Kakvo je sadasnje iskustvo sa slovenackom firmom? Vidim sa se i Indesit, Candy, Bosch rade ili u Kini ili u Turskoj, sto je lose.
`Budućnost pripada onima koji su u vreme velikih promena spremni učiti, a oni koji misle da više nemaju šta da nauče, ostaće zatečeni u svetu koji više ne postoji` - Eric Hoffer
Kina = jeftina radna snaga, a delovi odakle dolaze i materijal? u kuci imam sve od gorenja, iskreno nisam citao gde se sklapa ali za sada, nepune dve godine, radi...sta znam, juri samo duzu garanciju
Frizideri i sporeti se sklpaju u Valjevu. Firma je sto se tice delova pouzdanija od bilo koga jer Gorenje zna i po nekoliko decenija da ima rezervne delove. Ako nisi znao Gorenje je otkupilo nekoliko licenci za svoje proizvode od Bosha. Ono sto ti izdvaja Gorenje od ostalih je i cena rezervnih delova dosta povoljniji od drugih. Beko je isto odlicna firma Turci otkupili od Engleza sve licence i ima delova. Ja sam kupio ves masinu gorenje 23 000 platio krajem 2010 i radi ko sat . Sudo masina mi je Beko iz 2006 godine a frizider iz 2011 isto Beko. Po meni uporedi sta ko nudi i naravno cena je presudna na kraju.
Intel I5 4670K +CoolerMaster Evo 212 Motherboard Asus Maximus Hero 6 GPU 770 GTX Asus Direct CU II OC SSD 128 Samsung Evo Pro Memory Kingston HyperX 2400 Mhz LC power Archangle 850 W
:: Kakvo je sadasnje iskustvo sa slovenackom firmom? Vidim sa se i Indesit, Candy, Bosch rade ili u Kini ili u Turskoj, sto je lose :: :: :: `Budućnost pripada onima koji su u vreme velikih promena spremni učiti, a oni koji misle da više nemaju šta da nauče, ostaće zatečeni u svetu koji više ne postoji` - Eric Hoffer
Radio sam u servisu ves masina i gorenje ves masina u servisu vise od bilo koje druge(bez obzira sto ih ima vise u nasim domovima ova razlika nije opravdana) Znam dosta ljudi koji su za tih pet godina garancije preko 5 puta donosili istu ves masinu. Gorenje je bila jedna od najboljih marki ranije. Mnogi imaju jos uvek vesmasinu koju su kupili pre 30 god. i jos uvek radi. ali novi modeli nisu kvalitetni. Opet zavisi i sta kupujes... Sporet sa standardnim ringlama mozes da uzmes gotovo bilo koji, frizider treba paziti(ako je obicni bez displeja i elektronike onda ok ali ako je neki skuplji...)... usisivace njihove izbegavaj(i ja sam se tu opekao), vesmasine ne uzimaj.. Elektrofusion Powered by ReactorSuperial
Ves masine nisu nesto kao sto kaze elfusion, kod mene na 61061 pumpa prozujala posle godinu dana i otpala remenica sa bubnja posle nekog vremena, polomio se filter... curi posuda za prasak pa bude vode napolju i hoce da skace iako je dobro namestena prosle godine sam morao da joj menjam lezajeve na bubnju, pumpu i komplet kuciste filtera, grejac, doduse to je posle 6 godina ali opet... Televizori su isto katastrofa, kod keve otisao ekran posle 2,5 godine - bacili ga u kantu jer ne postoji rezervni deo...
Gorenje sporeti se skapaju u sloveniji, imas 5 godina garancije, skoro uzeh, svaka preporuka. Hteo sam Bosch, al su svi iz turske i poljske, a iz nemacke ne nabavljaju to su sve skuplji modeli.
Pozdrav
MB Asus P5Q deluxe/XEON E5450 @ 3.6Ghz+Alpenföhn Brocken/4x2GB Kingston HyperX Black Edition/ Sapphire 7850 2GB/WD Black 500gb/Thermaltake V6/ViewSonic 22`/Altec Lansing VS4621
Pročitaj malo ta sitna slova šta moraš da uradiš da bi tii garancija važila 5 god.Šporeti Gorenje se sklapaju u Poljskoj ili Češkoj nisam baš siguran tačno.Bezi od te marke , prevaranti, bar što se tiče garancije kod nas.
M Power-3770k-Beast 16GB-Hyper X 120GB-7970 BE-Nitro 850W-H 100
Traje 5 godina, i sta god pisalo sitnim slovima, jbs to ako nece trajati 10god bez popravke :). A na sporetu mi pise made in slovenia.
