Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Tehnika
Kućna tehnika
koji je naziv ovome i koja je okvirna cena?
STRANA 1 OD 1
MACHINE koji je naziv ovome i koja je okvirna cena? 29.01.2014. 11:14 T56510

status: user
broj poruka: 5704
Treba mi relativno prost sigurnosni uredjaj-alarm, koji bi radio sledece:

da moze da se veze za struju i/ili baterije. Da ima jaku sirenu koja se oglasava kad se aktivira.

Dakle, montiram ga tako da gleda na vrata. Kad izadjem iz stana, na malom daljincu aktiviram uredjaj. Ako neko udje na vrata, bez da je daljincem deaktivirao napravu, on pocne vrlo glasno da svira, recimo par minuta i ugasi se. Ja, pre nego sto udjem, najpre deaktiviram napravu. Znaci daljinac slican centralnoj bravi na kolima :)

Kako se ovo specificno zove, gde i za koliko se moze naci?

Hvala

`Budućnost pripada onima koji su u vreme velikih promena spremni učiti, a oni koji misle da više nemaju šta da nauče, ostaće zatečeni u svetu koji više ne postoji` - Eric Hoffer
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Dexter013 Ok 29.01.2014. 14:26 #539277

broj poruka: 17093
http://goo.gl/k2xySQ

Cpu: FX 6300 @4 Ghz
Cooler:CM v8 GTS
GPU:GTX 670 Gigabyte WF x3 OC
Ram:10 Gb Kingston
MBO:Asus M5A97
Case:CM Storm Enforcer
PSU:Chieftec 650w a85
Keyboard: Logitech iluminated
Mouse:Mx 518
Screen Dell 22

:: icq :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
MACHINE Re: Ok 29.01.2014. 15:09 #539289

E super :)

pogledacu ovde. Kapiram da je ova sifra unutra u stanu za deaktivaciju. Nema daljinca? Znaci ucjem, ukucam sifru i dalje picim. Ako ne unesem sifru izvesno vreme on pocne da se dere?!

`Budućnost pripada onima koji su u vreme velikih promena spremni učiti, a oni koji misle da više nemaju šta da nauče, ostaće zatečeni u svetu koji više ne postoji` - Eric Hoffer

:: http://goo.gl/k2xyS
::
:: Cpu: FX 6300 @4 Ghz
:: Cooler:CM v8 GT
:: GPU:GTX 670 Gigabyte WF x3 O
:: Ram:10 Gb Kingsto
:: MBO:Asus M5A9
:: Case:CM Storm Enforce
:: PSU:Chieftec 650w a8
:: Keyboard: Logitech iluminate
:: Mouse:Mx 51
:: Screen Dell 2
Dexter013 @Masina 29.01.2014. 15:13 #539291

broj poruka: 17093
Ne koristim, znam koliko i ti,
a bice da je koliko para toliko i muzike sto se tice opcija i kvaliteta.
Raspitaj se dalje sam.

Cpu: FX 6300 @4 Ghz
Cooler:CM v8 GTS
GPU:GTX 670 Gigabyte WF x3 OC
Ram:10 Gb Kingston
MBO:Asus M5A97
Case:CM Storm Enforcer
PSU:Chieftec 650w a85
Keyboard: Logitech iluminated
Mouse:Mx 518
Screen Dell 22

luja-88 Re: 29.01.2014. 15:36 #539299

broj poruka: 1636
Hmmm, u istoj recenici pouzdana i bezicna tehnologija... to mi nesto ne ide zajedno.
Drugo, nikako ne bi trebalo uzimati taj ili slican uredjaj bez rezervnog napajanja.
Ko bas hoce da upadne u tvoj prostor, u 99% slucajeva ce prvo da iskljuci struju (a ovo je narocito lako u zgradama posto se glavni osiguraci cesto nalaze u hodnicima, izvan stanova).

Samo razmisljam naglas, nemam konkretan predlog.

Pozdrav!
Vodos Baci pogled na ovo... 29.01.2014. 15:55 #539303

broj poruka: 864

http://www.ebay.de/itm/Funk-GSM-Haus-Sicherheit-System-Lange-Distanz-Steuernde-Alarmanlage-Mit-Sensoren-/131085466481?pt=DE_Haus_Garten_Heimwerker_Sicherheitstechnik&hash=item1e854d7b71

ima ih u raznim varijantama, modularno ( Ne moras samo vrata da nadgledas, plus te zove na mobilni ili ti salje sms, daljinski se aktivira itd..)...

Ima i jeftinije ali eto samo misljenje da li ti ovako nesto treba.
A mislim da i neke nase firme uvoze ovako nesto, doduse ne znam po kojim cenama..

Zašto grafitnom olovkom ne mogu ponovo da otključavam množioce procesora ??

MACHINE Ma treba mi samo kao pripomoc 29.01.2014. 18:28 #539321

Nista toliko skupo necu drzati u stanu. Tehnicka oprema mozda vrednosti par hiljada evra. Cisto da nisam samo na kljucu. 3. je sprat pa sa prozora nista ne ocekujem, kao ni profesionalno lopove jer im nisam meta :D u najgorem slucaju narkomane, sitne kradljivce i slicno, obzirom da je policijska stanica mozda 100m udaljena.

strela75 Malo napredniji sistem... 29.01.2014. 20:22 #539346

broj poruka: 1589
... aktiviranje preko telefona, kompa,... http://tinyurl.com/lotqu28

Pozdrav.
-
Just look at us.Everything is backwards. everything is upside down.Doctors destroy health, lawyers destroy justice, universities destroy knowledge, governments destroy freedom, the major media destroy information and religions destroy spirituality

gilopile ... 30.01.2014. 07:24 #539385

broj poruka: 9459
Mozes i sam napraviti... Kupis onaj kineski automobilcic i iskoristis remote od nega. posle lako napravis sklop sa jednim relejem i nekom jacom piezo zujalicom.

I najsigurnija varijanta ako mozes da izvuces dve zicice iz stana i ugradis mikro prekidac negde iznad u stok ili gde god, moze ili u taster za zvono sa strane da se izvuce mala iglica koja ce preklapati. :D I sa unutrasnje strane vrata stavis najobicniji mikroprekidac koji ce preklapati kada se vrata odskrinu...

- Majstore, da li će ići ili neće ići?
- Hm, mislim da će biti čupavo.

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647020.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs