Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Tehnika
Kućna tehnika
Zastita protiv
STRANA 1 OD 1
1AGRESSOR Zastita protiv 10.03.2015. 11:43 T60727

status: user
broj poruka: 825
groma, pada/skoka napona za racunar ,tv etc...

nekad se desi da struja samo blicne i sve se pogasi osim racunara a nekad se i on ugasi ( nemam ups )

mislio sam da uzmem ovo X2 http://www.itsvet.com/proizvod/apc-performance-pf8vnt3-gr/comp_comp_surgearrest/106/32

ali neki kazu da je teska kina i nekvalitetno a meni bas odgovara sto ima RJ-11, RJ-45 i koaksial

sta je najbolje resenje za miran san ?

( treba mi samo zastita ups tj da racunar radi kad nestane struje mi nije potrebno )

HVALA
:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
janke voltage regulator 10.03.2015. 11:51 #586413

broj poruka: 118

APC lineR 1200

:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Simon72 ... 10.03.2015. 13:31 #586426

broj poruka: 2799
Nema zaštite.

stalex011 RE: 10.03.2015. 14:30 #586432

broj poruka: 285
jedino ozbiljno ti je da stavis prenaposku zastitu u tablu sa osiguracima, ali ona te nece spasiti pada napona.
Dexter013 @!AGRESSOR 10.03.2015. 14:45 #586433

broj poruka: 17093
Kad bas bas grmi seva jebe kevu, ne samo da ugasis tv komp itd, nego izvadis iz zida i miran si.
To je kad si kuci naravno. Za kad nisi dobio si predloge.

Cpu: FX 8320 + CM v8 GTS
GPU:GTX 970 Gigabyte G1
Ram:10 Gb Kingston
SSD: Pyro 120 gb + HDD 500 gb
MBO:Asus M5A97
Case:Storm Enforcer
PSU:Chieftec 650w
Keyboard: Logi iluminated
Mouse:Mx 518+v7 bloody
Screen: ViewSonic 27

:: icq :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
imarkovic Re: Zastita protiv 10.03.2015. 15:15 #586434

broj poruka: 18996
Taj produžni ti je odlična prenaponska zaštita, i uzmi kad budeš mogao jedno od kvalitetnih napajanja, posle toga uopšte ne razmišljaj na tu temu. Ove 2 opcije imam od kad imam prvi komp, zna često da bude problema sa varijacimama i nestankom struje, ostalih gluposti što verovatno i svi doživljavaju u Srbiji, ali nikad mi se nije desilo recimo da mi rikne ploča, napajanje, nikad. Uvek sam imao samo kvalitetna napajanja i APC produžnu letvu sa zaštitom.

Ne treba se opterećivati i bacati pare na UPS, AVR i sl. AVR služi za regulaciju napona onda kada je to potrebno, za komp to nije potrebno. Uopšte ne smeta pad napona ispod 220v, jeste da to ne sme da se dešava, jer debelo plaćamo struju, ali jbg.
UPS ćeš platiti puno ako hoćeš da bude kvalitetan, posle moraš da se smaraš sa baterijama, zatim posle 8god. ili manje će taj ups morati da se menja.

:: groma, pada/skoka napona za racunar ,tv etc..
::
:: nekad se desi da struja samo blicne i sve se pogasi osim racunara a nekad se i on ugasi ( nemam ups )
:: mislio sam da uzmem ovo X2 http://www.itsvet.com/proizvod/apc-performance-pf8vnt3-gr/comp_comp_surgearrest/106/3
:: ali neki kazu da je teska kina i nekvalitetno a meni bas odgovara sto ima RJ-11, RJ-45 i koaksia
:: sta je najbolje resenje za miran san
:: ( treba mi samo zastita ups tj da racunar radi kad nestane struje mi nije potrebno
:: HVALA
1AGRESSOR .... 10.03.2015. 16:00 #586438

kad grmi seva a ja sam kuci ili budan normalno steker iz zida

ali desilo se prosle godine u Avgustu da je nekih 50 metara od mene komsiji grom udario u krov i probio betonsku plocu ja sam tada spavao i srecom pregoreo je samo adsl modem

