Ljudi ovako stoje stvari, odlucio sam da ipak izdvojim malo vise para (62k max bez ugranje) i uzmem nesto kvalitetniju klimu pa sam se odlucio za navedene proizodjace. Treba mi pomoc oko pravog odabira klime ali mislim da su nijanse u pitanju. Opcije, potrosnja, servis-podrska... Uzecu koliko ovih dana.
Kod klime je sve u kompresoru. Sto bolji kompresor to je bolje hladjenje. Mitsubishi ima najbolje kompresore tako da je ta klima verovatno i najbolji izbor.
nego ne mogu da nadjem da je ova Mitsubishi klima sa inverter kompresorom, ja sam se zeznuo izgleda. Vidim da nema u tom cenovnom rangu inverter mitsubishi.
Daikin vazi za najkvalitetnije klima uredjaje koje postoje, bez daljneg.
Ali koju god da uzmes ne gresis. Sve japanske marke koriste jako dobre kompresore, vecina njih je Toshiba. Najveci brand je Carier (najveci broj prodatih jedinica, izuzetno kvalitetne), je kupio Toshiba i izraelske Tadiran jedinice.
Whirlpool je ovde najslabiji (ali opet samo malo losiji od vrlo dobrih LG jedinica), ali je u principu best buy. Fujitsu, Panasonic, Mitsubishi, Hitachi...nema greske, samo su nijanse u pitanju.
Za sta ti treba inverter model? Znas li cemu sluzi kad gledas njih?
`Budućnost pripada onima koji su u vreme velikih promena spremni učiti, a oni koji misle da više nemaju šta da nauče, ostaće zatečeni u svetu koji više ne postoji` - Eric Hoffer
ma nisam hteo da gusim sa tim jer sam gledao po drugim forumima oko klima ali ajde. Treba mi za grejanje i hladjenje garsonjere od 33m2, ususkana i bez izolacije. Na kraju svega ipak sam se odlucio za malo kvalitetnije inverter klime zbog efikasnosti i potrosnje.
:: Daikin vazi za najkvalitetnije klima uredjaje koje postoje, bez daljneg :: :: Ali koju god da uzmes ne gresis. Sve japanske marke koriste jako dobre kompresore, vecina njih je Toshiba. Najveci brand je Carier (najveci broj prodatih jedinica, izuzetno kvalitetne), je kupio Toshiba i izraelske Tadiran jedinice. :: :: Whirlpool je ovde najslabiji (ali opet samo malo losiji od vrlo dobrih LG jedinica), ali je u principu best buy. Fujitsu, Panasonic, Mitsubishi, Hitachi...nema greske, samo su nijanse u pitanju :: :: Za sta ti treba inverter model? Znas li cemu sluzi kad gledas njih :: :: :: `Budućnost pripada onima koji su u vreme velikih promena spremni učiti, a oni koji misle da više nemaju šta da nauče, ostaće zatečeni u svetu koji više ne postoji` - Eric Hoffe :: ::
Daikin FTXB35C. Radi super, odlicno izgleda, bela mat sa ravnim panelom. Potrosnja smesna :D:D:D, kupio sam merac da ispratim. Sve u svemu jako zadovoljan osim sto se spoljna jedinica malo cuje tj. `tandrce` nesto, sredice se i to.
Mene bas zanima Daikin FTXB35C, da li mozes da napises jos nesto o njoj, posto planiram da je uzmem za lokal do 20m2, mislim da ce biti vise nego dovoljna za grejanje, hladjenje ce svaka da radi. Da li si resio to `tandrkanje` na spoljnoj, sta je bio uzrok i da li si stavio gumene podmetace na nosac spoljne jedinice prilikom ugradnje? Hvala unapred
Ma znam sta je dobro, ja imam 2x Fujitsu ASYA 12-tice od 2011-te, grejna sezona za obe mi izadje oko 180e struje za nekih 80-90m2, ali izolacija i stolarija su dobri, bez toga grejanje klimama se ne uzima u obzir. Ovaj Daikin mi je interesantan zbog ok cene i karakteristika, a Stefan je jedini covek online koji je ima, ali ga nema da odgovori. Nadamo se da ce da naidje uskoro.
Sta te konkretno zanima, tu sam :D... To tandrkanje nisam sredio jer sam non stop na putu jbg pa nemam vremena da se bakcem sa majstorima ponovo, sredicu prvom prilikom. Mislim da je samo do plastike i da ce se jace cuti kada bude hladno tj. kada bude kompresoj jace radio na grejanju. Inace klima bi trebalo da je besumna. A gumice nisu stavili, koliko sam video na tim `malo` ``kvalitetnijim`` klima ni ne idu nosaci...pozz
:: Mene bas zanima Daikin FTXB35C, da li mozes da napises jos nesto o njoj, posto planiram da je uzmem za lokal do 20m2, mislim da ce biti vise nego dovoljna za grejanje, hladjenje ce svaka da radi. Da li si resio to `tandrkanje` na spoljnoj, sta je bio uzrok i da li si stavio gumene podmetace na nosac spoljne jedinice prilikom ugradnje :: Hvala unapred
I da kao sto gliga kaze a i ja sam istrazio pre kupovine uzmi Mitsubishi, Fujitsu, Panasonic ili nesto slicno i nema greske. Panasonic je bio slicne cene (2,3k +) kao i Daikin ali sam se ipak odlucio za Daikin, da li sam pogresio vreme ce pokazati...
:: Ma znam sta je dobro, ja imam 2x Fujitsu ASYA 12-tice od 2011-te, grejna sezona za obe mi izadje oko 180e struje za nekih 80-90m2, ali izolacija i stolarija su dobri, bez toga grejanje klimama se ne uzima u obzir :: Ovaj Daikin mi je interesantan zbog ok cene i karakteristika, a Stefan je jedini covek online koji je ima, ali ga nema da odgovori. Nadamo se da ce da naidje uskoro.
Hvala na odgovoru. Gumene podloske su mogli da stave, nisu ni 5e 4 kom koliko ti treba a drasticno smanjuju vibracije na zid koji prenosi te vibracije. Za inverter klime se to preporucuje jer rade i na vecem minusu kada kompresor mora da zapne, pa se povecavaju vibracije. Ja razmisljam izmedju Daikin-a i Fujitsu 9000BTU modela pa cu videti.
e pa nisu stavili, a da li su trebali to cemo tek videti. Jos sam i ugradnju preplatio... Ako mene slusas uzmi 12 bez obzira sto je 20kvm jer bolje klima da ti radi rastereceno nego da radi u fulu non stop. Tako i za potrosnju ista prica. Meni je garsonjera u pitanju i racun za jul mi se povecao za 250rsd verovao ti meni ili ne, klima je radila sigurno 16h dnevno.
:: Hvala na odgovoru. Gumene podloske su mogli da stave, nisu ni 5e 4 kom koliko ti treba a drasticno smanjuju vibracije na zid koji prenosi te vibracije. Za inverter klime se to preporucuje jer rade i na vecem minusu kada kompresor mora da zapne, pa se povecavaju vibracije. Ja razmisljam izmedju Daikin-a i Fujitsu 9000BTU modela pa cu videti.
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646999. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.