Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Tehnika
Kućna tehnika
Gorenje mikrotalasna
STRANA 1 OD 2  
annat Gorenje mikrotalasna 03.08.2013. 16:32 T54086

status: user
broj poruka: 228
Imam jedno totalno kretensko pitanje..

Kupljena je nova gorenje mikrotalasna kod koje zračenje ne dolazi od gore, već iz vrata. E sad.. Dolazi iz nekih rupica sa unutrašnje strane vrata (liče na rupičaste naočare).. ALI preko njih je prelepljena ona kao zaštitna folija što bleji na displeju novog mobilnog dok se ne ofuca na ćošku, pa je cimnemo do kraja. Međutim, nije je tako lako skinuti..

Ono što mene muči.. Na nekoliko mesta u uputstvu piše da se dobro skine sva ambalaža sa vrata mikrotalasne. Osim te `nalepnice` ne vidim ništa drugo na vratima.

Dakle.. da li da je čupam ili ne?? Sumnjivo mi je da ostane jer blokira rupice. A s druge strane mi je sumnjivo što nema nigde na ćoškovima onog produžetka koji nije zalepljen za koji uhvatiš pa povučeš i skineš.

:sigh:

Ima li neko iskustva sa takvim mikrotalasnima? Šta da raaaaaaaaaaaadim?

PS Korisnički servis radi subotom do 12 (kasno), a nedeljom ne uopšte. :|
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
ilicstefan Sačekaš jedan dan i pitaš 03.08.2013. 16:43 #507249

broj poruka: 1577
Nije to toliko hitno, zar ne?

Koji je model u pitanju?

Kako Electronic Arts pravi igre

http://www.youtube.com/watch?v=e-LE0ycgkBQ

codeus ... 03.08.2013. 16:52 #507250

broj poruka: 4054

:)

zracenje kod svih mikrovele dolazi sa strane .. obicno desne strane ... te rupice na vratima stite okolinu od `curenja` mikrotalasa .. da nebi skuvalo nos onome ko bulji unutra

ako je folija sa spoljne strane vrata .. skini slobodno ..

annat Re: Sačekaš jedan dan i pitaš 03.08.2013. 17:18 #507254

Pa daaaa.. aliiii ali aliiii... nova stvar u kuciiii... you know the feeling, right? :D

Gorenje MO 17 MW

:: Nije to toliko hitno, zar ne
::
:: Koji je model u pitanju
:: Kako Electronic Arts pravi igr
:: http://www.youtube.com/watch?v=e-LE0ycgkB
annat Re: ... 03.08.2013. 17:20 #507256

sa unutrasnje.. da je spolja ne bih se ni pitala :)

:: :
:: zracenje kod svih mikrovele dolazi sa strane .. obicno desne strane ... te rupice na vratima stite okolinu od `curenja` mikrotalasa .. da nebi skuvalo nos onome ko bulji unutra
:: ako je folija sa spoljne strane vrata .. skini slobodno .
ilicstefan re 03.08.2013. 17:31 #507259

Koliko znam magnetron proizvodi mikrotalanse, a to izgleda ovako

http://www.microwaves101.com/encyclopedia/images/tubes/magnetrons/magnetron1.jpg

To sigurno ne može da stane u vrata i stoga mikrotalasno zračenje nema šanse da dolazi od vrata.

Odakle ti informacija da je to tako kod tvoje mikrotalasne?

annat Re: re 03.08.2013. 17:38 #507260

Slička mikrotalasne u uputstvu koja objašnjava šta je šta, za unutrašnji deo vrata (te rupice) piše `otvori za zračenje`.

:: Koliko znam magnetron proizvodi mikrotalanse, a to izgleda ovako
:: http://www.microwaves101.com/encyclopedia/images/tubes/magnetrons/magnetron1.jp
:: To sigurno ne može da stane u vrata i stoga mikrotalasno zračenje nema šanse da dolazi od vrata
:: Odakle ti informacija da je to tako kod tvoje mikrotalasne
annat btw 03.08.2013. 17:49 #507264

uputstvo na netu je drugačije od uputstva koje sam dobila uz nju.. :| zemljo srbijo..
annat U uputstvu za nju na netu.. 03.08.2013. 17:51 #507265

.. piše da je to prosto prozor pećnice.

No, opet.. Da li treba da skinem tu nalepnicu/foliju ili ne???
misicm uvek problemi sa tim gorenjem :) 03.08.2013. 18:14 #507268

broj poruka: 360
filija se najverovatnoje skida. nema veze sto ide teze.
Mislim da si pogresno razumela to za vrata. Sigurno nije zracenje odatle. Da probas 30sec,pa 1min (ako bude potrebe). Vidi sta ce se dogoditi sa folijom, ako BAS ne mozes da je skines ovako.

a opis u prvom postu ti je bas originalan :)

Razumem da se `zemlja Srbija` krivi za skoro sve sto nije dobro. Najlakse im je to da kazu. Ali sada bas nema potrebe, uredjaj je hrvatski, nasi su mozda samo skolpili i preveli uputstvo. :)
xenox Zracenje 03.08.2013. 19:39 #507276

broj poruka: 1400
moze da bude i provetravanje... Koliko ljudi danas prevodi sa google translate... ali na CRO :)

Plastika u svakom slucaju ne zaustavlja mikrotalas, i jedino moze da se istopi (ako je takva plastika)...

Gigabyte Z77M-D3H, i5 3570k
3x8GB ddr3 1333, SanDisk SSD 64GB, Win XP
Frontier DIVA

ilicstefan znači to je u pitanju 03.08.2013. 20:18 #507287

Rupe za zračenje su pogrešno prevedene. Naime ta metalna ploča sa rupama je tu da zaustavi zračenje ali i da omogući da vidiš unutra. Međutim ona ne zaustavlja svo zračenje već samo jedan veći deo, zato ne treba stajati veoma blizu mikrotalasne dok radi.

Skini tu foliju kako ti se ne bi istopila i smrdela.

markozutic re 04.08.2013. 04:38 #507326

broj poruka: 1463
slobodno skidaj tu plastiku, jer to bukvalno nema nikakvu funkciju u operisanju mikrotalasne, vec je ambalaza, ne bi valjalo da bude unutra dok se zrači, ne znam da li se može istopiti, al za svaki slučaj ti to skini B)

Asus K53SV
Intel i7 2670QM 2.20GHz(3.10 Turbo)
HM65
8GB DDR3 1333MHz
500GB 5200rpm
15.6 LED HD (1366x768)
GT540M 1GB GDDR3 (DirectX 11)Optimus / HD3000
N1030 WiFi+BT3.0
Altec Lansing® stereo speakers
W7Pro

gilopile ... 04.08.2013. 05:47 #507327

broj poruka: 9459
Zracenje sigurno dolazi sa desne strane pecke gde se nalazi trafo, elektronika, magnetron, vent za hladjenje...Tu zastitnu foliju mozes i ne moras skidati, jer je verovatno imuna na zracenje i nece se grejati. Verovatno je tu da ne omoguci stroki da se zavuce u metalnu mrezu i olaksa ciscenje.

Ne bi bilo lose i da uslikas da tacno vidimo kako to izgleda.

- Majstore, da li će ići ili neće ići?
- Hm, mislim da će biti čupavo.

ilicstefan re 04.08.2013. 07:12 #507328

Može veoma lako da se istopi. Recimo kada greje nešto poput čorbe ili supe, pošto je to sačinjeno uglavnom od vode, to se zagreje veoma brzo ali i oslobađa dosta toplote. Ta folija može da se istopi zbog te temperature i možda počne da smrdi što nije baš dobro jer će onda sve živo što se u njoj greje smrdeti.

PS
Kada hoćeš da greješ kobasice ili ako hoćeš da ispečeš jaja, obavezno izbuši membrane kod jaja (naravno samo jaje na oko) ili crevo kod kobasice kako bi vreo vazduh mogao da izlazi jer ćeš u suprotnom imati poprilično zabavnu eksploziju ali i jednu veliku obavezu čišćenja.

annat Hvala na mnogobrojnim odgovorima 04.08.2013. 09:30 #507339

:)

No, zar Gorenje nije `vo Slovenija` (upozorenje: pročitati slovenačkim akcentom)? :D Daleko je to od pljuvanja po zemlji Srbiji.. samo ono..
1. `beš korisnički servis/tehničku podršku koja ne radi nedeljom, smatram da bi to moralo biti propisano nekim zakonom o zaštiti potrošača. Jednostavno sve te službe moraju raditi u 3 smene, jer moja garancija teče u 3 smene. (Isto važi i za tehničku podršku neta ili ktv-a.)
2. pre par godina sam uzela ariston frižider, i dobila uputstvo za totalno drugi model (neki fensi koji jede decu i od njih pravi led).. nije stvar u uputsvu i u tome da ne mogu da ga izguglam i nađem na netu, već u bezobrazluku neke guske iz aristonovog predstavništva kod nas koja me ubeđivala kako mi uputstvo i ne treba jer to je zbg frižider, a svi mi znamo kod njega šta treba da znamo
3. gorenje veš mašina je ladno isporučena sa polomljenim bubnjem, majstori nisu hteli odmah da je vrate nazad nego da pišu nalog za popravku (tek je doneli, jbt, stoji u dnevnoj sobi, ni do kupatila nije došla nit je izvađena do kraja iz kutije), pa posle pisanja maila i zvanja Gorenja u Sloveniji direktno, je dobijena nova novcata i stiglo hiljadu izvinjenja... itd itd.

