Kupio bih inverter klimu pa hocu da cujem neka vasa misljenja o njima. Proizvodjacima... Treba mi za garsonjeru 30m2, prepodne osuncana strana, zgrada je u pitanju, prizemlje, 5m2 u staklima.
9 ili 12? Koji proizvodjac?
Ja naleteo na par OK komada pa hocu da cujem sta mislite o njima i imate li nesto drugo za preporuku...pozz
Sasvim dovoljna za tvoj prostor. I ako ti kažu da rade na -15, reci im slobodno da lažu. Max. do -5 ili do -11, ako se ventilator spoljnji premaže tečnim voskom, zajedno sa statorom. Provjeri samo da li su Panasonic dijelovi, jer ima dosta dupljaka tj. kopija. MOžeš da pogledaš i u Emmiju, jer ako ti stavlja ovlašćeni serviser iz APR-a, onda se može dokupiti garancija do 5 godina.
Ako je neko nedovoljno stručan, ne bi trebalo da prodaje hw, nego pljeskavice.
ali ja bih kupio inverter zbog potrosnje struje a i energetske efikasnosti.
:: Za tvoj prosto :: :: http://www.bcgroup-online.com/proizvodi/Klima-uredjaji/MIDEA-MS12F_12HRN1-F1-2508 :: :: Sasvim dovoljna za tvoj prostor :: I ako ti kažu da rade na -15, reci im slobodno da lažu. :: Max. do -5 ili do -11, ako se ventilator spoljnji premaže tečnim voskom, zajedno sa statorom :: Provjeri samo da li su Panasonic dijelovi, jer ima dosta dupljaka tj. kopija :: MOžeš da pogledaš i u Emmiju, jer ako ti stavlja ovlašćeni serviser iz APR-a, onda se može dokupiti garancija do 5 godina :: :: Ako je neko nedovoljno stručan, ne bi trebalo da prodaje hw, nego pljeskavice :: ::
Onda si sam sebi dao odgovor na pitanje. To što se prodaje za tu cijenu od inverter klima, nije vrijedno spomena. Izbor je samo na tebi. I uzeo bih samo klimu sa dužom garancijom.
Zašto misliš da je toliko skuplja inverter klima od obične?Sve je skoro duplo bolje kod invertor klime,još ako razmišljaš da se grješ na nju nema šta da razmišljš.Razluku u ceni ćeš nadoknaditi za 2 god i ostaje ti duplo kvalitetniji uredjaj.
M Power-3770k-Beast 16GB-Hyper X 120GB-7970 BE-Nitro 850W-H 100
Ovo je prva inverter klima, koju bih ja pogledao. http://www.tehnomanija.rs/klime/lg-klima-inverter-e12el.html Ispod toga ne bih išao. Pogledaj malo, ima sigurno i jeftinije. A ove kvazi inverter klime, pa teško da je razlika više od 10% u odnosu na kvalitetu materijala, jer je ista. Marketing je čudo.
Imaš i Fujitsu...pogedaj...mislim da ti je 9 dovoljna...vidim Fujitsu ima i 7-ice.... GA-790XTA-UD4, Phenom II 955BE, 12Gb DDR3, MSI 7950 TFIII, WD Black 1Tb, Audigy ES, TT ToughPower 675W, CM Gladiator 600, Dell S2340L... Fiat iustitia, et pereat mundus
Ja imam neku Samsung klimu koja je 12 btu ili dvanaestica. Hladim sa njom jedan sprat kuće koji ima daleko više nego 30 kvadrata i bogami može baš dobro da ohladi. Doduše imam i jako dobru izolaciju na zidovima ali hladi. Malo veći problem je grejanje jer ne može baš tako dobro da ugreje. Greje ona dobro ali ne može da zagreje prostor zbog samog rasporeda soba.
Pošto je u pitanju 30 kvadrata ja bih išao na devetku jer mislim da može to da ti završi posao. Uzmi neku Mideu. Skoro mi je bio jedan serviser koji si bavi ugradnjom klima jako dugo i on ima Mideu kod sebe skoro deset godina i nikada je nije otvarao, samo je redovno čisti.
Za Samsung mogu da ti kažem da i nije neki zato što sam je već dva puta popravljao, jednom je crkao neki kondenzator a drugi put je crkao risiver od daljinskog i to sve u roku od 10-ak godina a nije nešto mnogo ni radila.
Takođe mogu da ti kažem da izbegavaš Tadiran, ne zbog kvaliteta, daleko od toga, već zato što ih više nema kod nas, izgurala ih konkurencija kineskih klima sa niskom cenom. Sve što je ovde trenutno u ponudi kod nas je po nekoliko godina staro i nema rezervnih delova za popravku.
Znam par ljudi koji imaju Fujitsu i svi su zadovoljni, jako dugo im radi bez ikakvog kvara. Malo su skuplje ali kvalitetnije.
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646999. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.