Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Tehnika
Kućna tehnika
32` HD ready i Full HD na AIW 9000 pro
STRANA 1 OD 1
MACHINE 32` HD ready i Full HD na AIW 9000 pro 26.01.2014. 23:34 T56476

status: user
broj poruka: 5704
E ovako:

probao sam AIW na Hitachi 32` na 1366x768 i slika je skroz OK, takav model mogu uzeti za 30k. E sad, za nekih 35k imam slican takav Toshiba ali Full HD 1920x1080. I jednu i drugu podrsku za HDTV imam u controlnom panelu Catalyst-a za AIW u WinXP (poslednji driver je 6.14) sto znaci da ce raditi. Trebalo bi da 9000 AIW moze da povuce sve od sadrzaja ovu jacu rezoluciju. Razlika u kvalitetu slike je sigurno vidljiva posto mi treba za surf, multimediju, text i slicno, ali i kao HTPC

Drugo, da li postoji mogucnost da mu preko HD audio(ili AC`97) i 3.5mm jacka sa zvucne dovedem zvuk na ulaz TVa. Moze preko SCART ali onda ne radi zvuk ako mi je odabran ulaz sa PC tj. DSUBa a ja bih da interne zvucnike iskoristim i za multimediju sa HTPC u isto vreme kad koristim VGA ulaz

Zanima me misljenje o ovom modelu: http://www.toshiba.eu/television/led/L2/32l2333dg/

`Budućnost pripada onima koji su u vreme velikih promena spremni učiti, a oni koji misle da više nemaju šta da nauče, ostaće zatečeni u svetu koji više ne postoji` - Eric Hoffer
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
luja-88 Re: 27.01.2014. 00:41 #538935

broj poruka: 1636
Na tecnu HD video reprodukciju zaboravi sa tom kartom, cak i 720p - ako je uopste moguca.
Zvuk mozes da dobijes samo ukoliko na TV-u postoji posvecen ulazni 3.5mm dzek pored kog pise VGA/DVI/HDMI/PC Audio.
Vecina TV-a to ima, ali neki ipak ne. Nesto poput ovoga: http://goo.gl/TFXn1h
blackwolf - - - - - - 27.01.2014. 01:40 #538939

broj poruka: 1504
KAo što reče kolega ta grafa će ti valjati samo za tekst i ništa drugo ,ne verujem da će moći da pokrene bilo kakav hd sadržaj preko nekog playera a sigurno neće moći da pušta YT pošto je flash player postao neupotrebljiv bez hardwerske akceleracije.

Što se tiče audia ,izbunario sam ovaj manul za taj tv i pod dvi devices piše `Separate analogue audio connection is not supported for audio receivers` tako da ništa od tih zvučnika bez neke HDMI karte.

http://www.toshiba-om.net/LCD/PDF/English/Country_Specific/L2333-323950-English-Specific.pdf

Black Wolf

gilopile ... 27.01.2014. 01:53 #538941

broj poruka: 9459
Mislim da nije problem da karta izvuce tu rez. koliko da treba da bude jak procesor. E sad, mislim da kvalitet tog video-a nece bas biti bas na zavidnom nivou. Ja sam bez problema pustao 720p sa 775 intel 2.8GHz i ati 9600 pro.

Za zvuk jako tesko, jer kada odaberes na TV-u PC ulaz ili koji vec, on automatski otvori port za zvuk sa tog ulaza i moraces mu dovesti zvuk na taj konektor sa racunara. Ako sam te dobro shvatio..

Mozda da izguglas DVI pinouts, pa dovedes signal sa zvucne kartice na g.karticu, tj. na dvi konektor i tako prosledis zvuk do TV-a.

Ili ovako nesto:

http://www.videk.co.uk/shopimages/sections/normal/2255A.jpg

Imas li daljinac od te karte?

- Majstore, da li će ići ili neće ići?
- Hm, mislim da će biti čupavo.

MACHINE Pusta ona 720p glatko 27.01.2014. 10:50 #538954

za 1080 vec nisam probao, to bi tesko islo ali mi to i ne treba., Treba mi multimedija do 720p na rezoluciji ekrana od 1920x1080 koja je native. Dakle, necu gledati `jake` filmove preko AIW jer to mogu preko USB-a direktno an TVu. Treba mi u toj rez za surf, neke learning kurseve, tekst, konzolu i poneko razvojno okruzenje. Procesor je Barton 3200+ i 2GB DDR-400.

gilopile, imam Remote Wonder Plus - odlicna stvarcica, kvalitetna, radio veza, programabilan...

`Budućnost pripada onima koji su u vreme velikih promena spremni učiti, a oni koji misle da više nemaju šta da nauče, ostaće zatečeni u svetu koji više ne postoji` - Eric Hoffer

gilopile ... 27.01.2014. 11:07 #538955

Cek, tvoj je plus? Ja imam ovakav: http://htpcforum.net/files/Ati_Remote_Wonder/Remote_ati_en.png

Isto je wireless veza.

Da li ima razlike? Ja mogu da programiram samo a,b,c,d,e,f. Ako imas neku caku ili neki software za programiranje ostalih, javni. Jedva nadjoh drajvere za ovo cudo...

MACHINE :D 27.01.2014. 11:27 #538956

Da ovaj tvoj je dolazio i uz 9600 i 9800 AIW serije. Zaboravio sam nacisto da je ovaj od ortaka koji je imao X800XL zato je noviji model

Drajveri su mi za XP nisam mislim nasao za W7 i serverske edicije. Postoje raznorazni pluginovi i 3rd party programi, pokusacu da nadjem na diskovima iz vremena kada sam se ovim zanimao

gilopile ... 27.01.2014. 12:11 #538958

Ne znam od koje je karte, skoro sam ga dobio u nekoj kompezaciji. Prvi put se susrecem s njim. Ja bih nekako da ga nateram da radi sa XBMCuntu-om za neki moj HTPC. Da li uopste ima Linux drajver za njega? Po podne cu se malo igrati pa cu da vidim sta i kako....Svidja mi se daljinac skroz. Pogotovo kako mu lepo radi ono veliko okruglo dugme za pomeranje misa. Prva liga...

Ako nesto znas o tome, molim te pisi. I ako isceprkas kakav software, javi.

Pozzz!

MACHINE Re: ... 27.01.2014. 12:20 #538959

Tesko, to je i osmisljeno za Windows mm. A to je prestalo da se radi 2006, Linux tek od skora ima ozbiljniju MM podrsku, tako da sumnjam da je neko pisao program i drivere za RW daljince. Za HTPC mi je i dalje Windows Media Center Edition 2005 SP3 najbolji

:: Ne znam od koje je karte, skoro sam ga dobio u nekoj kompezaciji. Prvi put se susrecem s njim. Ja bih nekako da ga nateram da radi sa XBMCuntu-om za neki moj HTPC. Da li uopste ima Linux drajver za njega? Po podne cu se malo igrati pa cu da vidim sta i kako....Svidja mi se daljinac skroz. Pogotovo kako mu lepo radi ono veliko okruglo dugme za pomeranje misa. Prva liga..
::
:: Ako nesto znas o tome, molim te pisi. I ako isceprkas kakav software, javi
:: Pozzz
:: - Majstore, da li će ići ili neće ići
:: - Hm, mislim da će biti čupavo.

MACHINE Audio 27.01.2014. 13:00 #538964

evo backpanela:

http://image.darty.com/hifi_video/televiseurs-led/grand_ecran_led/toshiba_32l2333_led_c1304113739589D_210009018.jpg

Da li bi se ovako mogao sa 3.5mm iz zvucne dovesti na komponenti chinch a da slika pcii preko VGA ulaza?

gilopile ... 27.01.2014. 13:18 #538968

E jbg za daljinac. Nista malo cu se pozabaviti pa ako ide, ide....

Pa ja mislim da bi to trebalo da sljaka kad dovedes VGA signal, trebalo bi preko cinceva audio da radi, tj. mora, jer kako bi drugacije, zar ne? Drugo da ga dovlacis preko HDMI, onda verujem da ne bi radio doveden zvuk na chinc. Bar je tako na vecini TV-a. Moj stari Sony bravia ima pored VGA i dva cinca za zvuk i oni rade kada dovedem na njih signal kada je spojen komp preko VGA.

Mora da radi.

bunjevac re 27.01.2014. 14:13 #538972

broj poruka: 578

Ja imam jedan stari kabel pravljen u elektro radnji za moj AIW .U pitanju je scart sa posebnim činčom za zvuk.Snimiću fotografiju pa ću da uploadjuem ako ti odgovara .Ja sam sa njim nekada gledao filmove. http://i39.tinypic.com/14xp3qx.jpg http://i44.tinypic.com/28im15w.jpg
MACHINE Re: re 27.01.2014. 14:38 #538976

Imam ja neki SCART sa preklopinikom za IN i OUT i imam jackove i chincheve, ali je fora st kad prebacis na SCART onda nemas sliku na PCTV. Meni treba da sliku posaljem preko VGA DSUB a da u isto vreme sa zvucne saljem audio na TV zvucnike preko nekog ulaza cinc ili jack

:: Ja imam jedan stari kabel pravljen u elektro radnji za moj AIW .U pitanju je scart sa posebnim činčom za zvuk.Snimiću fotografiju pa ću da uploadjuem ako ti odgovara .Ja sam sa njim nekada gledao filmove. http://i39.tinypic.com/14xp3qx.jpg http://i44.tinypic.com/28im15w.jpg
gilopile ... 27.01.2014. 18:34 #538985

Bas zezancije... A sto to ne batalis i uzmes neku plohu sa PCI-e + graficka kartica sa HDMI+ audio i da uzivas. Imaces zvuk preko HDMI, fleskica ili 2.5 HDD za OS + externi HDD data = tisina :)

Imam nesto za tebe, kontakt na PP :)

Makina radi odlicno + g. kartica ima zvukcic preko DVI - prva liga :D Tiha makina....sto je najbitnije...

Nije oglas, javi mi se na ovaj PCB mail pa cemo se dogovoriti....

Cami mi bzvz, a mozda ce ti koristiti...

MACHINE Ma imam bre 27.01.2014. 19:19 #538988

Toshibu P500 19 cola koja ima i5, 6GB DDR3, 640GB HD, HDMI, VGA...

Ovaj 3200+ mi je testno okruzenje za rad, zezanciju, multimediju...lako cu posle ubosti nesto drugo. Nasao sam Toshibu 32` 1920x1080 za 35k na popustu. Jedino sto nije SMART TV ali mi to ne treba. Ovo je mislim BestBuy i da ce to raditi odlicno i kao zamena za monitor, posto 50% vremena ce se gledati CATV a preostalo PC, mislim na vreme dok se koristi :D

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646999.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs