Pozdrav kolege forumaši, imam jedan problem, pa hajde da pokušamo zajedno da ga rešimo.
Danas je iz čista mira prestao da radi TV Samsung 32F5000 koji je kupljen od lika preko KP (dakle TV je iz mađarske)
E sad, problema ne bi bilo da mogu da se čujem sa čovekom i vidim šta i kako ali njegovog KP izloga više nema a na mobilni se ne javlja.
Od čoveka smo kupovali 5-6 puta (ja i meni blisku ljudi) i sve je bilo ok.
Ja kapiram da garanciju na dotični TV može da ostvari samo on i niko više ili ipak postoji neki servis u Srbiji koji može da prihvati garanciju. Da napomenem da od TV-a imam samo originalnu kutiju i ništa više (kutija je bila fabrički zapečaćena, ja sam je prvi otvorio).
Moja razmišljanja, čekati neko vreme, možda lika ne mogu da dobijem jer je otišao u Mađarsku po novu turu ili tražiti neki servis koji bi mogao da pogleda tv i popravi.
Iz mog research-a po netu ukapirao sam da je izgleda invertor. Jer TV ima zvuk preko IPTV-a menja source... ali nema video, pozadinsko osvetljenje radi ali slike nigde...
Svaki savet je dobrodošao.
ASUS M5A78L /AMD FX 6300 / 8GB HyperX Fury / 270X GAMING OC / WD Blue 500 / SPS-630M / V3 BLACK
Pricekaj jos 3-4 dana. Ja sam se bio nameracio na jedan od...
31.01.2015. 20:19
status: user broj poruka: 10997
tih 32-inchnih, ali nikako da ubodem model koji ima i DVB T2 (ni u LUDILU ne kupujem TV koji NEMA doticni mode - vec NEKOLIKO GODINA se ZNA sta ce kod nas da ide preko antene ali nasi gownjavi uvoznici teraju svoje, to jest teraju NAS da pokupujemo jucerasnje vesti),. Doticni (isti taj) lik mi (jos) nije odgovorio ima li takav model (barem na vidiku) pa da popricekam...
Inace: kako si uspeo da ga skenjas - poznavajuci te (iz prepiske) rekao bih da si malo labilan karakter - mora da si nesto cackao (``sta li se krije unutra?`` ``sad cu odatle da izvadim one male ljude`` itd.)
Video killed the radio star - a ti si uradio nesto relativno suprotno - od tv-a si napravio radio...
Da je inverter, imao bi sliku ali ne bi imao pozadinsko osvetljenje. Mislim da bi ti najpametnije bilo da odneses u neki servis i da vidis da li ti se isplati popravka. Od tog cimanja da posaljes liku u Su, pa on u Hu, sve i da ga nadjes, na kraju ce te izaci isto koliko i popravka. Da li ti se isto desava i preko antenskog ulaza, cinca i HDMI?
salji ovamo kod nas u Nis na popravku, firma je `monitor servis`, imaju i sajt valjda po potrazi, meni su zamenili inverter sa malo natezanja :) sredice ti i to mislim
:: Prvo, nisam ništa čačkao, samo neka moja pretpostavka da je inverter... :: :: Vrlo moguće da je ova T-CON ploča, kolko bi to izašlo popravljati.. :: :: Videću ko može da pogleda TV, neko stručan, mada... ovde kod mene u gradu (Pirot) slabije da ima dobrih majstora :: :: ASUS M5A78L /AMD FX 6300 / 8GB HyperX Fury / 270X GAMING OC / WD Blue 500 / SPS-630M / V3 BLACK :: ::
Izgleda da je lik diagao ruke od toga i nema ga vec duze vremena da se javlja na poznate brojeve telefona...
Bila skoro tema, cini mi se da je @Ognjeni otvorio u vezi sa slicnim ili cak istim kvarom. TV kupljen od istog lika.
Kod tebe nije inverter, jer je LED TV ( ne postoji ), ali nije ni problem sa pozadinskim jer ga, kako kazes, imas. Panel ili Tcon, a mozda i napajanje (manje moguce ).
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646999. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.