ali posle par dana pc je poceo da se gasi sam od sebe i nije hteo da se upali te posle par pokusaja i posto su mi simptomi bili poznati sa riknjavanjem napajanja kupim ja novo ali nije pomoglo

sada imam novi pc i jako puno elektronike u mojoj sobi bukvalno kao u prodavnici

trenutno je sve povezano na 2 produzna sa po 5 stekera

sto se tice table sa osiguracima nasao sam zastitu od udara groma 100/150 eura ( nisam jos kupio )

ali ja hocu nekako da sve ovo zastitim barem od visokog napona i blic prekida struje znaci za 2 sekunde struja dodje i ode 3 puta samo blica

@janke pogledao sam uredjaj koji ste mi predlozili i mislim da to nije ono sto meni treba u svakom slucaju hvala

@imarkovic moje napajanje je Cooler Master V850 nadam se da je to ok ?

nadam se da me razumete

imarkovic Re: .... 10.03.2015. 16:08 #586440

Ako uzimaš ovaj APC, gledaj da ima zaštitu za LAN, a modem će se zameniti, moguće da ti je riknula mrežna karta tada, pa nije bila odjavljena u biosu, hoće da se restartuje zbog toga PC, odnosno ploča. Jednostavno, ako se to ne dešava konstantno, a ne dešava se, ne možeš da sprečiš višu silu, kad hoće hoće, pa makar imao i ne znam kakvu zaštitu, spaljuje sve redom. Jednostavno ne možeš apsolutno sve da zaštitiš, ne treba ulagati sad u agregat. Kako će komšija da se zaštiti ako nema adekvatno uzemljenje na kući.. stavi ups na sve uređaje, a grom mu razbije beton, nek su samo uređaji čitavi

:: kad grmi seva a ja sam kuci ili budan normalno steker iz zid
:: ali desilo se prosle godine u Avgustu da je nekih 50 metara od mene komsiji grom udario u krov i probio betonsku plocu ja sam tada spavao i srecom pregoreo je samo adsl mode
:: ali posle par dana pc je poceo da se gasi sam od sebe i nije hteo da se upali te posle par pokusaja i posto su mi simptomi bili poznati sa riknjavanjem napajanja kupim ja novo ali nije pomoglo
:: sada imam novi pc i jako puno elektronike u mojoj sobi bukvalno kao u prodavnic
:: trenutno je sve povezano na 2 produzna sa po 5 stekera
:: sto se tice table sa osiguracima nasao sam zastitu od udara groma 100/150 eura ( nisam jos kupio
:: ali ja hocu nekako da sve ovo zastitim barem od visokog napona i blic prekida struje znaci za 2 sekunde struja dodje i ode 3 puta samo blic
:: @janke pogledao sam uredjaj koji ste mi predlozili i mislim da to nije ono sto meni treba u svakom slucaju hval
:: nadam se da me razumet
1AGRESSOR @imarkovic 10.03.2015. 16:21 #586443

ja sam mislio ovaj http://www.itsvet.com/proizvod/apc-performance-pf8vnt3-gr/comp_comp_surgearrest/106/32 i on ima lan zastitu ( mada komentari na IT svetu bas i nisu ohrabrujuci )

ali to je samo moje misljenje zato sam dosao ovde da pitam iskusnije od mene i profesionalce

otkud znam mozda ima neka bolja kvalitetnija firma

ne znam ima ih 100 npr, Belkin, Blubery, Gembird, Hama, Lestar, Mustek, Philips , Trust, TPlink itd....................................................

ne znam sta je najpouzdanije i najkvalitetnije od toga

evo jedan primer i kako ga ja vidim iz moje perspektive kad sam hteo da kupim SSD svuda samo samsung 840 pa ona 850 pro to su svi predlagali svuda i na stranim forumima zatim posto sam bio upucen u odredjenom pravcu uradio sam svoje istrazivanje pordedjene informisanje i googlanje

i danas kad bih me neko pitao koji ssd ja bih mu ko iz topa rekao Samsung 850 PRO

e sad tako isto meni treba da me neko uputi za ovu zastitu

imarkovic Re: @imarkovic 10.03.2015. 17:12 #586448

Zanemari ove komentare običnih kupaca koji veze nemaju. APC je firma, bolja od svih ovih redom nabrojanih, vodeća firma u tome što radi. Budi uveren da se nećeš pokajati ako kupiš ovu letvu, plastika je normalna, nije neka vrhunska, nije od keramike, ali je plastika onako malo mekša, tako da se ne raspada vremenom recimo, nije od bakelita, niti mora da bude, rupe su zatvorene. Otvarao sam ovaj produžni i izrada je odlična.
To je to za te pare što se našeg tržišta tiče, oni nude puno proizvoda, ali ovde je izbor ograničen, sreća je da može i ovo da se nabavi. Postoje letve od nekoliko stotina eura, ali to se koristi za neke druge stvari.

Postoji naš proizvođač koji pravi kvalitetnu letvu, od aluminijuma i plastike, ali bez prenaponske zaštite, bar ja nisam video, MulTip, cene su korektne, ima u uradi sam, merkuru itd.

:: ja sam mislio ovaj http://www.itsvet.com/proizvod/apc-performance-pf8vnt3-gr/comp_comp_surgearrest/106/32 i on ima lan zastitu ( mada komentari na IT svetu bas i nisu ohrabrujuci
:: ali to je samo moje misljenje zato sam dosao ovde da pitam iskusnije od mene i profesionalc
:: otkud znam mozda ima neka bolja kvalitetnija firm
:: ne znam ima ih 100 npr, Belkin, Blubery, Gembird, Hama, Lestar, Mustek, Philips , Trust, TPlink itd...................................................
:: ne znam sta je najpouzdanije i najkvalitetnije od toga
:: evo jedan primer i kako ga ja vidim iz moje perspektive kad sam hteo da kupim SSD svuda samo samsung 840 pa ona 850 pro to su svi predlagali svuda i na stranim forumima zatim posto sam bio upucen u odredjenom pravcu uradio sam svoje istrazivanje pordedjene informisanje i googlanje
:: i danas kad bih me neko pitao koji ssd ja bih mu ko iz topa rekao Samsung 850 PR
:: e sad tako isto meni treba da me neko uputi za ovu zastit
tortojed Ovo, pa si miran... 10.03.2015. 20:52 #586483

broj poruka: 10997
http://goo.gl/8jfsF7

1AGRESSOR ..... 11.03.2015. 10:18 #586529

da bravo uzecu ova dva

prvo ubodem ovaj u zid

http://www.itsvet.com/proizvod/apc-essential-p1-gr/comp_comp_surgearrest/106/29

a ovaj u njega^^

http://www.itsvet.com/proizvod/apc-performance-pf8vnt3-gr/comp_comp_surgearrest/106/32

jbg bolje ne moze :)

HVALA svima

imarkovic Re: ..... 11.03.2015. 10:34 #586531

Brate, nema potrebe za ovim malim, kad imaš ovaj sa tortinog linka, tu ti je dovoljan najobičniji produžni kabl koji ide u njega, to je isto kao da imaš APC produžni sa zaštitom, ne treba ti leba preko pogače.. ili jedno, ili drugo za jednu letvu. Ako hoćeš full paket, razmatraj adekvatne osigurače u razvodnoj kutiji, pa tek onda ovo. Nisu neke pare, ali što bi bacao i tih 1200din..

:: da bravo uzecu ova dv
:: prvo ubodem ovaj u zi
:: http://www.itsvet.com/proizvod/apc-essential-p1-gr/comp_comp_surgearrest/106/2
:: a ovaj u njega^
:: http://www.itsvet.com/proizvod/apc-performance-pf8vnt3-gr/comp_comp_surgearrest/106/3
:: jbg bolje ne moze :
:: HVALA svim
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646999.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs