U cemu je problem... Devojka zivi u cro i kada sam bio kod nje poslednji put, zaboravio sam da joj pokazem ovo... Ima tv iz naslova i hoce da gleda filmove sa titlom... Naucio sam je da skine film sa torrenta, da pusti u bs playeru i da joj isti player skida titlove dok ne ubode sinhronizovan. Sada hoce da pusta filmove sa usb na tv-u, posto joj je monitor mali. Ono sto sam joj rekao je da preimenuje folder sa filmom u nesto jednostavno i da joj se isto tako zovu film i titl (npr. folder sosenk i u njemu sosenk.avi i sosenk.srt) zato sto znam da je na nekim ranijim dvd uredjajima bila caka u ovome. No ipak, titla nema... Da predupredim savet, namestio sam joj da joj se vide ekstenzije fajlova, tako da nije .srt.txt, vec onako kako treba. Pitanje: Da li neko ko ima ovaj tv, a verujem da ima takvih, obzirom da je dosta prodavan, zna tacno koja je caka? Hvala unapred
Ne znam za taj konkretan model ali imam Samsung 40EH5000, 40EH5300 i 32F5500 - i sve savrseno sljaka ako su ispunjeni uslovi koje si vec naveo za nazive fajlova, a lepo cita i titlove sa bilo kojom ekstenzijom (sub, srt, txt). Ne vidim zasto bi na tom bilo drugacije.
Isto neki dan kod drugara, samo sto je neki Sony TV u pitanju. Sve odradili kako treba, tj. iskljucili da sakriva eksteziju za poznate tipove fajla, namestili - film.avi - prevod.srt i dalje nije bilo titlova...( u kompu Kmplayer otvara titl automatski, sto znaci da je sve sa nazivom ok)I na kraju stsnuo jedno od onih dugmica za teletekst plavo, crveno, zuto...i pojavio se titl. Tako da vidite u uputstvu za TV, moguce da se nekim dugmicem pali/gasi titl. Sto je najcrnje, na daljincu ima subtitle dugme, ali pritiskom na njega se nista ne desava, jer je to najverovatnije samo za interni DVB/T2 tuner da pokaze titlove ukoliko se emituju na odredjenom kanalu. Tako da oni dugmici za teletekst imaju razne opcije za taj interni media Player...tako da neka proba jedno od njih i mozda se pojavi subtitl.
- Majstore, da li će ići ili neće ići? - Hm, mislim da će biti čupavo.
kad ocu kod caleta na lg 42`` smart tv da gledam preko plex media servera. nadjem prevod stavim ga u mkv kontejner fajl ( slika zvuk i titl sve u jedan fajl ) filma i tv ga uvek pusti bez problema. mozda ce tako i sa usb mada jos nisam imao potrebe da probam . sve u svemu jako je lak za koriscenje imas tutrorijale po yt i netu http://www.videohelp.com/tools/MKVtoolnix
GPU History: NvidiaMX440 Club 3D9250 Foxconn7600GT MSI9600GT MSI GTX660Ti PE OC GPU Future: MSI GTX970 Gaming OC - > Coming soon very soon :D https://www.youtube.com/watch?v=He9-p7f3DEA<
Ako ti se prevod zove Sosenk.srt onda i film mora da se zove Sosenk.srt Nemoj da te buni ekstenzija srt u nazivu filma.Znaci Copy Sosenk.srt pa rename na ime filma,paste i to je to. Kod mene na LG sam tako resio problem titlova.
Probace veceras... Slaba je malo sa tehnikom, pa joj sve ovo mucno. @asale ne buni me, naravno da znam sta je srt i zato sam i napisao da je vec ukljucena mogucnost da se vide ekstenzije, bas da bi mogla da preimenuje titlove u .sub, .srt ili .txt... @gilopile uglavnom titlovi i jesu unikodni, to sam prvo pogledao... Reci cu joj da malo prodzara po dugmicima i menijima. Hvala vam jos jedared
Prevod je takav, kakav je. Ako ga ne ocita izvan mkv kontejnera, nece ni kada je u njemu - t.j. kod vecine TV-a je manja sansa da ga ocita kada je unutar mkv kontejnera, nego kada je pored istog.
