Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Tehnika
Kućna tehnika
masina za sudove
STRANA 1 OD 1
perrakojot masina za sudove 03.09.2014. 12:07 T58879

status: user
broj poruka: 1029

imam neku masinu za sudove marke siemens,kupljena nova u nemackoj,doneo mi drugar,nije najnoviji model ali nije ni jako stara,pere i radi izvanredno,jako sam zadovoljan,i do sada sam u nju uvek stavljao iste calgonit tablete i istu so,a rezervoar za so se nalazi na dnu masine,pored filtera....i to je tako radilo savrseno,posudje je izlazilo suvo i ispolirano do visokog sjaja(za to sam cuo da sluzi ta so)....e sada,pocele su da se prave tablete sa tom soli u tabletama,gde mi prodavci kazu da mi so UOPSTE NE TREBA!!! Posto masina ima rezervoar za so,ja sam kontao da ona u toku pranja sama dozira i uzima soli iz rezervoara koliko joj treba,i to tako funkcionise....e sad glavno pitanje,posto kazem model masine nije najnoviji,da li bi nesto moglo da se pokvari ako bih kupio te tablete sa soli u njima,a rezervoar za so ostavljao prazan....
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
tosas ja koristim bez soli 03.09.2014. 12:42 #561746

broj poruka: 304
Sta da ti kazem,moja je stara 5 godina i isto ima i pregradu za so i za deterdzent i prostor za tabletu i ja otpocetka koristim samo tablete(koje u sebi imaju sredstvo za sjaj) i nema problema.
NE bi trebalo da bude bilo kakvih problema samo ako si zadovoljan kvalitetom pranja samo na tabletu.

Jammin hm 03.09.2014. 12:51 #561748

broj poruka: 234
Da li ce nesto biti masini ako pere bez soli, ne znam, ali ja je ne bih ostavljao bez soli. Znam da deterdzent ne smije dospjeti u posudu za so, moze doci do trajnog ostecenja masine, ali ti bi drzao zatvoren kanister.
Mnoge masine ne zele da podju pranje ako nema soli u rezervoaru, znaci da je obavezna, a moje misljenje je da so i sjaj u tabletama ne mogu u potpunosti zamjeniti iste u masini.

Vecina masina ima opciju da se nastima kolicina potrosnje soli i sjaja, so se treba postimati spram tvrdocom vode, tako da bi mogao smanjiti kolicinu potrosnje soli sa tim tabletama.

Ako zelis napraviti ustedu, moja preporuka je da kupujes jeftinije tablete i najjeftiniju so za masine. Probao sam dosta tableta, iskreno nema nekakve razlike, obicno koristim DM tablete ili Calgonit all in one, DM su mnogo jeftinije, a po meni peru isto.

Dexter013 @perrakojot 03.09.2014. 13:44 #561750

broj poruka: 17093
Samo kalgonit tablete, eventuialno intel ili nvidija, budi dosledan!

Cpu: FX 6300 @4 Ghz
Cooler:CM v8 GTS
GPU:GTX 670 Gigabyte WF x3 OC
Ram:10 Gb Kingston
MBO:Asus M5A97
Case:CM Storm Enforcer
PSU:Chieftec 650w a85
Keyboard: Logitech iluminated
Mouse:Mx 518
Screen Dell 22

:: icq :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
IceCream re 03.09.2014. 14:01 #561752

broj poruka: 791
nista neces pokvariti
probas ako pere dobro vozi misko
a so je tu da omeksa vodu
ja licno korisitm DM-ov prasak, najjeftiniju so(samo da je krupna) i najnovije sjaj od Ara umesto Calgonita (FInisha) pere dobro a kudikamo je jeftinije od kompaktnih tableta

ICEsd re: 03.09.2014. 14:10 #561755

broj poruka: 2157

Ne razumem se puno u masine za sudove, ali proveri dali ima neke filtere za so i tablete.
Da se ne desi da deo koji je zaduzen za tablete ima neki filter kojeg ce so da zapusi.

