postoji mogucnost pracenja i preko mobilnog telefona (sve platforme)

Dahua mi se isto tako lepo pokazala, bar za sada nikakvih problema nisam imao, sem sa nekim serijama diskova WD blue (na to treba obratiti paznju da li pise u specifikacijama da se WD blue NE UZIMA)

Cpu: Intel Q6600 @2.4Ghz @1066Mhz
CpuCooler: Cooler Master GeminII
MB: AsRock G41M-VS3
Ram: 6Gb Kingston DDR3 @1333
GPU: Msi HD 6850 OC 1gb/ddr5
Case: Chieftec
Mis: Genius Gila
Tastatura: Logitech K350
ViewSonic 24` 1920x1080

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646999.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs