Potrebno je da zamenim taster sa kontaktnim blokom na jednoj masini. Taster ima funkciju paljenja masine a na drugi pritisak istog se spusta hidraulicna platforma. Da napomenem da se masina isklucuje na sasvim drugo dugme.
Posto ima raznih oznaka k.blokova ne znam koji da kupim./ radni,mirni,No,Nc,uklj,iskjl. itd/ Ili da kupim K.blok sa 2 uklj. + 2 isklj. izlaza pa nek se hebe elekrticar. Ako neko zna maloprodaju gde se prodaju Energoinvestovi tasteri i k.blokovi neka napise.
Struja se kaci samo na 2 izvoda.znaci 2 zice. Na tom istom izvodu je zakacena dioda koja se pali kada pritisnem dugme. Na druga 2 izvoda je zakaceno nesto nebitno./ sekundarna platforma koja je presemirana/ Znaci od viska glava ne boli da uzmem ja sa sto vise izlaza i to je to a ? Nisam u firmi trenutno pa ne mogu da slikam.
To je najobičniji dvostruki taster. Može da bude normalno zatvoreni ili normalno otvoreni. Osim uključivanja ostale funkcije određuju logička kola, odnosno to je sekvencijalni automat. Elektičar može da ustanovi problem i sa pokvarenim tasterom (da ga premosti), i kada nađe kvar da jednostavno zameni taster. Može da se desi i da je logika otišla. U svakom slučaju neophodno je da objasniš majstoru kakva je sekvenca uređaja, ili kako se uzastopno odvijaju operacije. Promena tastera je tu najmanji problem.
Ako se koriste samo dva priključka to je onda običan taster. Na osnovu tvog opisa radi se o jednostavanom uređaju. Moguće je da je špulna na sklopki ne radi kako treba. Pošto ima samo nekoliko komponenti ispitaj svaku ponaosob. Mislim da je to neka sitnica. Malo je verovatno da je taster crko. Premosti ga i direktno pobudi sklopku ili tajmer koje idu posle njega.
Provericu jos jednom. U medjuvremenu sam nasao zamenu za stari taster sad se zove UT-1 Energoinvestov. Isti je kao i stari fi 30mm.Narucio sam sa 1a+1b k.blokom / radno-mirni/ za svaki slucaj.
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646999. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.