Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Tehnika
Kućna tehnika
Doslo vreme za modernizaciju!?
STRANA 1 OD 1
Netski Doslo vreme za modernizaciju!? 10.10.2014. 16:24 T59219

status: user
broj poruka: 241
Napokon sam blizu cilja da kupim veliki televizor :) i hteo bi da to bude plazma.
Koliko vidim samo jos LG jos nesto tako proizvodi. Verovatno bi isao na LG 50PB660V cisto posto je poslednji model. Ali da li LG paneli ista vrede, meni je to monogo para i kao i svi u ovoj zemlji takav tv se kupuje jednom, a hteo bi dobru sliku. Ako su Panasonic i Samsung znatno bolje plazme da `sacekam` jos +200e ili kupujem LG??
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
goran27 re 10.10.2014. 17:32 #566793

broj poruka: 372

Po meni Panasonic je bio neprevazidjen sto se tice plazma displeja ali mislim da su oni odustali od plazma varijante tako da ti je moj svet uzmi Sony led varijantu i to neki model recimo KDL-42W805A ili nesto slicno,ja se licno ne bi usudio da uzimam Lg plazmu a tek nikako Samsung.To je moje misljenje i nadam se da sam bar malo pomogao.Pozz

pastirko keksic :D 10.10.2014. 19:23 #566806

broj poruka: 242
Posedujem Samsungov plazma tv vec 4-5 godina i nemam neke reci kojima bih rekao bilo sta lose o istom. Tv je upaljen sto od mene sto od drugih u proseku 14-16 sati dnevno od pocetka. 240wati potrosnja ovog mog cudeseta dobro dodje zimi. A Ledici 5 puta manje :D

goran27 re 10.10.2014. 19:56 #566815

Izvini pastirko nisam zeleo da vredjam Samsung brend ali mislim da je dobar u led varijanti tv dok za plazmu ipak Panasonic.U zdravlje da te sluzi..

Netski ... 10.10.2014. 21:05 #566829

goran27: hvala na odgovoru, kako da ne pomaze?! :) Jenom kad `bacim` tolike pare nema nazad. Mozes mi samo reci zasto da izbegavam LG zobg slike, crkavaju...ili oboje :(

pastirko: koji Samsungov model posedujes, jel se tolika potrosnja dosta odrazava na racun, sem ako ne kompenzuje sa grejanjem? :) I ako te ne mrzi sto si izabrao Samsug a ne Panasonic, da li je presudni momenat bila cena, kvalitet ili nesto trece? To bi mi bas pomoglo.

hvala unapred

goran27 RE 10.10.2014. 22:07 #566842

Mislim da se LG i Samsung nisu puno bavili plazma varijantom vise su dali akcenat na led tehnologiju dok je Panasonic na tome mnogo radio,samo iz tog razloga nisam za plazma LG ili Samsung,naravno na tebi je da odlucis.A sto se tice kvarova i reklamacija tu ti ne mogu pomoci sve je od slucaja do slucaja.Komsija kupio LG led varijantu 42incha i u garantnom roku dvaput nosen u servis,dok isti takav Tv kod mog prijatelja radi savrseno vec dve godine.Ja licno preferiram Sony.Pozz

Netski ... 14.10.2014. 20:41 #567477

Gledao samo koliko sam mogao i jedino Panasonic plazma sada dolazi u obzir, jeste da je dosta skuplja ali nadam se da i toliko stavarno vredi :) Hvala jos jednom na pomoci!
Samo jedno pitanje, jel ove novije plazme (Panasonic model je iz 2012. god.) treba `podgrejavati` :)
i ako treba koliko i kako, ne bi hteo stvarno da u startu unistim ovakvu investicuju??!

Netski ... 17.10.2014. 12:05 #567765

bilo ko?

gilopile ... 17.10.2014. 12:17 #567766

broj poruka: 9459
Drug, kakvo podgrejavanje? Nisam cuo za taj izraz?

Mislim da nema sta da se patis, koristis TV kako koristis, palis, gasis kad hoces i to je to. Neces mu produziti vek sa nekim `cakama` koliko god ti to zeleo. Moze da ti traje 10 godina, a moze da crkne sutra, sve zavisi od mnogo faktora i ne mozes ti tu nista. Zato je tu garancija.

Jedino mozes da obratis paznju na to da TV stoji gde nema vlage, gde nema vece oscilacije u temperaturi ( da nije pored prozora, vrata od sobe koja se ne greje...)., da nije slepljen uza zid i da ima dovoljno prostora za ventilaciju/hladjenje i na taj nacin ces mu produziti vek trajanja.

Pozz!

- Majstore, da li će ići ili neće ići?
- Hm, mislim da će biti čupavo.

Daum ... 17.10.2014. 12:30 #567768

broj poruka: 12794
Slab ti je izbor kvalitetnih plazma sada jer svi odustaju od dalje proizvodnje, sve ćeš manje da ih vidiš. Nije isplativa proizvodnja 4K plazmi tako da će uskoro kompletno da prestanu da se prodaju.

Imam vrhunski plazma TV kući i nikad nisam čuo za izraz podgrevanja. Ćale već 10 godina ima NEC plazmu sada kao sekundarni TV i takodje je nikad nije `podgrevao` :D

Netski ... 18.10.2014. 19:05 #567914

Ja sam kriv kada sam uptrebio izraz podgrevanje, ali mi je proces o kojima su neki ljudi pricali(kad se kupi plazma treba da radi se razradi nekih 100-200h), licilo na podgrevanje :)

Jel treba to raditi sa novijim plazmama, ili mogu normano da koristim tv?

Jel mislite da nesto fali Panasonic TX-P50ST60E?

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646999.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs