Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Tehnika
Kućna tehnika
Fox ili Vox?
STRANA 1 OD 1
rdpetar Fox ili Vox? 05.05.2015. 20:30 T61208

status: user
broj poruka: 2
32dle252 ili 32d600, zeleo bih povoljniji tv sa DVBT2 tjunerom neki predlog? I ako moze neko sa iskustvo ovih marki da mi napise kako se koji model pokazao bolje pokazao. :)
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
komshaa ja vec godinu dana 05.05.2015. 20:41 #593322

broj poruka: 350

koristim fox 32d160 nema dvbt2 , i za one pare koje je kostao
za sada radi lepo, nikakvih problema.Trenutno koristim njegov dvbc
tjuner i slika je ok .Mozda je malo sporiji odziv pri promeni kanala
al nista srasno.Garancija od 40 meseci je bila kad sam ja uzimao.

ICEsd re: 06.05.2015. 00:16 #593351

broj poruka: 2157

Ni jedna ni druga firma, ja sam isto tako istrazivao prilikom kupovine i cene su mi bile privlacne ali kad sam malo vise poceo da kopam po netu shvatio sam da nisam toliko bogat da ih kupujem.Obe firme uzimaju panele i elektroniku od jacih firmi koja je u tim jacim firmama proglasena za skart ili im je tehnologija zastarela.Ista tj. slicna firma ti je i nas Tesla tv.

Mozda bih jedino TCL uzeo u obzir, jer nema losu podrsku na netu i lici na firmu koja hoce da se probije na jace trziste.
ZooLoo ... 06.05.2015. 00:32 #593353

broj poruka: 3975
Bajo moj, ako si bas primoran da uzimas to njesra, onda sta da ti kazem, ako si u mogucnsoti da uzmes nesto kvalitetnije, neces da zazalis, te firme sto se zavrsavaju na X, nikako! Imas lepo na KP za sitan kes da uzmes nesto svetu, zajebi sa tim..

Intel I5 4670 + Arctic Cooling Freezer I30
Gigabyte G.1 Sniper B5
Kingston HyperX Beast 2x4gb 1600mhz
Gigabyte GTX 970 G1 Gaming
Seagate Baracuda 1Tb
Seasonic G550 550W Gold
Fractal Design Define R4 Black Pearl
Dell P2414H..

Bokisd1 Re 06.05.2015. 01:00 #593354

broj poruka: 272
Ti Fox-ovi i Vox-ovi, klasicna macka u djaku, ako mozes da nadjes Samsung F 5000, to ti je najbolji TV sto se tice odnosa cene i kvaliteta.

Broj1 Pazi sad 06.05.2015. 08:49 #593361

broj poruka: 66
Imam kući nabudženi Sony i Adler kupljen za 20000 dinara, razlike u kvalitetu slike nisu nešto značajno velike, jedino Sony ima mnogo više opcija za podešavenje ali to ne opravdava tri puta veću cenu. Ako će TV da služi za gledanje domaćih digitalnih kanala (dvbt2 ti verovatno za to treba) uzmi recimo Vox, oni daju koliko znam garanciju na tri godine.

vladats ... 06.05.2015. 11:34 #593376

broj poruka: 4537

Vox daje 3 godine garanciju i ima jako lepo dizajnirane i elegantne modele.

sismis fox 06.05.2015. 13:54 #593381

broj poruka: 6

Pre par dana sam kupio fox android 39 i zadovoljan sam..imao sam sumnji u to kako mu radi smart,da li je brz.. prodavac mi je rekao da su dosta prodali tih androida i da nisu imali ni jednu reklamaciju i da se generalno fox dosta dobro prodaje.. slika je vise nego korektna..e sad sto se tice tih modela sto si napisao najbolje je da odes u radnju i uporedis ih..uzmes koji ti se vise svidja :)

operator re 06.05.2015. 20:33 #593409

broj poruka: 4262
Kupujte Fox i Vox.
Biju ko neće.
Najbolji su televizori.
A kakav je tek Adler(svemirska tehnologija direktno iz NASA), nemaš pojma.
Prestanite da serete !!!
Zajebavate samo ljude.
Fox, Vox, Vivax i Adler čine 95% neispravnih televizora kod nas.
Ništa više neću reći, osim da nisam dovoljno bogat da plaćam škart robu.
Ko voli neka izvoli.
Jesam spomenuo da tuku ko neće da kupi !?

Ako je neko nedovoljno stručan, ne bi trebalo da prodaje hw, nego pljeskavice.

Broj1 Ma da, 07.05.2015. 09:20 #593440

broj poruka: 66
dam tri godine garancije na TV koji će se sigurno pokvariti, pa moram da ga popravljam ili menjam, plaćam servis, delove a uz to je i značajno jeftiniji od konkurencije, najbolji način da se samouništim.

