Poceo nesto da pisem u zozinoj temi ali sam brzo uvideo da bih je na taj nacin verovatno upropastio...
Prednosti Plex-a: -brzi rad -mnogo kvalitetniji i lepsi pregled menija - narocito kada su serije u pitanju (sve lepo sortirano, po sezonama) -moze da se menja boja i velicina titlova - odlicno, posto je najveci font u AllShare-u prilicno mali i iskljucivo bele boje -azuriranje biblioteke je trenutno - bukvalno 5 sekundi mu treba, a cak povuce i sve podatke o filmu jos pre nego sto µTorrent zavrsi skidanje (ukoliko je `download` folder u biblioteci, naravno) -ima server za linux, plugin za FreeNAS -ova lista se nastavlja u nedogled ali necu mnogo da davim sa sitnim detaljima. Mane: -ne prikazuje č, ć, ž, š, đ -u TV aplikaciji ne mogu da se promene postavke zvuka pa pre ulaska u aplikaciju mora da se prebaci na npr. `Pojacavanje` (pojacava glasove ljudi, u odnosu na efekte) ili sta vec kome odgovara...
Prednosti AllShare-a: -prikazuje č, ć, ž, š, đ -bolja kontrola zvuka. Mane: -rucno azuriranje biblioteke se meri minutima (add, refresh lib, restart service, nema titla, refresh, tv ne vidi server, on/off tv app, restart service, refresh - posle svega ovoga, znak pitanja da li ce da radi. Jbt, DOKLE VISE OVAKO?! =]), a satima ukoliko ceka automatsko. Cesto se desavalo da sam mogao da prebacim seriju na USB disk i odgledam bar pola epizode dok server odluci da je prikaze. Ima tu i malo onoga `kad god ti nesto treba odmah, nece...`, ali veoma malo. -desava se i da neki folder uopste ne postoji u biblioteci, bez obzira na to sto je unutar `watch` foldera (nije predug naziv, bez znakova itd.) -ne postoji server za linux.
Stvar je u tome sto, iz ociglednih razloga, pokusavam u potpunosti da se otarasim raspada od AllShare-a al` mi nesto ne ide od ruke.
U Plex-u sam precesljao sve moguce i nemoguce opcije (i na serveru, i u TV aplikaciji) i nisam uspeo da prikazem č, ć, ž, š, đ. Jezik za non-Unicode programe je Srpski-latinica i PC aplikacija normalno prikazuje sva slova. Kopao nesto po forumima i nasao da bi pomenuta slova trebalo da prikaze ako se fajl konvertuje u UTF-8 ali meni to nije uspelo, a i nije trajno resenje... Ako neko ima predlog za brzu i efikasnu (automatizovanu) konverziju, neka se izjasni posto imam preko 1000 filmova i 20-ak serija sa po nekoliko sezona.
U principu, meni Plex sve resava posto gledam video materijal sa Eng. titlovima ili bez, ali zbog matoraca moram na kompu da drzim i AllShare server, kog bih se veoma rado otarasio.
Znam da je na LG-u sada ok. Plex je na LG-u podrazumevana aplikacija za media reprodukciju pa je i logicno da sve radi out-of-the-box. Prosle godine bilo problema upravo sa titlovima ali je to reseno novim verzijama. Prijatelj ima neki besan LG 3DTV od 55` pa je bilo malo muke...
all share - trash od samsunga softvera kao i po obicaju...
10.11.2013. 09:13
status: user broj poruka: 4515
moras da znas sledece...
- Kad ti se ne prikaze media server na tv-u, a upaljen je na kompu. Moras da raskacis tv sa mreze (ugsis ga pa upalis ili u opcijama tv za mrezu disconnect/connect) i sigurno ce se pojaviti medju media serverima!
- za subtittle obavezno je da je istog naziva kao i video fajl i trebo bi da radi 100%. Velicina je mala, ali je manipulacija odlicna za kasnjenje, cirilicu, čćšđ...
- za update share baze, najoblje je da se rucno osvezi sa pc aplikacije.
- meni se desava da se pored upaljenog media servera na pc i gledanja filma iskljuci komp... Sad dal je to windows blotware ili samsung... isti patka.
`Sledece` vec znam. Pa valjda je poenta da nesto jednom podesis i da to jednostavno radi, a ne smaranje svaki put kada hoces nesto da odgledas. Ma ok to za server, nije tesko restartoviti TV. Ali cemu `mucenje` kada sa Plex-om to nije neophodno? I to resava samo deo problema posto TV prepozna server ali opet ne vidi fajlove - cak i nakon rucnog/nasilnog osvezavanja baze i restartovanja servera. I sta je sa pojedinim folderima i/ili fajlovima koji se iz nepoznatih razloga nikada ne pojave u biblioteci, a trebali bi da se nalaze tamo? Dovoljno dugo ga koristim (skoro 2 god.) da bih teoretski znao kako da ga `nateram` da azurira bazu ali u praksi nema pravila.
Nazivi titlova su uvek identicni nazivu filma - izuzimajuci ekstenziju, naravno. I u Plex-u postoje podesavanja za kasnjenje.
Sa iskljucenjem kompa nisam imao problema (na 3 racunara koristim AllShare).
Zaboravih da pod mane stavim i one u**ane `MTA` fajlove, koje AllShare automatski stvara. Ovo je, navodno, resen problem sa novim verzijama AllShare-a ali ja ipak vidim da se isti stvaraju pored svih novih video fajlova (primecujem nove posto na racunaru prethodno odradim pretragu *.mta fajlova i obrisem sve rezultate). Nakon brisanja se vise ne stvaraju novi za iste video fajlove, ali da za sve nove http://goo.gl/5ge9Dk Realno, skriveni su pa i ne smetaju mnogo, ali je poenta da mi ne treba bespotrebno smece na HDD-u (cim ponovo ne stvara iste, znaci da ni samom AllShare-u nicemu ne sluze).
Pošto imam Samsungov TV sa Wifiem mislim da sam obavezan da koristim AllShare nažalost a imao sam tonu problema sa njim, radi normalno nedelju dana i onda odjednom na kompu ne može da se vidi TV preko wifia i ne mogu da započnem stream. __________________ Scourge of PCBerza
Zamisli i meni i gomili ljudi bas isti taj problem.
- Nisi obavezan da koristis all share! - mozes da koristis bilo koji Media Server, neki se instalira na PC, neki je vec instaliran na NAS-u, neki se instalira na Linx, Mac, HTPC... (pogledaj gore listu)
Ono što je bitno je da kad se startuje Media Server na PC, mora da se ponovo tv poveze na mrezu da bi se pojavio Media Server na TV-u . To mozes da uradis tako sto ugasis tv, pa upalis.
Ovaj bag je prisutan i na Samsung modelima iz 2013. Probaj pa javi. Ja sam na kratko probao Plex i XBMC, pronalazi ih, pronalazi cak i Windows Media Player.
:: Pošto imam Samsungov TV sa Wifiem mislim da sam obavezan da koristim AllShare nažalost a imao sam tonu problema sa njim, radi normalno nedelju dana i onda odjednom na kompu ne može da se vidi TV preko wifia i ne mogu da započnem stream :: __________________ :: Scourge of PCBerza :: ::
Re: ma smece je softver,de samsung zna nesto softverski kvalitetno da napravi.
10.11.2013. 17:35
status: user broj poruka: 1636
:: Daleko od toga da ga hvalim. Iskreno, nisam koristio ni jedan drugi media server, ali ovaj mi je zabadao dosta pa sam izvalio sve bagove
Ukapirao sam odmah, nego skrecem paznju zbog drugih koji citaju... Isto i ovde . :: Mislim da je samsung prekinuo podrsku za AllShare pre par godina i da na njihovom sajtu taj program vise ne moze da se preuzme
Moze da se preuzme kada odes na podrsku za svoj model TV-a. Mada, sad vidim da ga nema u listi kod modela za 2013. Mozda nam spremaju novogodisnji poklon u vidu zamenskog softvera? (bilo bi veoma lepo ali se ne nadam previse)
Plex sam odabrao kao idealno resenje posto ima i klijentsku aplikaciju. Serviio i XBMC su najbolji sa te liste. Ali oba imaju problem koji se zove `AllShare klijentska aplikacija na TV-u`... Probacu ih ponovo. Pokusacu i da im pristupim iz Plex aplikacije. Ne znam ni da li je ovo uopste moguce. Za sada mislim da moze da pristupi samo PMS-u ali mozda gresim, ko zna. PMS-u uspevam da pristupim iz AllShare aplikacije ali pri pokusaju reprodukcije dobijam poruku `Datoteka nije podrzana` (kao sto i sa AllShare serverom ume povremeno da se istripuje, samo sto problem ovde ne nestaje). edit: Znam da je jos negde bilo price o Serviio-u, samo nisam odmah mogao da se setim gde. Na Benchu su ga dosta nahvalili, a i ja u to vreme posto sam ga koristio na starom D5500. http://goo.gl/QjYYok edit2: Sad vidim da si povukao bas onaj njihov screenshot =].
:: ^ :: Homeland :) Dobra serija... pratim samo nju trenutno..
Da, da, odlican je Homeland. Claire i Mandy su svojom glumom objasnili neke stvari.
::Ovaj bag je prisutan i na Samsung modelima iz 2013. Probaj pa javi. ::Ja sam na kratko probao Plex i XBMC, pronalazi ih, pronalazi cak i Windows Media Player
Imam i model iz 2012 (EH5300), i model iz 2013 (F5500) pa isti problemi. Nema pravila, nazalost.
Nema veze da l` je povezan bezicno ili kablom (osim ako je slab signal pa dolazi do pucanja veze). Teoretski bi trebalo da mozes da pristupis svim serverima ali u praksi neces znati da li bez problema radi reprodukcija fajlova dok ne probas. U toku narednih nekoliko dana cu ponovo probati Serviio i XBMC pa cu pisati o ishodu.
edit: Probao sam Serviio i radi ALI: -treba mu malo vise vremena za inicijalno ucitavanje fajla pri reprodukciji -prikazuje titlove sa nasim slovnim oznakama -u AllShare aplikaciji su izgubljena svaka podesavanja za zvuk, prevod - dakle, fiksna velicina fonta (ovako, na brzinu, ne vidim dodatna podesavanja na serveru) -izgubljena je i kontrola premotavanja na bilo koji nacin (preko dugmica na daljincu ili menija) - samo play/pause/stop.
Serviio zbog pomenutih nedostataka i dalje ostaje u magli.
Probao i XBMC, preko njega uopste nema prevoda. Jbg, dao sam im jos jednu sansu al` ne vredi.
Plex je i dalje u samom vrhu, a za to je velikim delom zasluzna i aplikacija za TV. Malo sam se zaleteo kada sam napisao da ne prikazuje `č, ć, ž, š, đ` posto prikazuje sve osim `č` i `ć`, ali i to je dovoljan problem. Ostaje mi samo da se nadam da ce u nekoj narednoj verziji biti ubacena opcija za promenu enkodovanja. Ukoliko u medjuvremenu neko sazna nesto sto ja ne znam, nek napise.
I postoji mogucnost da se koristi plex alpikacija za reprodukciju, a moze i da se locira kao Media Server preko DLNA protokola, ovo ide kao AllShare...
:: I postoji mogucnost da se koristi plex alpikacija za reprodukciju, a moze i da se locira kao Media Server preko DLNA protokola, ovo ide kao AllShare..
O tome ja i pricam sve vreme . Ide kao AllShare, samo brze i bolje.
Ako si vec voljan da probas jos nesto, neka to budu Kooraroo i Mezzmo. Mada je Serviio prosle god. bio bolji izbor od Mezzmo (mozda se nesto promenilo). Ja nemam vise vremena da se igram sa tim.
:: Plex je i dalje u samom vrhu, a za to je velikim delom zasluzna i aplikacija za TV. Malo sam se zaleteo kada sam napisao da ne prikazuje `č, ć, ž, š, đ` posto prikazuje sve osim `č` i `ć`, ali i to je dovoljan problem. :: Ostaje mi samo da se nadam da ce u nekoj narednoj verziji biti ubacena opcija za promenu enkodovanja. Ukoliko u medjuvremenu neko sazna nesto sto ja ne znam, nek napise
Ajde da napišem. Osim uobičajenog,isti folder,isti naziv prevod mora da ispunjava i sledeće uslove: 1. Da je .srt fajl 2. Da ima nastavak .sr (primer 500.Days.of.Summer.2009.720p.Bluray.x264.anoXmous.sr) 3.Da je UTF-8 kodiran
*ebo mamu... To za UTF-8 sam saznao odavno ali mi nikako nije radilo. Vise fajlova sam konvertovao i svi su bili prikazani isto (bez `č` i `ć`) jer niko nigde nije napisao caku za *.SR.
Dakle, nakon konverzije treba preimenovati prevod u NAZIV_FILMA.SR.srt i sve je reseno. Upravo sam probao.
HVALA CARE!
Napokon da se otarasim Samsung-ovog u**anog softvera. Ovaj novi Samsung Link (ex AllShare) mi je ubijao CPU i RAM. Dosta stvari je poboljsano i dosta je ubrzan ali to se zestoko odrazilo na performanse host masine. Evo sta se desilo poslednji put kada je ostao pokrenut samo dva dana: http://goo.gl/R9TxYC Cim sam ga iskljucio, zauzece RAM-a je palo na oko 2.5GB (alo bre - skoro 13BG je zauzeo!) i procesor se rasteretio na 10-15% (bez obzira na to sto pod CPU stoji `0` za oba *Link* procesa - ubija ga neki skriveni servis u pozadini). Da napomenem, u masini je 16GB RAM-a! :/
P.S. Koga zanima, za konverziju i modifikaciju prevoda koristim Gaupol vec duzi niz godina i odlican je (ima i potrebno UTF-8) .
Pozdrav!
EDIT: Jos malo sam se igrao i dosao do zakljucka da ne mora cak ni da bude UTF-8, samo je bitno da u nazivu prevoda ima vec pomenuto .sr.
Od pre nekoliko dana TV nema pristup PMS-u. Prijavljuje mi neku glupavu gresku, tipa `Trying to contact server, please wait...`, i tu ostane zakucan. Server je fizicki dostupan (sve je na kabliranom LAN-u) i problem je na 2 Samsung TV-a (EH5300 i F5500 - azurirani i reinstaliran Plex klijent). Da napomenem, Windows media je vidljiv preko DLNA na istim TV-ima pa je problem na aplikacionom nivou.
Da li jos neko ima slicnih problema?
edit: Zaboravih da kazem i da ne moze da se pristupi ni sa drugih racunara. Ni preko Web-a, ni preko Plex Home Theater.
Resenje: Problem je bio u Mikrotiku, koji sam kupio neposredno pre pisanja ove poruke. Izgleda da je bio blokiran port za Plex server, dok su neke druge stvari normalno radile - sve je ok od kada sam omogucio 32400. Port za DLNA je valjda otvoren po default-u pa je zbog toga radio AllShare + Windows media share i sl. Posto sam `veliki poznavalac` Mikrotik-a, mislio sam da je port vec otvoren posto sam to manuelno radio preko GUI-a, ali ocigledno je da sam negde pogresio...
192.168.1.XXX - IP adresa uredjaja na kom se nalazi Plex server. Obratite paznju i na port, ukoliko ste podesili neki drugi pri konfiguraciji servera (32400 je default).
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646999. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.