Svi su manje vise isti racku. Probao sam 5-6 modela najjeftinijih do falcom, wivax, strong koji su nesto skljuplji i razlike nema. Cak neki skuplji modeli sporije saltaju programe od, recimo najjeftinijeg MDC koji me je odusevio brzinom. Kvalitet slike preko HDMI je na svakom isti...Svi ovi od 2800-3500 sto se valjaju kod nas su isti qurton u drugom pakovanju. Isti HW i isti SW...Skuplji modeli se nesto razlikuju, ali u biti sve sto ti treba ima i najjeftiniji. Os media Playera do svih potrebnih podesavanja koja ce ti trebati...
- Majstore, da li će ići ili neće ići? - Hm, mislim da će biti čupavo.
Ja imam Bear dtv-202 i radi to lepo.Nervira me kod njega: -daljiski moras da uperis u njega -titlovi sa usb-a su dobre velicine, al se pojavljuje siva pozadina iza titlova prilikom svakog ispisa, pa iritira i prikriva dobar deo donjeg dela ekrana i ne mozes da vidis neke scene u tom delu -prlikom menjanja kanala ,pojavi se Epg(ne znam dal to moze da se iskljuci)
Taj EPG u sklopu prikaza koji je kanal, ne mozes iskljuciti ni podesiti duzinu trajanja. Stvarno je iritirajuce dugo na ekranu. Jedino da ides na `exit` dugme kada biras kanal i odmah ce nestati, jbg.
Titlove mozes podesiti: Menu/ USB/ podesavanje filma/ titlovi/ i iskljucis pozadinu. Pisem napamet, ali je tu negde...
:: :: Ja imam Bear dtv-202 i radi to lepo.Nervira me kod njega :: -daljiski moras da uperis u njeg :: -titlovi sa usb-a su dobre velicine, al se pojavljuje siva pozadina iza titlova prilikom svakog ispisa, pa iritira i prikriva dobar deo donjeg dela ekrana i ne mozes da vidis neke scene u tom del :: -prlikom menjanja kanala ,pojavi se Epg(ne znam dal to moze da se iskljuci :: ::
Pa sve zavisi od HW-a. Utjece brzina procesora, nand/ flash memorije gde je smesten FW... Taj digitalni signal koji se primi, mora da se obradi da bi se konvertovao i prikazao na TV-u. Slozen je to proces. Brzina ovisi i o kvalitetu streama, tj. koliko je potok u MBit-ima. Sto kvalitetnija slika to je i vise BMit-a, tako da ce neki kvalitetniji HD kanal od oko 10MBit/s ucitati i prikazati sporije nego neki SD kanal od 2MBit-a, a tu je jos i zvuk, EPG, TTX, Vise audio streama i subtitle-a pa neki imaju 5.1 na DVB S2...
Ne moze se porediti analogna i digitalna...Totalno drugacije funkcionisu...
Upravo to. Jos jednu dobru graficku karticu da ima, pa da se opika koja igrica kada nema nista pametno na TV-u :)
Ebes TV i od 1000Eur kada ugradjuju lose tunere, pa je prikaz kanala katastrofalan + kvalitet slike nasih TV stanica kao iz 1975. Jos se poukljucuju razne gluposti za `peglanje` slike, mos` misliti, a ono 3x gore. Jedino sto na tim TV-ima vredi je to da imaju HDMI pa se moze bocnuti komp.
Hvala Gile namestih titlove,sad izgleda mnogo bolje bez pozadine.Nadjoh precicu na daljiskom za podesenje titla ,pritisem dva puta brzo `sub-t` dok radi film.Inace cita i prevod iz mkv .Preko `goto` biram vreme odakle da krene film. Inace odvratni epg traje skoro 10 sekundi,ako ga ne prekinem rucno
:: Taj EPG u sklopu prikaza koji je kanal, ne mozes iskljuciti ni podesiti duzinu trajanja. Stvarno je iritirajuce dugo na ekranu. Jedino da ides na `exit` dugme kada biras kanal i odmah ce nestati, jbg :: :: Titlove mozes podesiti: Menu/ USB/ podesavanje filma/ titlovi/ i iskljucis pozadinu. Pisem napamet, ali je tu negde..
E to nisam znao za precicu, odlicno! I ta opcija GOTO je odlicna, jer ko ce da premotava film ako sam iskljucio na pola...Mozda da su ubacili `playback from the latest point`, ali ipak to sve mora da se kesira negde, sto je sigurno problem...
Mozda da su malikice veci titlovi kada se odabere na `large`. Nekad bas smeta kada su beli, pa stavim na zelene ili plave i bude ok.
Sigurno ce neko da odradi neki kasvetan firmware. BAr da skrati vreme quick EPG-a na 2 sekunde, pa kome treba detaljan EPG, ima dugme za to pa neka cita...ionako nista pametno tu nema, a programska sema max pola sata unapred :D
Mislis na DVB -T? Da, skenira ujedno i taj stariji standard, nema da se podesi zasebno. Posle uredis/ brises kanale koje neces da imas u listi.