Verovatno se oni više kvare od nekih drugih ali je pitanje u kom procentu od prodatih.

Uostalom dva puta po tri godine (garancije) mu dođe šest godina u najgorem slučaju trajanja dva TV-a ako kažemo da su duplo jeftiniji od `marki` a to bi bio i rok trajanje ovih velikih brendova. Mislim da ako je osnovna funkcija gledanje domaćih kanala nema smisla ulagati u skupe televizore ako cena igra bitnu ulogu. Ako novac nije problem ova rasprava je bespredmetna.

drperic re 07.05.2015. 10:05 #593441

broj poruka: 22

Foxovi i Voxovi mozda jesu mačka u džaku, ali meni, konkretno, VOX 32882, radi skoro 3 godine bez ikakvih problema, a slika mu nije nista losija od slike na skupljim markama (ocigledno je panel koji je bio ugraden u taj model kvalitetan). Secam se da je pocetkom godine bila akcija da se za svaki kupljen Fox dobije garancija 5 godina.
Ukoliko posmatramo samo kvalitet slike (ne racunajuci smart opcije, i slicno. to mi nije potrebno), i ukoliko nema neke razlike po tom pitanju, pre bih kupio jeftiniji sa duzom garancijom.
E, sad, mozda sam srecnik, pa mi je zapao jedan iz onih 5% procenata koji se ne kvari u garantnom roku.
Simon72 ... 07.05.2015. 11:02 #593443

broj poruka: 2799
To su najprodavanaji televizori.Znam na desetine ljudi koji su uh uzeli i niko nije imao nikakvih problema.E sad ako su najprodavanaji normalno je da bude i procentualno najviše kvarova.

Bokisd1 Re 07.05.2015. 11:15 #593444

Treba malo i @Rdpetar da se javi i izjasni, zasto je pokrenuo temu.
Pa, ovaj model 32dle252 je oko 29K, a ima Samsung F 5000 za oko 35K, sto je po meni puno bolja kupovina. Mozda jer problem, sto se tesko moze pronaci gde se ima kupiti.

sismis realno... 08.05.2015. 01:16 #593512

Ja kad sam gledao sta da kupim,gledao sam to koji mi televizor vise daje za manje para.. Ne patim od robne marke.. Jasno mi je da su Samsung,Lg,Sony.... poznatiji brendovi od Foxa ali mi niko ne garantuje da ce nesto sto platim skuplje dati bolju sliku i duze trajati. U to sam siguran.
Druze,cini mi se da je 32f5000 model od pretprosle godine,da je izasao novi 32h5000..

Daum Re: realno... 08.05.2015. 01:30 #593513

broj poruka: 12794
Ti si siguran....? Znači ovo mora da je neko otkrovenje, ispadosmo svi budale koji plaćamo više za bolji TV.

Vidiš, ja sam siguran da nema tog Voxa Foxa i Kung Fu televizora za sve ove godine koliko postoje ti brendovi da su ikada izbacili model koji daje 50% od kvaliteta slike na mom Samsungu PS51-D8000...

Ti brendovi su prosto i jednostavno: djubre, pravljeno od škarta. Sedi lepo i razmisli koliko godina planiraš da koristiš TV, ako je 5 godina barem onda ti 50-100 evra više na tih 5 godina neće predstavljati problem da kupiš kvalitetan TV i nemoj sebe da ubedjuješ da si pobedio sistem što si kupio Vox ili Fox. Idi do Tehnomanije pa pogledaj kvalitet slike izloženih modela pa pogledaj negde taj Vox Fox Džiu Džitsu...

:: Ja kad sam gledao sta da kupim,gledao sam to koji mi televizor vise daje za manje para.. Ne patim od robne marke.. Jasno mi je da su Samsung,Lg,Sony.... poznatiji brendovi od Foxa ali mi niko ne garantuje da ce nesto sto platim skuplje dati bolju sliku i duze trajati. U to sam siguran.
:: Druze,cini mi se da je 32f5000 model od pretprosle godine,da je izasao novi 32h5000.
::
Error Druze 08.05.2015. 03:04 #593518

broj poruka: 133
Ne bih uzeo ni jedno ni drugo makar gledao u CRT-ane filmove do kraja zivota. Ili pukni pare na neki LG/Samsung ili nemoj uzimati TV. Crci ce ti taj Vox/Fox brze nego sto mozes da zamislis.

Bokisd1 Re 08.05.2015. 09:58 #593530

Da, bravo, eto ima i taj Samsung 32h5000, koji kosta oko 37-38K.
Ja, ovo govorim, naravno ako su u pitanju finansije, pa se jednostavno nema za neki jos bolji model. Ovaj 32h 500, je po meni najbolji moguci odnos cena i kvaliteta.
Inace, izgleda da su skocile cene TV za oko 50E kod nas u Sribiju za poslednjih dva-tri meseca.
Evo, ajd da dam neki moj primer.
Kada sam ja kupovao TV pre skoro tri godine, Samsung UE 32 ES 6710, platio sam ga preko madjara, oko 76K. Kod nas je bio u rasponu od 95-105K. Onda sam naleteo na madjarski sajt slican nasem IT svetu i nasao sam ga za oko 50K. E, sad taj neko ko uzima u Madjarskoj, kada uzme povracaj PDV i jos ako naleti na neku akciju, mislim da moze da ispadne jeftiniji i od 40K. Vise od duplo je bio skuplji kod nas.
Eto, samo jedan primer kolike su cene kod nas, mnogo vece nego u Evropi, a jos nam i standard mnogo manji. Dobro da smo i zivi i da nekako disemo.

sismis dobar je h5000 ali :) 08.05.2015. 10:51 #593537

ti uporedjujes d8000 sa televizorima koji su u klasi do 35000..dovoljno o tome.. poenta je da decka zanima koji model da uzme izmedju Foxa I Voxa.. ako mozes da pomognes pomogni mu..a ako ne nemoj da mu pricas o Samsungu 8000 koji kosta boga oca o avaj 250e..
Kad sam kupovao android 39,uporedjivao sam ga sa 40h5000 samsungom..sto se tice slike za nijansu bolja slika,bar meni je bila na Foxu,jer je kvalitetniji ekran samim tim cim moze da prikaze 3D.
Takodje,njega sam odabrao zato sto je po meni,napominjem,po meni android najbolji smart.. moze preko milion aplikacija..ali najbitnije je da moze bilo koja bezicna tastatura mis i kamera za skype.. ne mora original od 10,15k.. a da sam kupovao neki ozbiljniji tv..sigurno bi uzeo 6400 samsung.. ne 5000 ili 5500 koji je smart.. jer su to osnovne serije i generalno nista bolje nisu Foxa..
Kad sam pitao prodavca u vezi reklamacija,rekao mi je da ima jako mali broj reklamacija,a na android ni jednu do sad.. e sad.. rekao mi je i da se vise prodaje od jacih brendova a da se bas ti jaci brendovi u osnovnim serijama vise vracaju..
Bokisd1 Re 08.05.2015. 10:58 #593540

Pa, bre, poenta je da kupuje TV za nekih dve-tri godine unapred, ako moze neka se protegne za tih 50E., ako ne, okey, sta je tu je.
To je po meni najbolje resenje.

sismis neka sam odluci 08.05.2015. 11:03 #593542

Ja samo mislim da ta 5000 nije nista bolja od tog Foxa ili Voxa..jace serije naravno a te osnovne je po meni davanje vise para bez razloga.. a neka decko javi sta je odlucio.... :D

Bokisd1 Re 08.05.2015. 11:10 #593544

Pa, dobro, sigurno je malo bolji, bar sto se tice kontrasta i jacine osvezavanja slike, a i pouzdaniji je sto se tice rada.Sigurno su male razlike u pitanju.
Sad, ono, i ovaj moj TV koji sam skupo platio, kad uzmes, sigurno nije toliko bolji i kvaliteniji, za koliko sam vise dao para.

rdpetar Hvala svima :) 08.05.2015. 15:06 #593576

broj poruka: 2
Juce sam bio u prodavnici i nisam ima vremena da odgovorim na vase komentare, upredio sam ta 2 modela dizajnerski mi se vise svideo fox jer je tanji, iako vox ima 3 godine garancije prodavca sam pitao i rekao mi je da je fox-ov model prodavaniji i da nije imao reklamacija na njega, uporedio sam sliku na oba fox-ova mi se vise svidela zato sto je ostrija. Kuci sam ga namontirao na obicnu antenu i slika mi je odlicna. :)
Boris1 FOX 05.10.2015. 09:45 #604258

broj poruka: 1
FOX je jako dobra kupovina za taj novac, televizori im jako lepo izgledaju, imaju dobar kvalitet slike, meni njihov TV radi bez greške već 4 godine, a naslušao sam se priča drugara kojima su crkavali redom, Samsung, LG, Philips.... izgleda da sam ja najbolje prošao, platio najmanje a TV radi kao prvog dana :)

profil dobro si pazario 05.10.2015. 17:26 #604275

broj poruka: 351
ja sam se za***ao, kupim saj smasung koj ovde ljudi preporucuju 5003 ( noviji model od 5000), i naravno dobijem cmo kineski naj losiji moguci panel. posle sam obilazio radnje i recimo ovo moje sranje ukljuceno u rednji pored vox-a, je jad i beda.prodavac mi kaze da je u voxu samsung panel.
eto ti ga sad
u samsungu kinez, a u kinezu samsung.
kod komsije na foxu sika bolja od moje ali ali je zvuk tranzistor.
aje sto sam dao 50-60e vise nego sam dobio jako los tv.

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646999.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs