Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Tehnika
Kućna tehnika
Savet oko zvucnika, HT to PC...
STRANA 1 OD 1
DukiAjkula Savet oko zvucnika, HT to PC... 06.01.2015. 14:09 T60070

status: user
broj poruka: 4
Pozdrav drugari, potreban mi je pomoc oko kupovine zvucnika, nemam nikakva iskustva sto se tice zvuka...

Elem, hteo bih da uzmem sto jeftiniju varijantu (student sam :D) gledao sam malo po forumima koji zvucnici, sistem dal 2.1, 5.1... uglavnom najvise se prica o altec lansingu atp3, stari model drugar ima, ocaran sam koju jacinu imaju (da napomenem, soba mi je do 25m2) kao nove vise ne mogu da se kupe, polovne ne mogu da nadjem, inace bih sigurno uzeo...
E sad, u svom tom trazenju naci sto jeftiniju varijatnu naisao sam na kucni bioskop (Philips lx3600d) pa me zanima kakve su mogucnosti povezati ga sa PCom, konkretno 2xCinc na 3.5 bananu dali bi ceo sistem radio kao 2.1 ili bi radili samo dva zucnika???

http://cache.osta.ee/iv2/auctions/1_1_6354128.jpg
http://images.owneriq.net/download/images/5/51083971-c2e7-4085-a7fa-4dab8a9f2d60-000001.png

ps HT mogu da dobijem za 20e pa zbog toga me zanima ova varijanta
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
gilopile ... 06.01.2015. 18:10 #577380

broj poruka: 9459
Koliko vidim, to su pasivni zvucnici koji idu preko pojacala u samom DVD-u. Vidim da ima Aux IN i tu bi eventualno mogao bocnuti dzek iz kompa, u najboljem slucaju mozes dobiti 2.0, jer, 5.1 ide samo interno sa DVD-a, jer nema ulaze za 5.1.

- Majstore, da li će ići ili neće ići?
- Hm, mislim da će biti čupavo.

tortojed To sto si student, ne znaci da treba da postavljas nejasna,... 06.01.2015. 22:35 #577413

broj poruka: 10997
neprecizna pitanja (u redu, ako studiras na DIF-u, onda dopustamo :-)).

Ona spravica gore je ``receiver``, uredjaj koji predstavlja spoj radio prijemnika (tuner) i pojacavaca (amplifier). Ako i NJEGA kupujes, problema nema - povezes audio izlaze na PC audio kartici sa SCART-to-chinch adapterom (SCART ide u reciever a chinch-evi preko bananica u PC) i radice SVI zvucnici (iako to nece biti pravi ``5.1`` nego ``emulirani`` ili ``pseudo``, posredovan dolby/DTS efektorom).

Cena od 20E je sasvim OK.

Ako uzimas SAMO zvucnike...bolje nemoj.

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646999.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs