Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Tehnika
Kućna tehnika
problem sa pojacalom
STRANA 1 OD 1
duqp problem sa pojacalom 25.11.2013. 17:04 T55646

status: user
broj poruka: 3466
cao
sony pojacalo, 4 zvucnika, tuner i racunar. sve pegla lepo od avgusta meseca, retko kad pojacano preko pola jer je i na pola nepodnosljivo u toj prostoriji i pre par dana primetim problem. slusam muziku sa racunara i upalim radio i pritisnem dugme tuner i cujem oba izvora, jednake jacine i smorim se. mozda bi nekome ovo prijalo ovako mada mene nervira. primetio sam da je snaga slabija od tad. znaci odvrnem i nije to to. jel ima resenje za ovo ili da olupam sve sa bejzbol palicom?
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
tortojed Nemoj palicom po Soniki, `leba ti! Ako je sve ``lepo peglalo``, ima 25.11.2013. 20:14 #528129

broj poruka: 10997
da ga prepeglamo, pa da radi jos i bolje nego do sada.
Al`, malko si mi kanda nejasan, to jest, moglo bi da se radi o nekom ``preslusavanju`` kanala, a moglo bi da bude setovanje drajvera, tako da oba izvora (radio i ``PC zvuk``) idu na isti ulaz. Ovo, za slucaj da si i Sonija nabacio na PC (tako sam ja razumeo).
Hajde sad, redom...

gilopile ... 25.11.2013. 20:17 #528130

broj poruka: 9459
Koje pojacalo je u pitanju? Na prvu loptu, preklopnik ili relej zeza ( u zavisnosi kako se preklapa ), mada nije iskljuceno i da se radio cuje preko mase, pogotovo AM podrucje - kinezi i sl.\

- Majstore, da li će ići ili neće ići?
- Hm, mislim da će biti čupavo.

djodjo selektor ti zalepio 25.11.2013. 20:36 #528134

broj poruka: 658
pi*kin dim, ako nemozes drndanjem i kontakt sprejom da sredis onda ga moras zameniti

duqp hvala momci 25.11.2013. 20:48 #528139

lepo povezano sve, radilo normalno, kad je na tuner technicsu slusam radio a aimp pegla u pozadini na racunaru. a sada na tuner cujem oba, jbg smor ali ugasim winamp. mada primecujem manju jacinu. gde je ludi philaemos da ga mracim malo pa da uzmem neki sistem. lepi tannoy zvucnici i jamo ali mislim da uzmem neku zver od pojacala. nesto moderno. ili sony shake 5 na neku muljavinu. pored raznih problema mi crkne nesto u pojacalu. videcu sta cu da radim. popravka ovog isplativa?
gilopile ... 25.11.2013. 21:08 #528145

Naravno da je isplativa. Odradice ti svako ko se bar malo susretao sa pojacalima. Sve je ok dok samo `mehanika` zeza u pojacalu. Za ono drugo, vec treba mnogo prakse i podosta znanja da se sve nasteluje kada se zamene izlazi i sl.

tortojed Da, moguce je da je selektor ulaza (source s-e-l-e-c-tor) ``zalepio`` ili 25.11.2013. 21:53 #528155

broj poruka: 10997
``probija``. To je ujedno i razlog sto se ``slabije cuje`` (doslo je do pada impedanse na ulazu zbog paralelne povezanosti dvaju ili vise ``izvora``). Na starijim pojacavacima ovaj selektor radi direktno (tkz. visestruki preklopnik ili preklopnik sa nekoliko polozaja i nekoliko sekcija).
Kod novijih, ide preko elektromagnetnih releja ili optokaplera.
Ako ti ovaj Sony radi posao, nemoj ga menjati - popravak ce ga vratiti u predjasnje stanje, bez negativnih posledica na snagu i kvalitet zvuka...

Ako je neki od ovih, obrtnih, ``direktnih`` preklopnika, popravak je i jednostavan i jeftin:
http://goo.gl/zbgGbK
duqp e okej 25.11.2013. 22:04 #528156

javljam nekim majstorima sta je pa neka rade. a ako ne uspem tako, neka se javi neko sa berze ko se bavi time i eto taman posla za nekog. hvala jos jednom svima.
gilopile ... 25.11.2013. 22:16 #528159

Ako se ne snadjes u svom gradu, cimni me na mail i odradicu ti za neku simbolicnu cifru...Naravno, moraces da saljes, sto je smor zesci, jbg. Oklen si? Mozda se neko javi ko zivi u tvojoj blizini i odradi ti to...

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646999.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs