Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Tehnika
Kućna tehnika
Koji od ova dva modela lcd-a tv-a kupiti?
STRANA 1 OD 1
bojke1 Koji od ova dva modela lcd-a tv-a kupiti? 18.08.2013. 18:29 T54290

status: user
broj poruka: 479
Pozdrav.Potreban mi je vasa preporuka oko kupovine tv-a dijagonale 40 do 42 incha.Brat ima nedoumicu oko kupovine tv-a.Suzio je izbor na dva modela.
1.Samsung ue40f6400 link

http://www.expertreviews.co.uk/tvs/1300435/samsung-ue40f640l

2.Sony KDL42W650 link

http://www.neptun.rs/televizori/led-tv/sony-kdl42w650.html

Bio je juce do tehnomanije i malo je sto se kaze testirao ova dva modela i kako mi on kaze bolju sliku ima sony tv od ovog samsunga.Probao je i sa fleske da pusti neki mkv format i kaze da i sony i samsung sve pustaju bez problema.Kaze da je crna boja bolja na sony-u.Mana sony-a je samo dva hdmi prikljucka i sto nije 3d sto kod brata ne igra neku presudnu ulogu.Bitan mu je kvalitet slike sa kablovske i gledanje hd filmova.
Inace do pre par dana on je bio zagrejan da kupi samsung ue40f6400 ali sada kada je video ovaj sony tv opasno se dvoumi i ne zna sta da radi.
Pa me interesuje neki vas savet,preporuka.Sta je bolje od ova dva gore pomenuta modela tv-a?Tv ce se naruciti preko ljudi sa sajta kupujem prodajem i cene su za sony oko 550 eura a za samsung oko 600 eura.
Da li neko mozda koristi sony KDL42W650 ?Ako koristi voleo bih da iznese neke svoje impresije o pomenutom tv-u
Tv ce mu sluziti prvenstveno za gledanje kablovske,sportskih prenosa i hd filmova,a odigrace se i po koja igrica.Znaci uobicajeno koriscenje.Plazmu ne uzima u obzir.Hoce samo lcd tv.Znaci izmedju ova dva modela za koji bi ste se vi odlucili i zasto?Ako moze vasa preporuka.Ili neki drugi model uzeti u cenovnom rangu do maksimalno 600 eura sa sajta kp.
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Dejzan Re: Koji od ova dva modela lcd-a tv-a kupiti? 18.08.2013. 20:42 #509574

broj poruka: 3730

Samo kratko Sony pa svi ostali..... Ako imas love Sony uvek moj predlog
Ja sam uzeo TV proslog meseca Samsung 40 inca 400 evra nema sta nema (nije smart) cita mkv sve modove star godinu dana :)
a da sam imao para Sony Bravia bi pala :D mada sve sto je od Sony je vrhunski
Samsung je po meni odlicna ponuda dobijeno ulozeno......Kod mene u stanu dva Samsung tv jedan LCD ovaj sad novi je LCD LED i monitor 24 LCD isto Samsung :) Sta god da sam uzeo od Samsunga samo reci hvale ... Koliko se ima toliko se prostiremo zar ne ?

pozz

AMD 965 X4 3.8 Ghz , Gigabyte Technology Co., Ltd. GA-890GPA-UD3H, 2 x 2 GB DDR3 1800Mhz Silicon X Power, HD 6870 Sapphire, LC Power Arkangel 850 W ,Cooler Master HAF 912+, Samsung SyncMaster P2470, Altec Lansing VS3151R, LOGITECH G400,

:: Pozdrav.Potreban mi je vasa preporuka oko kupovine tv-a dijagonale 40 do 42 incha.Brat ima nedoumicu oko kupovine tv-a.Suzio je izbor na dva modela
:: 1.Samsung ue40f6400 link
::
:: http://www.expertreviews.co.uk/tvs/1300435/samsung-ue40f640
:: 2.Sony KDL42W650 lin
:: http://www.neptun.rs/televizori/led-tv/sony-kdl42w650.htm
:: Bio je juce do tehnomanije i malo je sto se kaze testirao ova dva modela i kako mi on kaze bolju sliku ima sony tv od ovog samsunga.Probao je i sa fleske da pusti neki mkv format i kaze da i sony i samsung sve pustaju bez problema.Kaze da je crna boja bolja na sony-u.Mana sony-a je samo dva hdmi prikljucka i sto nije 3d sto kod brata ne igra neku presudnu ulogu.Bitan mu je kvalitet slike sa kablovske i gledanje hd filmova
:: Inace do pre par dana on je bio zagrejan da kupi samsung ue40f6400 ali sada kada je video ovaj sony tv opasno se dvoumi i ne zna sta da radi
:: Pa me interesuje neki vas savet,preporuka.Sta je bolje od ova dva gore pomenuta modela tv-a?Tv ce se naruciti preko ljudi sa sajta kupujem prodajem i cene su za sony oko 550 eura a za samsung oko 600 eura
:: Da li neko mozda koristi sony KDL42W650 ?Ako koristi voleo bih da iznese neke svoje impresije o pomenutom tv-
:: Tv ce mu sluziti prvenstveno za gledanje kablovske,sportskih prenosa i hd filmova,a odigrace se i po koja igrica.Znaci uobicajeno koriscenje.Plazmu ne uzima u obzir.Hoce samo lcd tv.Znaci izmedju ova dva modela za koji bi ste se vi odlucili i zasto?Ako moze vasa preporuka.Ili neki drugi model uzeti u cenovnom rangu do maksimalno 600 eura sa sajta kp.
tortojed Samo kratko: Apple, pa svi ostali, Intel, pa svi ostali, NV, pa svi... 19.08.2013. 03:39 #509606

broj poruka: 10997
ostali... Cek`, cek`, samo da nesto proverim... Oooops, sta rade ovi crvendaci u mom kompu?! To su mi smestili nevaljali gremlini...

Dexter013 @bojke 19.08.2013. 09:32 #509614

broj poruka: 17093
Nijedan.

Za te pare imas opusteno 50 inca.

http://goo.gl/AyTxLY

Cpu:AMD FX 6300 @ 4Ghz
Cooler:TitanVanesa-S
GPU:GTX 670 Gigabyte Windforce x3 OC
Ram:10 Gb KingstonHyperX@1600MHz
MBO:Asus M5A97
Case:CM Storm Enforcer
PSU:Chieftec 650w a85
Mouse:Mx 518
Screen: Dell

:: icq :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
neXus2000 Re: Re: Koji od ova dva modela lcd-a tv-a kupiti? 19.08.2013. 12:28 #509638

broj poruka: 3350
Sony je postao zivo govno. Od kako dele proizvodnju panela sa Samsungom, garantujem ti da ce uleteti ovde sa AUO panelom. Koji je uzgred krsh zivi.

Sad sam proverio na AV forumu, u taj TV ide AUO A-MVA panel. Izbeci u sirokom luku.

Samsung moze, ako naleti na S-PVA panel. Ili jos oblje LG za E-IPS panel. Sve ostalo ce dobiti uz TV. Od citanja Mkv fajlova do mrezne kartice.

Panel je najbitniji u prici, kao i softver za kontrolu slike i palete boja. Sve ostalo moze preko kompa ili nekog Android USB uredjaja.

:: Samo kratko Sony pa svi ostali..... Ako imas love Sony uvek moj predlo
:: Ja sam uzeo TV proslog meseca Samsung 40 inca 400 evra nema sta nema (nije smart) cita mkv sve modove star godinu dana :
:: a da sam imao para Sony Bravia bi pala :D mada sve sto je od Sony je vrhunski
:: Samsung je po meni odlicna ponuda dobijeno ulozeno......Kod mene u stanu dva Samsung tv jedan LCD ovaj sad novi je LCD LED i monitor 24 LCD isto Samsung :) Sta god da sam uzeo od Samsunga samo reci hvale ... Koliko se ima toliko se prostiremo zar ne ?
:: poz
:: AMD 965 X4 3.8 Ghz , Gigabyte Technology Co., Ltd. GA-890GPA-UD3H, 2 x 2 GB DDR3 1800Mhz Silicon X Power, HD 6870 Sapphire, LC Power Arkangel 850 W ,Cooler Master HAF 912+, Samsung SyncMaster P2470, Altec Lansing VS3151R, LOGITECH G400
:: :: Pozdrav.Potreban mi je vasa preporuka oko kupovine tv-a dijagonale 40 do 42 incha.Brat ima nedoumicu oko kupovine tv-a.Suzio je izbor na dva modela
:: :: 1.Samsung ue40f6400 link
:: ::
:: :: http://www.expertreviews.co.uk/tvs/1300435/samsung-ue40f640
:: :: 2.Sony KDL42W650 lin
:: :: http://www.neptun.rs/televizori/led-tv/sony-kdl42w650.htm
:: :: Bio je juce do tehnomanije i malo je sto se kaze testirao ova dva modela i kako mi on kaze bolju sliku ima sony tv od ovog samsunga.Probao je i sa fleske da pusti neki mkv format i kaze da i sony i samsung sve pustaju bez problema.Kaze da je crna boja bolja na sony-u.Mana sony-a je samo dva hdmi prikljucka i sto nije 3d sto kod brata ne igra neku presudnu ulogu.Bitan mu je kvalitet slike sa kablovske i gledanje hd filmova
:: :: Inace do pre par dana on je bio zagrejan da kupi samsung ue40f6400 ali sada kada je video ovaj sony tv opasno se dvoumi i ne zna sta da radi
:: :: Pa me interesuje neki vas savet,preporuka.Sta je bolje od ova dva gore pomenuta modela tv-a?Tv ce se naruciti preko ljudi sa sajta kupujem prodajem i cene su za sony oko 550 eura a za samsung oko 600 eura
:: :: Da li neko mozda koristi sony KDL42W650 ?Ako koristi voleo bih da iznese neke svoje impresije o pomenutom tv-
:: :: Tv ce mu sluziti prvenstveno za gledanje kablovske,sportskih prenosa i hd filmova,a odigrace se i po koja igrica.Znaci uobicajeno koriscenje.Plazmu ne uzima u obzir.Hoce samo lcd tv.Znaci izmedju ova dva modela za koji bi ste se vi odlucili i zasto?Ako moze vasa preporuka.Ili neki drugi model uzeti u cenovnom rangu do maksimalno 600 eura sa sajta kp.
gliga79 Koji od ova dva modela lcd-a tv-a kupiti? 19.08.2013. 12:50 #509642

broj poruka: 4641
Imam i Sony i Samsung TV.
Oba su vrh.
Neces pogresiti za bilo koji od ta dva da se odlucis.

Sony ne valja i sl, gluposti su prazne price prodavaca koji ih nemaju u radnji, pa je to kao izgovor.
U realnosti Sony je vrh kao sto je i Samsung

Intel i5 2500k, Noctua NH-D14, Asus Maximus IV Gene - Z, MSI Gtx 660 OC , 4x2Gb Hyper X 1600mhz Genesis (gray), HDD WD 640 gb, Samsung F3 1tb, Seasonic S12D 850w, Thermaltake Element G

VMARC Re: Koji od ova dva modela lcd-a tv-a kupiti? 19.08.2013. 13:12 #509646

broj poruka: 9420
Amin.
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
MacBook Pro 13-inch: 2.5GHz
with Retina display
2.5GHz dual-core Intel Core i5
Turbo Boost up to 3.1GHz
8GB 1600MHz memory
128GB flash storage
Intel HD Graphics 4000

:: Imam i Sony i Samsung TV.
:: Oba su vrh.
:: Neces pogresiti za bilo koji od ta dva da se odlucis
:: Sony ne valja i sl, gluposti su prazne price prodavaca koji ih nemaju u radnji, pa je to kao izgovor
:: U realnosti Sony je vrh kao sto je i Samsun
:: Intel i5 2500k, Noctua NH-D14, Asus Maximus IV Gene - Z, MSI Gtx 660 OC , 4x2Gb Hyper X 1600mhz Genesis (gray), HDD WD 640 gb, Samsung F3 1tb, Seasonic S12D 850w, Thermaltake Element G
bojke1 re 19.08.2013. 17:57 #509690

Kao prvo hvala svima na odgovorima.Tv kupuje moj brat i izbor se svodi samo na lcd 40 ili 42 incha.Ostalo mu je preveliko.Plazmu nece ne znam iz kog razloga.Budzet je 600-650 eura kod nasih domacih madjara iz subotice sa sajta kupujem prodajem.

Bez obzira sto u sony ide AUO A-MVA panel brat mi kaze da je na sony-u bolja slika nego na samsungu ue40f6400,i bolja crna nego na samsungu.Uporedjivao je oba tv-a u tehnomaniji na dusanovcu.E sad sto je kod nasih prodavaca ovaj sony oko 80-85 soma a samsung 110 soma ne znam.Na sajtu kupujem prodajem za ova dva modela cene su priblizne .Mozda je samsung malo skuplji za 20-30 eura.
Hteo bih da cujem neku vasu preporuku za neki konkretan model 40-42 incha sa rasponom cena do 600-650 eura?

Ja imam lcd star nekih 5,5 godina model SAMSUNUG LE40F86BDX i on ima u sebi S-PVA panel i slika je dobra i dobro skalira.Poseduje ultra clear panel i veliku dubinu crne boje.Svojevremeno sam ga platio 1700 eura i u to vreme je bio top model.Zadovoljan sam i sada kakvu sliku daje.
Interesuje me koji konkretno modeli samsunga ili sony-aimaju S-PVA panel ili kod kog modela lg-a se ugradjuje E-IPS panel?
Ako moze konkretno preporuka za neki model tv-a?
Dexter013 @ bojke1 19.08.2013. 18:15 #509695

Ne razumem sta je to preveliki tv, kakav je taj?
il ide on u bioskop, il mu i to preveliko? :)

bojke1 Re: @ bojke1 19.08.2013. 18:25 #509696

Tv ce se gledati sa 2,5 do 3 metra.Od toga 90 posto ce se gledati kablovska koja moras priznati bar kod nas nije bas najboljeg kvaliteta a 10 posto sve ostalo.Tu mislim na igranje po neke igrice i gledanje mkv materijala.Tako da mislim da mu je puna kapa 40-42 incha.
Daj ti konkretno predlog za 50 incha koji model tv-a,pa cu mu ja preneti.Ako je u tom cenovnom rangu do 650 eura?Ali mi je on rekao da ide na 40-42 incha velicinu tv-a.

:: Ne razumem sta je to preveliki tv, kakav je taj
:: il ide on u bioskop, il mu i to preveliko? :
:: Cpu:AMD FX 6300 @ 4Ghz
:: Cooler:TitanVanesa-
:: GPU:GTX 670 Gigabyte Windforce x3 O
:: Ram:10 Gb KingstonHyperX@1600MH
:: MBO:Asus M5A9
:: Case:CM Storm Enforce
:: PSU:Chieftec 650w a8
:: Mouse:Mx 51
:: Screen: Dell
Dexter013 @bojke1 19.08.2013. 18:40 #509699

Ja imam 42 inca i ok mi je skroz,ali ali ali,
ali video sam lepo uzivo sad za vikend kad sam isao u bioskop sa zenom malo po uscu pa posle na beer fest, tv od 50 i kusur inca kao i neki besni od 65 inca,
veruj mi ne postoji preveliki tv odakle god da gledas sem ako ga ne nabijes ispred nosa kao monitor, isto vazi i za zenske sise, prevelike?! Ne razumem. :)

Ako vec nece plazmu a hoce lcd oni su kod nas oko 80 i kusur hiljada, malo jace od 650e, ali kod ovih uvoznika Madjara je cena totalno drugacija i manja.

http://goo.gl/WMQgFk

http://goo.gl/74smLL

ixtro Re: @bojke1 19.08.2013. 19:26 #509707

broj poruka: 441
hehe precisely

i5-2500k @ 4.2Ghz CM612S PP
ASUS Sabertooth P67
12GB Kingston Gray @ 1600Mhz
MSI N650Ti-2GD5/OC BE SLi
2x1TB WD Black at RAID 0
CM Storm Sirus
CM 932 Advanced & Corsair 750W

:: Ja imam 42 inca i ok mi je skroz,ali ali ali,
:: ali video sam lepo uzivo sad za vikend kad sam isao u bioskop sa zenom malo po uscu pa posle na beer fest, tv od 50 i kusur inca kao i neki besni od 65 inca,
:: veruj mi ne postoji preveliki tv odakle god da gledas sem ako ga ne nabijes ispred nosa kao monitor, isto vazi i za zenske sise, prevelike?! Ne razumem. :
:: Ako vec nece plazmu a hoce lcd oni su kod nas oko 80 i kusur hiljada, malo jace od 650e, ali kod ovih uvoznika Madjara je cena totalno drugacija i manja
:: http://goo.gl/WMQgF
:: http://goo.gl/74smL
bojke1 re 19.08.2013. 19:38 #509709

Ja gledam na malo vecoj dijagonali nego sto si ti preporucio.Dijagonala je 88 incha.Hd Projektor je u pitanju.Gledam na platnu dijagonale 224cm i slika sa sbb-a sa njihovog hd risivera solidna ali samo kad je hd materijal u pitanju.Evo gledao sam tekmu zvezda-cernomorec na platnu i slika je bila ok.Ali u pitanju je rts hd.Kad pustim kablovsku digitalnu na platnu slika je dosta losija sto i ne cudi kad emituju u maloj rezoluciji.Tako da se bojim da se svaki nedostatak na nasoj kablovskoj primeti pogotovo na vecim dijagonalama.Desava mi se da neki hd film koji pustim sa kompa na tv-u od 40 incha izgleda odlicno,ali isti taj film kad pustim na projektoru primeti se nedostatak u kvalitetu slike.Evo zakacicu ti dve slike sa tekme pa pogledaj.Slika solidna ali je u pitanju rts hd.Ostali kanali dosta losiji.
slike
1.http://imageshack.us/f/27/36od.jpg/
2.http://imageshack.us/f/22/4e78.jpg/
Kad ucitas link klikni na sliku da je uveca

Meni velicina ekrana ne predstavlja problem ali brat kaze da nece da ide pre 40-42 incha.

quna Re: @bojke1 19.08.2013. 20:06 #509720

broj poruka: 1637
Taj lg bi mene dokusurio, 50inca led stroboskopa xD

i5 750 : cm 212+ : ga-p55-usb3 : 2x2gb geil black dragon : gainward gts250 512mb : samsung f3 500gb : creative audigy : corsair tx650 : xigmatek asgard : benq g2750 a4tech x7

:: Ja imam 42 inca i ok mi je skroz,ali ali ali,
:: ali video sam lepo uzivo sad za vikend kad sam isao u bioskop sa zenom malo po uscu pa posle na beer fest, tv od 50 i kusur inca kao i neki besni od 65 inca,
:: veruj mi ne postoji preveliki tv odakle god da gledas sem ako ga ne nabijes ispred nosa kao monitor, isto vazi i za zenske sise, prevelike?! Ne razumem. :
:: Ako vec nece plazmu a hoce lcd oni su kod nas oko 80 i kusur hiljada, malo jace od 650e, ali kod ovih uvoznika Madjara je cena totalno drugacija i manja
:: http://goo.gl/WMQgF
:: http://goo.gl/74smL
:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646999.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs