Pozdrav svima. Rodjacima u Crnoj Gori treba gore navedena aparatura (stariji su ljudi u pitanju i zive na selu gde nema kablovske), pa su me pitali sta da uzmu da bi mogli da gledaju bar nesto na TV-u. Dajte savete i predloge. Unapred hvala!
Zavisi sta ima u ponudi u CG, od risivera. Generalno svi jeftiniji su prakticno isti. Samo sve opet zavisi od TV-a, da li ima skart ili cinceve. Ako nema, morace neki risiver sa RF modulatorom.
Set Top Box - gi ga metnuvas odogzo s tevevizor. :D
_____________________________ P8P67 Pro v.3.1/i7 2600K/16GB RAM/MSI Lightning 770/SSD HyperX 120 3K/ 1TB/3TB SATA/X-Fi xtremeGamer Fatality Pro/CM 690 II Advanced/Toughpower 775W/LG 32LD750/X360 WiFi gamepad/Zalman MFC1 Plus/CM TX3 EVO
OK, videcu to za cinceve i skart (imam ja adapret koji rad i sa cincevima i sa skartom). A koja antena bi bila dobra? Ovi set top boxovi koji imaju kod nas da se kupe ne odgovaraju u Montenegru?
A zasto ne bi odgovarali - uglavnom pokrivaju vise ``moNdulacija``
02.07.2015. 14:03
status: user broj poruka: 10997
(mada je kod nas bitna samo T2). Sto se tice antene, rade sve one koje su radile i pre, tako da, ako im je prijem do sada bio dobar, bice dobar i od sada (i vice versa)...
recimo u mom slucaju postoji velika razlika sto se tice signala.Dve iste identicne antene i 2 identicna set top box-a 1 stb :kvalitet signala 80 % + , jacina signala preko 50% 2. stb: izmedju 40 i 60 % kvalitet signala , jacina signala od 8 do 10 % :)
Antene su postavljene jedna do druge na istoj visini( u podkrovlju) preko 1 hvataju matorci programe sa podrucja Loznice,Sapca,Arandjelovca ,Kragijevca Jagodine,Naravno Valjeva i cini mi se cuprije pored Rts ,happy,b92 ,prve,pink-a
2 antena tj. moja samo Sabac ,loznica i onaj standardni paket rts,b92....
Horizons S,bear,vivax,i jos jedan ne mogu da se setim imena svi imaju identicne daljince ,malo drugaciji graficki prikaz aplikacije i ,malo drugaciji oblik plasticne kutije. isto sr.... samo drugo pakovanje. vidi neki koji ima i dvb t i t2 mogucnost prijema tako da mozda onda nece trebati upgrade za kd djetici predju na T 2
Koristio sam Bear i Strong resivere i bolje se pokazao Strong. Bolje se snalazi sa slabijim signalom. Bear je menđu najjeftinijima a Strong među najskupljim i imaju skoro iste daljnce (što kaže kolega) i oba reaguju na komande......i oba imaju DVB-T / T2 tjunere.
E sad opet sve zavisi kakav ti primerak zapadne. Npr. imao sam dva Bear resivera, što se jačine signala tiče, jedan pokazuje 90% a drugi 40%, pa jedan pušta sliku kad je kvalitet slike 10% a drugi ispod 45% neće da prikaže sliku. Kod Stronga kad je kvalitet signala 2% a kvalitet 0% on bez problema pušta a nekad zna kad jačina i kvalitet slike padnu ispod 10% počne da secka sliku....
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646999. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.