Drugari imam jedan cudan problem koji moram da nekako resim. U pitanju je JVC Plasma od mislim 42 inca na kojoj pise HD ready a ispod 1080p. HDMI kablom je vezana za Intel HD 4000 grafiku i automatski prepoznaje 1920x1080 rezoluciju kao prirodnu. To radi ALI slika je i po vertikali po horizontali malo prosirena pa mi se ne vidi deo taskbara niti gornje linije gde su X i _
Stavljeni su najnoviji drajveri. Na monitoru preko VGA je sve u redu ali ovako ne. Ako smanjim rez na 1600x....onda imam crni okvir oko slike. Sve druge rez isto daju
Nema bilo kakve veze sa drajverima niti podešavanjima na računaru. Sve je do TV-a odnosno do podešavanja na njemu. Kao što je blackwolf rekao, treba da nađeš na TV-u kod podešavanja slike opciju za Autoscan-Autoconfig ili nešto slično. Ako to ne pomogne onda ideš na podešavanje Aspect Ratio na TV-u i tu biraš neku od sličnih stavki (Just Scan, Overscan, Scan to Fit, ili nešto slično). Sve se ovo kod različitih marki drugačije zove ali radi istu stvar tako da prekopaj malo po opcijama i rešićeš sigurno.
Ne znam zasto bi rekli da da nema veze s drajverima? Naravno da moze da se namesta na TV-u, ali moze i u drajveru. Na TV-u bi trebalo da ima Screen Fit i 16:9, a ako tu ne moze da namesti, onda moze (a i mora) da cinculira i drajver.
Iz razloga što su opcije undercan/overscan dostupne u slučaju kada HD TV ne podržava 1:1 pixel mapping, što je prisutno kod velike većine modela. Opcije koje se pojavljuju kroz Control panel, odnosno CCC su su podrška lakšem pristupu problemu, ali se ne odnose na driver, već na problem koji ima većina TV-a (ne prikazuje 1080p signal u startu, odnosno ne podržava 1:1 pixel mapping).
:: :: Ne znam zasto bi rekli da da nema veze s drajverima :: Naravno da moze da se namesta na TV-u, ali moze i u drajveru :: Na TV-u bi trebalo da ima Screen Fit i 16:9, a ako tu ne moze da namesti, onda moze (a i mora) da cinculira i drajver :: :: _____________________________ :: The finest AVhttp://goo.gl/aradKv :: :: ::
Cisto sumnjam da moj TV i moj monitor ne podrzavaju 1:1, pa opet imam tu opciju. Dostupna mi je uvek bez obzira koji ekran koristim. Doduse, pricam o Katalistu, mozda Intel drajver nema under/over opciju. Ali ako nema onda je nema uvek, ne verujem da se javlja i nestaje u zavisnosti od TV/monitora.
Voleo bih da se g. Halloween maskota javi, i kaze da li je i kako namestio sliku.
Nisi me razumeo, dostupne su za manuelnu manipulaciju, ne `isklučivo dostupne` (nisu blokirane u slučaju kad TV podržava 1:1), odnosno za slučaj kad TV ne podržava 1:1 (za svaki slučaj opcija je aktivna). Neki modeli imaju, u interfejsu ugrađenu opciju koja automatski koriguje (skalira) prikaz (PC mode, dot by dot i sl.) Nije g. Halloween, već Mr. Jigsaw.
U biti moze biti do podesavanja u drajverima i do podesavanje u TV-u. Koliko god su tu uredjaji SMART, vecito neki problem oko rez. Lakse je to sve bilo namestiti manuelno.
Ja sam krv propisao da namestim laptop da baci 720p rez na TV. Uvek ili presiroka ili preuska slika. Cackao danima sve zive opcije i nekako proradilo....
Kad se dva SMART/auto adjust rez i sl. podesavanja sretnu, to je katastrofa.
- Majstore, da li će ići ili neće ići? - Hm, mislim da će biti čupavo.
ja koristim samsung smart tv kao monitor i prilikom prvog paljenja bili je potrebno samo da ga prebacim u pc mode i od tada sljaka bez problema znaci nikakva podesavanja u driveru ili nesto slicno takodje dam povezivao bratov lap top na njega sa kojim je isto radio bez problema. Black Wolf
:: U biti moze biti do podesavanja u drajverima i do podesavanje u TV-u. Koliko god su tu uredjaji SMART, vecito neki problem oko rez. Lakse je to sve bilo namestiti manuelno :: :: Ja sam krv propisao da namestim laptop da baci 720p rez na TV. Uvek ili presiroka ili preuska slika. Cackao danima sve zive opcije i nekako proradilo... :: :: Kad se dva SMART/auto adjust rez i sl. podesavanja sretnu, to je katastrofa :: :: :: - Majstore, da li će ići ili neće ići :: - Hm, mislim da će biti čupavo. :: ::
Nemam ja na HD 4000 preko HDMI da podesavanja pa ne moze nista iz drajvera a JVC FPDEUFT4 i daljinac RM-C1932 su toliko glupi da nista tu ne nalazim kako da odradi auto size.
Ne vidim nigde dugme u meniju kao na TFT monitorima a u panelu grafike nema strelica za mrdanje slike niti opcija osim centering, kako je na vasoj slici
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646999. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.