Kupio bih TV dijagonale od 40 do 46 inca. Gledala bi se na njemu analogna kablovska. Gledao sam samsunga 46F6400? Mada kazu za njega da lose skalira SD signal.
Kupio sam pre neki dan LG 42La620s i u principu sam zadovoljan. Jedino sto mi se ne svidja je input lag, koji je znacajan. Ali ako se ne igraju igrice, mislim da je ok. Odgledao sam celu band of brothers 1080p seriju na njemu i kvalitetom slike sam zadovoljan. E sad, posto ces koristiti analognu, mozda bi ti bilo ok da pogledas neki plazma 720p televizor. U dnevnoj sobi imam takvu 42-ku i mogu da kazem da analogni signal izgleda bolje, plus plazma daje bolju crnu boju. Mislim da su panasonic plazme sad super. Obavezno pogledaj na kupujem prodajem. Ja sam tamo uzeo i prezadovoljan sam. Ljudi uvoze iz madjarske, dobijes garanciju a pritom dosta ustedis. Ovaj tv koji sam kupio me je kostao ravno 50000 din preko njih, a u tehnomaniji je 70000.
ja se razmisljam ovih dana da odem da kupim LG starije serije, konkretno LG 47LN5400 (mislim da je ovo serija iz prosle godine), 47 incha. cak sam se razmisljao i da uzmem samsung 46f5000 ali mislim da mi je lg ipak bolja kupovina. valjda nije preveliki lag (na njemu cu samo igrati fifu i mozda forza motorsport)..
CM HAF 932+Seasonic SS-750 W AMD FX 8320@4GHz+Xigmatek Balder1283 GA-990XA-UD3 Crucial 2x4 GB DDR3 Ballistix LED Seagate 1TB+Samsung 2 TB F4 ASUS ATI 7950 3GB DDR5 ASUS Xonar STX Dell U2412M Logitech G105+MX518
Ja nisam na lg priimetio lag. Ako postoji lag nema ništa od igranja takvih igrica. Dovoljan ti je i 42 inca a što veci to bolji naravno. Inc je oko 2.5 cm pa pomnoži sa 42 il 46 i videceš koliko je to. Evo koliko je 46 inca https://www.youtube.com/watch?v=qLWWJ3lQOY8
42` = 106 cm ili 1,06m je diagonala, ako imas kuci neku uramljenu sliku pogledaj to je otprilike velicina ekrana, pa ako ti to odgovara.Ono sto si dalji od tv-a to je slika kvalitetnija ako je rezolucija mala ( analogni tv na digitalnom ekranu ).
Ja trazima neki od 32` koji ce da mi zameni monitor, da konacno mogu da izbacim tv karticu iz racunara.
:: ...sa razdaljine od 3 metra bi se gledao TV? :: :: ::
@ICEsd Video sam 46 inca u prodavnici i deluje mi OK, ali ne znam kako ce izgledati u kucnim uslovima. Inace do sada sam koristio 40 inca dijagonalu i to mi je OK, ali vidim svi pricaju sto veci TV to bolje. :)
Da pojasnim nesto sto se tice laga, svi ti novi tv-i imaju mod za igru, i kada ga prebacite u taj mod onda se automatski poiskljucuju razni filteri i procesiranje slike zarad fluidnije slike i bolji `refresh rate`, pa se samim tim lag smanjuje drasticno. Ovo govorim iz licnog iskustva, promenio sam vec 3 lcd tv-a do sada i ma bukvalno na svakom sam imao tu opciju, i kada se igram na tv-u aktiviram game mod i nema sta, lag prakticno ne postoji, ponasa se skoro isto kao i monitor. Trenutno imam LG LM660s, i prezadovoljan sam. Tako da, sto se laga tice nema razloga za brigu. :)
Ma da bre, pa zamisli bruku da kupis ogroman TV LG, Samsung i slicno, i da ustanovis da na njemu ne mozes da se igras. Pa pale bi im akcije za 20% odmah. Nema teorije. Jedino ako je delimicno neispravan, ali to je druga prica.
Cak i oni kinezi tipa Vox, Vivax itd, ne verujem da imaju neigrivi lag.
Nema na cemu. .) Ovo je nesto sto bi svi oni koji se igraju na tv-u trebali da znaju, taj mod nije dzabe tu, on je upravo iz tih razloga i dok se ne proba ljudi nisu svesni kolika je razlika. Znaci prebacis na game mod tv, podesis osnovne parametre slike po svom ukusu(contrast, boje, bla bla...) i uzivas u gaming-u.
I sto alrad rece ta prica oko lag-a treba da je zavrsena, a i jeste, i to vec godinama unazad. Pobogu pa tehnologija je toliko napredovala od kada se lag u vecoj meri pominjao da je meni licno sada smesno kad vidim neku polemiku o tome.
:: Probao sam sad taj game mode i radi odlicno. :: Nebo i zemlja u odnosu kad je iskljucen. :: Hval :: :: ::
Tacno, ali kod monitora je jos uvek pristuan input lag, i to kod skupih i profesionalnih..
:: :: :: I sto alrad rece ta prica oko lag-a treba da je zavrsena, a i jeste, i to vec godinama unazad. Pobogu pa tehnologija je toliko napredovala od kada se lag u vecoj meri pominjao da je meni licno sada smesno kad vidim neku polemiku o tome :: :: :: Probao sam sad taj game mode i radi odlicno. :: :: Nebo i zemlja u odnosu kad je iskljucen. :: :: Hval :: :: :: :: :: ::
Ne znam ko i zasto pravi `profesionalne` monitore sa lagom, a ni zasto bi ih neko kupio. Sta sad treba, da se onom sto radi u CAD-u zavrti u glavi od ghostinga dok okrece 3D model? Ili nekome dok skroluje stranicu za stampu? Stvar je kontradiktorna u startu jer, po meni, takav monitor i nije profesionalan.
jbg, desava se. Zapravo, svaki monitor, TV, imaju odredjeni input lag, u zavisnosti od toga koliki je, primecuje se okom, ili ne.
:: :: Ne znam ko i zasto pravi `profesionalne` monitore sa lagom, a ni zasto bi ih neko kupio :: Sta sad treba, da se onom sto radi u CAD-u zavrti u glavi od ghostinga dok okrece 3D model? :: Ili nekome dok skroluje stranicu za stampu :: Stvar je kontradiktorna u startu jer, po meni, takav monitor i nije profesionalan :: ::
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646999. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.