Kao sto naslov kaze imam hdd koji je potpuno prazan (ne znam zasto je prazan?), a izvadjen je iz DVR-a. Probao sam sa Get data back, izvadio je neke gluposti i nijedna ne lici na video snimak. Recover my files nije nasao nista, minitool power data recovery sam prekinuo na pola :(
Ali, posto je jako vazno da izvadim snimak, da li bi neko mogao da me uputi sta zapravo treba da trazim, koja extenzija je u pitanju? koji video format? Eventualno sa kojim programom?
Pošto nisi naveo ni model DVR-a ni da li je on još uvek u tvom posedu u ispravnom stanju možemo samo da nagađamo. Kod recimo Panasonic-a nema šanse da izvučeš apsolutno ništa. Čak i kad disk iz jednog uređaja prebaciš u drugi, identičan model, prvo što uređaj mora da odradi je format. I posle ćao nema više. A softver tipa Get data back nije u mogućnosti da povrati ništa. E sad, za druge modele nemam iskustva ali mislim da tu velike razlike nema.
Hvala na brzom odgovoru, video sam na netu da neki uredjaji koriste nekakvu enkripciju? Model cu da nadjem najkasnije sutra, mada mi je nejasno zasto je formatizovan, doduse ima i system volume information, sto znaci da ga je ipak neko u windowsu formatizovao. Zapravo vlasnik kaze da ga je odneo u firmu koja monitra kamere? A sad je zavrsio kod mene :)
Probaj da ga pročitaš na nekom linuxu, negde sam pročitao da ti dvr-ovi uglavnom koriste neki linux file system. MAda opet najverovatnije slaba vajda od toga pošto kao što reče najverovatnije koristi neku enkripciju. Black Wolf
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646999. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.