Naime,na poslu je sledeca situacija: 1 kablovski prikljucak se grana na 10-ak prikljucaka ( 1 tv i 9 racunara-monitora).Krak koji vodi ka TV-u je najjaci sto se tice signala ali slika je jednako loša kao i na ostalih 9 mesta.Medjutim poštvo TV ima DVB_C spektar u tunerskom delu(KDS kablovski operater je propustio sve kanale u digitalnom obliku)slika je perfektna što me navelo na zaključak da će TV ili TV kartica koja u sebi ima DVB_C prikazivati besprekornu sliku bez obzira na jacinu dolaznog signala(ispravite me ako grešim).
Da li neko ima iskustva sa ovom tematikom i da li može da preporuči neku TV karticu koja poseduje navedene karakteristike ?
Ukoliko ti je signal slabiji od 65Db (min 60Db) neces imati ni DVB-C, ili ce ti pokazivati jako slab quality pa moze doci do digitalizacije (slika postaje kockasta)
Ako si u stanu pustio 10 kablovskih prikljucaka (bilo u pitanju modemi ili obicni tv prikljucci) bilo bi pozeljno staviti jedno pojacalo (ali ne ovo sa buvljaka nego neki Wisi, Spaun, Telkom ili neki drugi ok proizvodjac) Niko ti nece garantovati dobru sliku za 10 televizora a pogotovo ne za digitalnu sliku bas zbog ovoga...
Digitalna slika ne moze da bude losa (snezna), ili je imas, ili je nemas, u najgorem slucaju zbog slabog signala moze doci do takozvane digitalizacije. To je sve...
Poštovani, U pitanju je firma a ne stan.Priključci su obični.Signal je mnogo jak na izvoru,tako da 10-ak priključnih mesta nije problem.U trenutnoj postavci postoji samo 1 pojačavač sa buvljaka(1 ulaz - 2 izlaza).Jedan od tih izlaza ide direktno na televizor a na drugi izlaz je nakačeno 9 TV kartica sa monitorima i slika je solidna,dobra,ali neki kanali su ipak slabiji.Pošto je slika na tv-u super na digitalnom opsegu a približno istog kvaliteta u analognom opsegu (kao na monitorima preko TV kartica (nijedna nije DVB_C)) zaključio sam da mi treba kartica koji ima DVB_C i da će slika biti super(govorim samo o mom priključnom mestu).
Ako je tako, uzmi DVB-C tv karticu i uzivaj. Pretrazi sve opsege ili ako imas mogucnosti trazi od provajdera KTV-a da ti da spisak digitalnih kanala sa frekfencijama, simbol rate-om i QAM-om i tako ih pretrazi.
Desava se da odredjeni televizori, STB-ovi i tv kartice ne mogu da nadju kanale koji su na 6111 Symbol Rate i 64 QAM
ako je na 6875 SR i 256 QAM, kupuj i uzivaj, pogotovo ako je signal jak kao sto tvrdis
:: Poštovani :: U pitanju je firma a ne stan.Priključci su obični.Signal je mnogo jak na izvoru,tako da 10-ak priključnih mesta nije problem.U trenutnoj postavci postoji samo 1 pojačavač sa buvljaka(1 ulaz - 2 izlaza).Jedan od tih izlaza ide direktno na televizor a na drugi izlaz je nakačeno 9 TV kartica sa monitorima i slika je solidna,dobra,ali neki kanali su ipak slabiji.Pošto je slika na tv-u super na digitalnom opsegu a približno istog kvaliteta u analognom opsegu (kao na monitorima preko TV kartica (nijedna nije DVB_C)) zaključio sam da mi treba kartica koji ima DVB_C i da će slika biti super(govorim samo o mom priključnom mestu) :: :: ::
Hvala, Objavicu kada budemo kupili kartici.Imamo analognu koja sluzi svrsi ali nije to to. Verovatno ce potrajati pošto ima više ljudi u opticaju. Ako neko ima predlog sa konkretnim modelom i iskustvom neka napiše nešto.
Izvini ali moram da se umesam Samo nemoj da brkas DVB-T signal sa DVB-C signalom
on ima analognu karticu, i moze da gleda samo analogne kanale i ako je signal malo losiji, ili pojacalo, ili neki kabl moze biti ostecen ili los pa da ti unosi smetnje (koje idu i nazad do pojacala pa onda ka svim ostalim televizorima) i zato ima losu sliku na analognim kanalima
DVB-T kartica je digitalna terestrial kartica (kao sto samo ime kaze, namenjena za zemaljske kanale) i ne mozes nikako ali nikako da uhvatis DVB-C kanale (da se tako izrazim) sa DVB-T ili DVB-T2 karticom
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646999. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.