Jedina po meni je zamerka sto ne moze na ovim da se podesi da ne memorise pri skeniranju kanale koji nisu FTA, a ima ih gomila, sto iz Rumunije, sto iz Madjarske koji su zakljucani, pa je posle malo jeba brisati...Neki skuplji modeli imaju tu `only FTA` opciju pri skeniranju..
Aj da i ja pitam slicnu stvar. Neka preporuka za dvb-t2 set top box. Budzet klasa ili prvi najjeftiniji koji ispunjava dole navedeno.
-Da daje lepu sliku na crt tv ( po mogucstvu da ima scart izlaz sa full rgb signalom ) -Da brzo menja kanale bez ikakvih anomalija tipa artefakti, desinhronizacija slike-zvuka i sl. -Da ne ispusta nikakve zvukove tokom rada ili stand-by tipa pistanje, zujanje i sl. -Da pusta sve ili vecinu audio-video formata preko usb porta -Da ima mogucnost podesavanja titlova ( velicina i boja fonta ) i da cita nasa slova.
pa tebi treba jebeni kinooperater i bakica sa kokicama
:: :: Aj da i ja pitam slicnu stvar :: Neka preporuka za dvb-t2 set top box :: Budzet klasa ili prvi najjeftiniji koji ispunjava dole navedeno :: :: -Da daje lepu sliku na crt tv ( po mogucstvu da ima scart izlaz sa full rgb signalom :: -Da brzo menja kanale bez ikakvih anomalija tipa artefakti, desinhronizacija slike-zvuka i sl :: -Da ne ispusta nikakve zvukove tokom rada ili stand-by tipa pistanje, zujanje i sl :: -Da pusta sve ili vecinu audio-video formata preko usb port :: -Da ima mogucnost podesavanja titlova ( velicina i boja fonta ) i da cita nasa slova :: :: Hvala :: ::
:: :: pa tebi treba jebeni kinooperater i bakica sa kokicam ::
HA HA HA :), i frizider sa hladnim picem :)
Salu na stranu, citajuci opise po net-u, svi za ponesto kukaju, te zuji-pisti tokom rada, te baguje, te sporo menja kanale, te se zaglupi iz cista mira, te titlovi sitni, nema podrsku za nasa slova...
Pomislih jel ima bar jedan da sve radi kako treba, da mu nesto ne fali, a da ne kosta ko letovanje u Grckoj :)
KAo i svi ostali u tom cenovnom rangu, nema ama bas nikakve razlike u SW i HW, samo je drugacija kutija i nalpljena kao neka marka.
Isti imas i za 2700rsd mdc media star.
@fervex, svaki ce ti to ispuniti. Ako ti je dobra antena i ok prijem, neces imati nikakve artifakte sa bilo kojim. Kupis onaj koji ti adane pod ruku i cao. Nema u uredjaju sta da pisti i ispusta zvukove...Svaki pored composite ima i RGB signal iz skatra...Kvalitet slike koji ces dobiti, najvise ovisi o samom TV-u, a ne uredjaju.
Probao sam skoro sve te jeftinije modele i par skupljih Wiwax i sl.
Imas 3 varijante napajanja...Oni koji u sebi imaju ispravljac ( napajaju se direktno sa mreze 220V ) i oni koji rade sa spoljnim adapterom 9V i 5V varijante, u oba slucaja to radi odlicno i nema zujanja u adapteru. Naravno, adapter treba da je originalan ili zamenski 1-1.5A, u protivnom ako se stavi slabiji, moze doci to tog zujanja u njemu. Generealno nisam do sada naisao na taj problem, cak falcon t2200 koji treba da radi na 5V 1.5A bez problema radi i sa punjacom za Nokia tel od 5V 550mA :) Nema nista da zuji i susti iz njega i ne greje se uopse i sve radi najnormalnije.
EDIT: ferwex, gde ode ovaj post? Ubacio sam ga da ne misli neko da pricam sam sa sobom :D
::@gilopil Nisam mozda lepo objasnio, pistanje i zujanje se ne odnosi na sam box, nego na napajanje tj strujni adapter koji dolazi uz uredjaj ( poneki korisnici se zale na pojedine modele ).
Predpostavio sam da je vecina set top box-ova iz `budzet klase` genericka, tj iznutra ista, enentualna razlika u spoljnjem pakovanju i meniju. Po toj logici ako su svi `isti` onda prepostavljam da i svi dele iste-slicne probleme :), pa sam zato pitao da li ima neki model koji `ispada` iz tog sablona, i gde sve radi kako treba.
koristimo cale i ja na crt tv i lcd tv Horizons s dvb t2 radi lepo bez ikakvih problema ,nisam probao nista preko flash-a da pustam ,ali najosnovnije reprodukcija slike i tona super bez ikakvih problema.
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646999. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.