Uostalom, Plex prica je povezana za 3rd party SmartTV aplikaciju, a ovde o tome nije prica (niti je pomenuti model SmartTV). Ako nekog zanima, evo teme koju sam pravio zbog istog: http://pcberza.rs/forum/topic.php?topid=55443&forid=10&katid=4 -opasno sam se mucio sa njim na Samsung-u, i to najvise zbog titlova.
:: kad ocu kod caleta na lg 42`` smart tv da gledam preko plex media servera. nadjem prevod stavim ga u mkv kontejner fajl ( slika zvuk i titl sve u jedan fajl ) filma i tv ga uvek pusti bez problema. mozda ce tako i sa usb mada jos nisam imao potrebe da probam . sve u svemu jako je lak za koriscenje imas tutrorijale po yt i netu http://www.videohelp.com/tools/MKVtoolni ::
@peniko Izgleda da neces dobiti konkretan odgovor dok se ne javi neko ko ima identican model/seriju, kao sto si i sam pretpostavio...
da proba taj mkvtoolnix ako mu vec sve drugo ne upali. citao sam tvoju temu i nisam nasao razloga da ne pokusa. a to da ``kod vecine TV-a je manja sansa da ga ocita kada je unutar mkv kontejnera, nego kada je pored istog.`` ne znam mislim da je cisto subjektivno misljenje tvoje. osim ako mozes da me uputis negde gde to mogu da potvrdim da je tako. u pravu si da nije smart ne znam tacno kako radi taj connectshare( verovatno po netu mogu naci kako al posto ne mogu licno da testiram onda ne mogu ni da budem objektivniji) nasao sam samo sto se tice podrske da pusta mkv tip http://goo.gl/EGtqLP za tipove titla jos nisam nasao al se slazem sa tobom da ce najverovatnije najbolju pomoc moci da dobije od nekog ko poseduje isti tv i imao je mozda iste probleme. P.S. ovaj lik ima teoriju za srt na connectshare http://goo.gl/GwID1c @peniko ako se odlucis da probas program stavi titl da bude FORCED ili DEFAULT :D cisto da budes siguran ako i tad ne radi da nije zbog toga sto nisi stavio jednu od dve opcije
GPU History: NvidiaMX440 Club 3D9250 Foxconn7600GT MSI9600GT MSI GTX660Ti PE OC GPU Future: MSI GTX970 Gaming OC - > Coming soon very soon :D https://www.youtube.com/watch?v=He9-p7f3DEA<
Nisam ni rekao da ne treba da proba, ali fora je sto bi to trebalo da proba njegova devojka, za koju je vec receno da bas najbolja s tehnikom - cisto sumnjam da ce da se bakce sa mkvtoolnix-om. I nije u pitanju samo subjektivno misljenje vec i iskustvo sa vise modela, vise razlicitih proizvodjaca - ne samo moje, vec i jos nekoliko ljudi koje poznajem. Sta znam, mozda i gresimo ali je cinjenica da smo se vise sretali sa TV-ima koji ne podrzavaju titl unutar kontejnera, nego sa onima koji podrzavaju. Moja tema se odnosila na drugu problematiku (takodje, sa titovima) i poredjenje razlicitih media servera pa nije od velike pomoci za ovaj konkretan primer - naveo sam je kao ispomoc za one koje zanima Plex i pustanje prevoda sa nasim slovnim oznakama.
Ne vidim apsolutno nikakvu logiku u onoj `teoriji` posto ne znam ni za jedan plejer koji modifikuje postojece fajlove za video, audio i titlove (ne racunam one koji automatski skidaju nove). A i po `date modified` vremenu pre i posle pustanja u VLC-u se vidi da je sve ostalo nepromenjeno (ukljucujuci folder `Subs`) tako da bi stvar trebalo da bude jasna. Licno, smatram da je potpuna glupost u pitanju al` ajd`...
Preimenujem na kompu sve lepo prebacim na USB i pustim, ne vidi titl. Jednom sam to sve slučajno odradio na samom USB-u i pusti je titlove bez problema. Znači i dan danas kad hoću da pustim titlove moram da preimenujem i film i titlove direktno na USB-u sa koga puštam inače neće da rade.
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646999. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.