Vidi sta kaze uputstvo, probaj da posaljes mail sa pitanjem, firmi koja je napravila masinu.
perrakojot ok 03.09.2014. 15:35 #561766

hvala na odgovorima, mislim da cu ipak nastaviti da koristim so,jer je smesno koliko je so jeftina,a i masina je tako malo trosi da je to mizerno..... a uvek mogu da kupim i te tablete koje vec imaju so u sebi ,pa nek masina sama mucka odnos soli koji joj treba..... kod mene u gradu,voda je UZASNA zuta,smrdljiva,ostavlja kamenac opasno mnogo,tako da i ako bude malo vise soli u njoj,siguran sam da nece stetiti.....inace masina ima jako lep i dug ciklus ispiranja posudja,i susenja posudja,tako da nikakvi tragovi ne ostaju na posudju,tako da nastavljam da koristim so i kupujem kutiju tih novih tableta koje imaju so u sebi,pa da vidim kako ce da pere....hvala svim a na savetima.....

bunjevac re 03.09.2014. 15:35 #561767

broj poruka: 578

Kada u mojoj mašini nestane so jako loše pere.Ti probaj pa će ti se samo kasti.
Vaskev re 03.09.2014. 18:43 #561798

broj poruka: 1673
Koliko znam postoje razne tablete ali nijedna nema mogućnost zamene soli. So se nalazi u rezervoaru u kome se nalazi smola koja hemijski omekšava vodu. Regenerisanje smole se vrši pomoću soli. Zato je bitno da u mašini uvek bude potrebna količina soli. Ukoliko se predugo pere bez nje doći će do trajnog propadanja smole koje se može otkloniti zamenom celog rezervoara što je jako skupo. Pranje bez omekšane vode ostavljaće tragove na čašama i staklenim posudama.

WOT Nick: Vaske

perrakojot Re: re 03.09.2014. 19:39 #561809

ovo je odlicno objasnjenje,hvala,mada sam sada samo potvrdio moju odluku da nastavljam da stavljam so u masinu,a tablete koje dograbim,njih stavljam u masinu :)))

:: Koliko znam postoje razne tablete ali nijedna nema mogućnost zamene soli. So se nalazi u rezervoaru u kome se nalazi smola koja hemijski omekšava vodu. Regenerisanje smole se vrši pomoću soli. Zato je bitno da u mašini uvek bude potrebna količina soli. Ukoliko se predugo pere bez nje doći će do trajnog propadanja smole koje se može otkloniti zamenom celog rezervoara što je jako skupo. Pranje bez omekšane vode ostavljaće tragove na čašama i staklenim posudama.
::
:: WOT Nick: Vaske
bunjevac RE 04.09.2014. 13:04 #561873

broj poruka: 578

Jedna mala tajna za mašinu.Već godinu dana perem sa somat tečnim deterdžentom za pranje posuđa.Em je jeftiniji em možeš da doziraš koliko hoćeš,ja stavim oko 20 ml isto pere kao i cela tableta.Pre toga sam koristio tablete ali samo pola i uvek je posuđe bilo oprano super.Jedino nije dobro oprala kada je nestalo soli.uvek perem na ekonomičnom koji traje oko 30 minuta.
codeus .. 04.09.2014. 16:28 #561896

broj poruka: 4054

jeee, ja sam jos na sundjeru i feriju

Pisko Re: RE 04.09.2014. 16:45 #561900

broj poruka: 6645
Nisam probao tečni, ali je princip isti kao i kod praška - stavljaš koliko misliš da treba, i dodaš za pretpranje ako je jako usvinjeno. Kod tableta nema izbora, sve je ubaci-zaboravi. Nekako sam nepoverljiv prema tabletama, mašine su u originalu napravljene da uzimaju prašak u određenom trenutku, a sjaj u drugom, nikako zajedno, a kod tableta se to nekako smixa.
Sa tečnim deterdžentom je isto kao i sa praškom - koristi ga mašina prema programu. Kenjam se na tablete.

Budale računaju na sreću.

:: Jedna mala tajna za mašinu.Već godinu dana perem sa somat tečnim deterdžentom za pranje posuđa.Em je jeftiniji em možeš da doziraš koliko hoćeš,ja stavim oko 20 ml isto pere kao i cela tableta.Pre toga sam koristio tablete ali samo pola i uvek je posuđe bilo oprano super.Jedino nije dobro oprala kada je nestalo soli.uvek perem na ekonomičnom koji traje oko 30 minuta.
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646999.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs