Da li je ikako moguce sa TV-a gledati snimke na PC?!?
STRANA 1 OD 1
Netski
Da li je ikako moguce sa TV-a gledati snimke na PC?!?
23.01.2015. 09:33
T60256
status: user broj poruka: 241
Imam Sharp-ov tv i sve sto snimim na tv-u na usb flash moze da se gleda na tv-u, ali nece na PC-u. Snimci su u .ts formatu snimljeni preko dvb-t2 signala.
Pomagajte da li postoji bilo kakav player ili program za konverziju ovog materijala. Jako su bitani snimci a vise nema mesta na usb-u... :(
Kao sto kazu ljudi kriptovano il` djavo ce ga znati. VLC tu ne moze pomoci ni MPC-HC ni neki drugi regularan softver. Probao sam i DRM Media Converter ali nista, nece ni da cita fajlove...
Ja kopam sta mogu ali ne idem ocigledno pravim put, ne znam o cemu se konkretno radi. Mora da neko zna za neki softver?
Netski, nije problem u softveru, VLC odlicno cita .ts fajlove, problem je u kripciji koju taj model sharpa koristi pri snimanju sadrzaja. Ako bi npr. snimio alitronikom .ts bez problema bi ga pustio u VLC-u.
Najcesce programer koji je pravio stavi neki svoj otisak tipa rodjendan,ime dece u nekakvom obliku i posto svaki model(generacija) TV-a ima svoj PVR engine (pravili su ga drugi ljudi i kompanije) iako sama TV aplikacija izgleda isto. Zbog toga svega ne postoji softver koji moze da se izbori sa takvim kriptovanim sadrzajem.
hvala oreshac, jasan mi je koncept enkripcije...pisacu Sharp-u da vidim sta oni kazu, ali sam se nadao da cu naci neki player/plugin s kojim ce ova barijera biti preskocena nije to neki bauk. Video sam na netu da skidaju enkripciju sa muzike i video fajlova i ne vidim vala nista strasno u tome da snimak sa mog tv-a ne mogu da gledam na kompu, mislio sam da je jednostavnija stvar al` sad...:)
Najverovatnije je ovo sto kaze @oreshac. Imam par DVB-t /T2 uredjaja i jednu DVB-s/S2 karticu za komp i sve one snimaju u .TS i bez problema je materijal gledljiv i na TV-u i na kompu, snimao na kompu sa te DVB-s2 kartice ili na tv-u sa DvB-t2 risiverom.
Da budemo sigurni, ako ti nije tesko, snimi neki program 10-ak sekundi i uploaduj negde fajl, pa da usporedim sa ovim mojim fajlovima sa razlicitih uredjaja da vidim u cemu je kvaka, tj. da pokusam :)
Inace .ts pustaju svi aktuelni plejeri danasnjice. Gom, KM, BS, MPC, VLC...Jedino u GOM plajeru nije moguce procitati subtitle i ne moze se birati Audio ako ima vise kanala ( recimo madjarski, danski..., u zavisnosti da li smo dopustili da snima sve dostupne audio kanale, ukoliko su dostupni putem streama )To je isto vrsta kontejnera gde se nalaze AV i Subtitle fajlovi, obicno u slicicama..koje je moguce konvertovati u .srt...Da ne ulazimo sada u to...
Evo, uploadovao sam jedan fajl koji sam sada snimao sa svim Audio i subtitle kanalima, pa probaj njega da pustis. Ako ni on nece, onda je nesto drugo kod tebe u pitanju.
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646999. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.