Ili ipak neki treci, da napomenem samo da mora biti u tehnomaniji jer uzimam na otplatu a kod njih mogu i gornja granica za cenu je ova od philips modela tj 38k...
Buni me kod ovog drugog sto u naslovu pise fullhd a u spec pise hd ready rezolucija... Unapred hvala.
Case: CM 690 (Cooler master) Motherboard: GA-790XT-USB3 (gigabyte) Proc: Phenom II x6 1055t + CM hyper 212evo Graphic card: gigabyte 6870 RAM: 2 x 2GB + 4GB patriot @ 1600MHz HDD: WD 500 GB + external hard drive 1TB Psu: axp 630w
Ako si na SBB kablovskoj, analogni signal ce biti i dalje emitovan nakon onog roka kada se kao gasi i prelazi iskljucivo na digitalni. Ne bi bilo zgoreg ako pazaris tv da uzmes i D3 risiver (STB) (pretplata ce ti biti jaca 210 din u odnosu na trenutnu) tako da imas opciju da vrtis kanale i na digitalnom i na analognom. Sumnjivo je to kako ce se ponasati ti DVB-T2 televizori i STB-ovi, nesto sumnjam da ce moja baba u selu koja je `vatala samo RTS1 i Pink imati veci izbor kanala sa nekim kineskim go#netom od 2000din .)
Znaci po tvojoj tvrdnji, SBB ce i dalje pustati analogni signal? Tj, imacu analogni na npr 6 tv-a koliko imam prikljuceno, a na onom na kome imam d3 cu imati digitalni idalje? Nece mi biti potrebno 6 d3 resivera?
Ja mislim da ne moze da skodi ako uzme sa T2 tjunerom, tj ako koristi antenu za hvatanje kanala, pravi ustedu od oko 3-4k na kupovini stb uredjaja, i pritom ne mora da se cima sa samim uredjajem (koji su sranje).
Sta ce mu STB ako ima T2 na tv-u??? Jedino ako ce koristit D3 ili iptv ruter.
:: Ako si na SBB kablovskoj, analogni signal ce biti i dalje emitovan nakon onog roka kada se kao gasi i prelazi iskljucivo na digitalni. Ne bi bilo zgoreg ako pazaris tv da uzmes i D3 risiver (STB) (pretplata ce ti biti jaca 210 din u odnosu na trenutnu) tako da imas opciju da vrtis kanale i na digitalnom i na analognom :: Sumnjivo je to kako ce se ponasati ti DVB-T2 televizori i STB-ovi, nesto sumnjam da ce moja baba u selu koja je `vatala samo RTS1 i Pink imati veci izbor kanala sa nekim kineskim go#netom od 2000din . :: :: ::
UPRAVO TAKO!! Dakle, svako koga zanima da li sam u pravu neka lepo okrene 19900 i raspita se. Analogni signal ostaje na SBBu i nakon onog roka a ko hoce digitalni mora da uzme D3 STB tako da mu ne treba nikakav DVB-T2 i ostale gluposti.
Ko hvata preko antene, jbg, to mu je sto mu je.
Za ostale kablovske operatere ne znam, ali verujem da ce i oni ostati pri ovome kao SBB. Prosta racunica - SBBu se vise isplati da placas D3 uslugu i da na tih 100tinak i jace kanala uzimas preko skuplje pakete (npr HD kanali) itd, nego da mu se nakacis preko DVB-T2 STB-a ili TV-a i ne placas nista (mada sumnjam da ce ponuda biti ista kao na D3).
Toliko.
:: Znaci po tvojoj tvrdnji, SBB ce i dalje pustati analogni signal? Tj, imacu analogni na npr 6 tv-a koliko imam prikljuceno, a na onom na kome imam d3 cu imati digitalni idalje? Nece mi biti potrebno 6 d3 resivera :: :: Ja mislim da ne moze da skodi ako uzme sa T2 tjunerom, tj ako koristi antenu za hvatanje kanala, pravi ustedu od oko 3-4k na kupovini stb uredjaja, i pritom ne mora da se cima sa samim uredjajem (koji su sranje). :: :: Sta ce mu STB ako ima T2 na tv-u??? Jedino ako ce koristit D3 ili iptv ruter. :: :: :: Ako si na SBB kablovskoj, analogni signal ce biti i dalje emitovan nakon onog roka kada se kao gasi i prelazi iskljucivo na digitalni. Ne bi bilo zgoreg ako pazaris tv da uzmes i D3 risiver (STB) (pretplata ce ti biti jaca 210 din u odnosu na trenutnu) tako da imas opciju da vrtis kanale i na digitalnom i na analognom :: :: Sumnjivo je to kako ce se ponasati ti DVB-T2 televizori i STB-ovi, nesto sumnjam da ce moja baba u selu koja je `vatala samo RTS1 i Pink imati veci izbor kanala sa nekim kineskim go#netom od 2000din . :: :: :: :: :: ::
i prevazilaze budzet koji sam naveo ali dobro nije puno mada opet prevazilaze.... a ne znam zasto nijedan od ova dva, nisi naveo zasto, sta im fali? pogotovo mi se svidja ovaj philips, da li su im losi televizori ili sta? planiram svakako kad odem u radnju da vidim kako izgleda slika ali bih voleo da se javi jos neko ako ima neki predlog, narocito ako ima neki tv slicne cene pa da mi prenese licna iskustva. Dakle ne treba mi tuner sigurno jer i kuci i gde god budem bio imacu stb....
Case: CM 690 (Cooler master) Motherboard: GA-790XT-USB3 (gigabyte) Proc: Phenom II x6 1055t + CM hyper 212evo Graphic card: gigabyte 6870 RAM: 2 x 2GB + 4GB patriot @ 1600MHz HDD: WD 500 GB + external hard drive 1TB Psu: axp 630w
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646999. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.