MB Asus P5Q deluxe/XEON E5450 @ 3.6Ghz+Alpenföhn Brocken/4x2GB Kingston HyperX Black Edition/ Sapphire 7850 2GB/WD Black 500gb/Thermaltake V6/ViewSonic 22`/Altec Lansing VS4621
:: Pročitaj malo ta sitna slova šta moraš da uradiš da bi tii garancija važila 5 god.Šporeti Gorenje se sklapaju u Poljskoj ili Češkoj nisam baš siguran tačno.Bezi od te marke , prevaranti, bar što se tiče garancije kod nas :: :: :: M Power-3770k-Beast 16GB-Hyper X 120GB-7970 BE-Nitro 850W-H 100 :: :: ::
Kod mene je sve Gorenje. Al` je ves masina Candy :) Od svega, za 7 godina, dva puta mi je crkla susara vesa, u garantnom roku kais, sto je kao potrosan materijal, ali su mi uvazili garanciju, i skoro, kada je izasla iz garancije, kondenzator - starter, 3200 din popravka (700 din kondenzator, 2500 za ruke i dolazak)
Mojoj tasti se ista susara, kupljena u isto vreme, u garantnom roku kvarila, pa jedno 10 puta, bez preterivanja, samo sto se nisu okumili sa serviserom, i od kako je izasla iz garancije, radi kao luda :)
Sve u svemu, nisu bas vrhunska klasa proizvoda, ali je servisna mreza dobra, mada koliko je to plus ako ce ti ta servisna mreza biti stalno u kuci... :)
Nova bosch ves masina, garancija itd, i nakon 2 meseca mi je razvalila pola masine jer se teg otkacio. Teg ves masine je bio pricvrscen sa cetiri PLASTICNE zabice. Nakon ovakvog konstrukcijskog previda ne bih vise bosch nikada uzimao (uz duzno postovanje tehnickoj naciji)
Kod mene u kući su Gorenje šporet, kombinovani frižider/zamrzivač, veš mašina i usisivač sa vodenim filterom.
Imam dvoje male dece i veš mašina (model WA 63131) radi u proseku skoro jednom dnevno, nekad i po dva puta na dan.
Sve kupljeno krajem 2008. i do sada 0 kvarova.
Prilikom kupovine smo imali izdvojen solidan budžet, a bio neki prednovogodišnji popust i još nam dali dodatni popust za veću kupovinu pa smo gledali da uzimamo malo jače modele od onih koje smo inicijalno planirali (efikasnost A klase i sl.) i nismo se pokajali.
- i3-4150@Raijintek Zelos, GA-B85N,Corsair 2*8GB DDR3-1600, Gigabyte GTX750 Ti 2GB, Samsung 840 EVO 250GB, Toshiba 500GB CM Elite 110, Enermax Revolution Xt 730W, LG IPS277L-BN Marantz SR3001+MA BR5+Sony DS6500
Koliko znam Gorenje je u Zajecaru i ima neki pogon u Valjevu. Ovo kod nas sto se prodaje verovatno potice iz tih fabrika. Cisto sumnjam da se uvozi. Bez obzira na to masina za ves mi vec 6-7 godina radi odlicno. Za razliku od mene komsija ima muke sa masinom ali ima neki malo stariji model. Sporet mu je imao problem sa plinskim ringlama. Frizider mu radi ok. Sve zavisi od modela do modela i od srece da pogodis dobar primerak. Drugar kupio frizider Beko i malo posle isteka garancije otisao motor. Serviser koji je dosao kaze da iisti frizider postoji sa dve vrste motora. Jedan je odlican drugi je skart. Ko zna sta se sve ugreadjuje i sta nam prodaju.
Za tu cenu to je to, pa ako imas srece mozda prodjes ok
Intel i5 2500k, Noctua NH-D14, Asus Maximus IV Gene - Z, MSI Gtx 660 OC , 4x2Gb Hyper X 1600mhz Genesis (gray), HDD WD 640 gb, Samsung F3 1tb, Seasonic S12D 850w, Thermaltake Element G http://valid.x86.fr/lv7d95
Ako nek nije čitao, moja preporuka za veš mašine je i dalje Candy. Frižider minimum LG ili Smugsmug, a od Gorenja samo natpis je ostao isti. E da. Vox, Vivax, Adler, Bosch i Beko bih zakonom zabranio da se unosi u Srbiju. Ako nemaju drugo smetljište, neka debelo plate, pa neka uvoze u našu zemlju. Ima tu dijelova koji se mogu iskoristiti. Tačka.
Ako je neko nedovoljno stručan, ne bi trebalo da prodaje hw, nego pljeskavice.
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646999. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.