Trebalo bi mi jedno 15-20 metara pomenutog, pa me interesuje koji da uzmem? (Ne trolujem, stvarno pitam) Ono, koja omaza, i da li je bitno da je spoljni provodnik licna ili folija, a da prodjem sto jeftinije? Ako je bitno, treba za kablovsku tv...
Ja sam kupovao ovaj (mejd in Turkland), za 15-ak dinara, na pijaci, duzina=15m (od stana na drugom spratu, do antene na krovu 4-spratne zgrade+mansarde). Radi za sve pare (x10):
ako ce kabal ici spolja i biti izlozen kisi ,suncu onda gledaj da izmes sa boljom `izolacijom`. Jer ce zbog atmosferskih uticaja ovaj obican koaksijalni pre da strada . U kablovskoj dok sam radio cini mi se da smo ga zvali RG 6 ima crnu izolaciju ( i doduse ovaj je imao sajlu za nosenje ili kacenje , ali ti verovatrno mozes da nadjes i bez iste bice sigurno jeftiniji)
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646999. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.