1) RTS HD je po mojoj informaciji 01/01/2013 prestao sa emitovanjem streem-a. 2) ako ti treba za testiranje HD strima idi na http://www.myzen.tv/index.php/en/live-tv
pa klik na: Watch an excerpt : english (to je najkvalitetniji HD (1080) strim - traje tri minuta)
Sorry, link je bajat, ranije je radio (dok sam de upoznavao sa HD TV) sada gledam ZenTV besplatno, bez ogranicenja ali je procedura malo duza . zahteva instalaciju Ace stream playera {bivsi VLC Torrent player). Ako nekoga zanima, sva pojasnjenja i softver (free) su na sajtu: http://acestream.org/ sajt je na engleskom i ruskom jeziku. Ide prvo download i instalacija Ace Stream Media 2.1 for Windows pa test Test Full HD (1080p, 20 Мbit/s) msm, koga interesuje snaci ce se na sajtu Ako posle bude nekih pitanja, odgovoricu sutra...
Imam ja pitanje. Posle instalacije svega i uspesnog testa dobio sam (uglavnom teoretsku) mogucnost da na izvesnim mestima kao sto su virtuelne i prijateljske africke republike gledam video materijal online.
Ovo mi ne znaci nista jer isti mogu da skinem.
Bilo bi mnogo zanimljivije ako bi uz ovo mogao da se gleda neki TV kanal ili neki sportski prenos, naravno oboje u HD, jer ispod toga i nije neka vajda i retkost.
Ma taj Ace nije ni za qrac. Ako je snimak veci od 500mb, treba mu 15 dana da zapocne reprodukciju. Web plejer previse cesto izbacuje `Buffering XX%` poruku u gornjem delu ekrana, a velicina fonta je 50 otprilike (da napomenem, problema sa konekcijom nemam - 25Mb/s).
Desktop plejeru treba bar 3x vise vremena od web plejera da zapocne reprodukciju. Ne znam da li se oslanja iskljucivo na DHT ili i na trekere... Mislim da bi ovo bilo malo bolje reseno da na lak nacin moze da se edituje lista trekera pa da se ubace dodatni. Ovako mora da se edituje *.torrent fajl ali opet nije sigurno da li plejer uopste koristi te trekere. Jos jedan veliki minus ide za reklame u desktop plejeru.
Evo, sad sam merio, trebalo mu je ~6 minuta da zapocne reprodukciju fajla: The.Wolverine.2013.EXTENDED.BluRay.x264.YIFY.mp4 (977MB) ...za to vreme bih skinuo ceo film (sto je plejer verovatno i uradio). Isti torrent sam pustio preko uTorrenta (cisto da vidim brzinu skidanja) i od starta je zakucan na 3.0MB/s.
Podrzavam ideju ali ne i nacin na koji je ista realizovana.
@simke Sorry za off Ja svasta gledam preko serbia+, ali ni tamo nema RTS HD.
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646999. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.