Jer bih rashladjivao malo jednu sobu malo drugu..Ali me interesuje na kom principu one rade,tj da li one mogu uopste da rashlade sobe od 20 kvadrata!Jer ako ce mi obavljati posao ko neki ventilator onda bih odustao od toga...
Boravio sam u prostorima gde su ljudi imali to cudo, pa ajde prvo da ti kazem da i ne ladi nesto specijalno i ima mnogo mana na primer: sve one imaju `auspuh` morash da busish prozor/zid da ga izbacish napolje ili da budzish nesto, mnogo buke za moj ukus, morash da praznish kondez da se ne bi gasila i td... Najbolje da pogledash video lik je objasnio i pokazao sve o njima. http://www.youtube.com/watch?v=0c5LNYtgVfs
i5-2500k @ 4.2Ghz CM Eisberg 120L ASUS Sabertooth P67 12GB Kingston Gray @ 1600Mhz MSI N760 TF 2GD5 SLi 2x1TB WD Black at RAID 0 CM Storm Sirus CM 932 Advanced & Corsair 750W
Na poslu imamo jednu pokretnu neku vivax (verovatno najjeftinija) sa odvodnom cevi. Dosta bolje hladi od ventilatora, ali je problem sto nemamo rupu u zidu da izbacimo crevo nego je izbaceno kroz prozor pa onda ulazi topao vazduh pa je smanjena efikasnost.
Hvala na informacijama... Tako sam i mislio...Improvizovao bih nesto da izbacim taj auspuh napolje.. Vidim da ima dosta na kp polovnih a i novih!Pa samo treba proveriti koja je kakva pa uzeti za neku realnu cenu...
Meni treba da makar malo spusti u neke prostorije temperaturu..A ventilator ne pomaze zato sto vrti jedan te isti topao vazduh..Znaci treba mi nesto sto ce taj vazduh izbacivati napolje ili ga jednostavno rashaditi..
Fora sa tim ventilatorima da imas posudu u kojoj ces stavljati `patrone ` za prenosne frižidere pa vazduh struji preko te ohlađene vode i podiže vodenu paru (voda počinje da isparava na +4 stepena ) i ta hladna vodena isparenja te hlade. Inace su ljudi u zabludi obični ventilatori ne hlade nego još više zagrevaju vazduh jer se njihov motor pri radu greje ali cirkulacija vazduha nam daje lažan osećaj hlađenja.
:: Mozes li objasniti o kom ventilatoru se radi :: :: ::
ja mislim da su malo efikasnije od ovih prenosnih,ali su vezane za jednu prostoriju,a prednost je jer nemaju ona ogromna creva za izduv i sl....ugradi se jednom i kraj,zar ne???
Mobilne klime su dolaze u obzir samo ako nemaš neko drugo rešenje... Slaba učinkovitost, zagrejano crevo za koje treba naći odvod, tank sa vodom koji mora da se prazni, visoka cena tog tipa klima uređaja...
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646999. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.