Previše primera imam gde MI zajebemo stvar.. Uostalom (nažalost) ko god od nas poznaje par Slovenaca zna o kakvoj razlici mentaliteta pričam. Oni ne `otaljavaju`. :|

A ako se uputstva prevode automatski nekim translate programom.. :lupaglavomozid: To me podseti na neko uputstvo na setu ključeva koje dobih prilikom useljenja u stan.. jaoo kako beše ide.. nešto tipa `key A fits lock key B before only master`. :D

PS Stiže fotka čim mi se malo napuni mob da može da fotka. :)
toothless Možda si trebala da uključiš mikrotalasnu bez skidanja folije... 04.08.2013. 09:36 #507341

broj poruka: 3241
pa bi `Gorenje` sagorelo nalepnicu i poštedelo te muka prilikom struganja-skidanja iste. :)

http://tiny.cc/msvoj https://www.mojdom.rs
Athlon II x3 455 - MSI 770 C45 - 6 GB DDR3 - Hitachi 500GB+750GB - MSI 6870 OC - LC6650GP3 V2.3 - Xigmatek Asgard - Philips 222EL LED - Genius navigator 535

zvrndov re: 04.08.2013. 09:56 #507343

broj poruka: 132

Ja imam Samsung mikrotalasnu, sa rupičastom nalepnicom sa unutrašnje strane vrata, radi godinama, ne topi se, ne smrdi i ne smeta. Ostavi `rupičastu nalepnicu` i slobodno koristi mikrotalasnu.
annat Re: re: 04.08.2013. 10:11 #507346

Nije nalepnica kod mene rupičasta, već ovo ispod nje.

http://postimg.org/image/ezddulpuz/
http://postimg.org/image/pkx96lw6j/
http://postimg.org/image/4124cf19n/

:: Ja imam Samsung mikrotalasnu, sa rupičastom nalepnicom sa unutrašnje strane vrata, radi godinama, ne topi se, ne smrdi i ne smeta. Ostavi `rupičastu nalepnicu` i slobodno koristi mikrotalasnu.
annat Re: re 04.08.2013. 10:14 #507347

Mi smo lekciju naučili sa prvom Samsung mikrotalasnom (ala je ona bila ogromna i teška) sa nekim tanjirima koji su imali neku kao zlatnu šaru u krug. :D :D :D

:: P
:: Kada hoćeš da greješ kobasice ili ako hoćeš da ispečeš jaja, obavezno izbuši membrane kod jaja (naravno samo jaje na oko) ili crevo kod kobasice kako bi vreo vazduh mogao da izlazi jer ćeš u suprotnom imati poprilično zabavnu eksploziju ali i jednu veliku obavezu čišćenja
gliga79 Gorenje mikrotalasna 04.08.2013. 10:16 #507349

broj poruka: 4641
Gorenje `vo Zajecar`, je jos mlada fabrika u usponu
Ne diraj nista za svaki slucaj.

Intel i5 2500k, Noctua NH-D14, Asus Maximus IV Gene - Z, MSI Gtx 660 OC , 4x2Gb Hyper X 1600mhz Genesis (gray), HDD WD 640 gb, Samsung F3 1tb, Seasonic S12D 850w, Thermaltake Element G

ilicstefan re 04.08.2013. 10:28 #507350

Skoro je moja majka ubacila neki tanjir sa tom zlatnom šarom. Ceo dan sam je zvao Nikola Tesla. Prepala se žena kada je videla varnice.

annat Re: re 04.08.2013. 11:07 #507355

A ja se prezivam Tesla :D

Mi smo posle poubacivali ceo taj set tanjira.. Jbg, makar nek` svi budu isti beli. :D

:: Skoro je moja majka ubacila neki tanjir sa tom zlatnom šarom. Ceo dan sam je zvao Nikola Tesla. Prepala se žena kada je videla varnice
misicm jeste slovenacka, meni je to slicno .) 07.08.2013. 10:26 #507731

broj poruka: 360
sta je bilo na kraju? sta rekose ovi otaljavaci, srbi, iz tehnicke podrske? :)
annat Paaaaa... 07.08.2013. 13:06 #507739

U ponedeljak sam ceo dan gledala HIMYM i setila se da ih okrenem u 18:15 kad mi je automat rekao da rade do 18h. :trep: Juče sam ceo dan gledala HIMYM i nisam se ni setila da ih okrenem. :D

ALIIIIiiiii.. Sam je uključila da vidim šta će biti.. Kontam da ako to čudo treba da se skine, da će se makar malo odlepiti posle rada.. Međutim, već 4x je korišćenja mk i `nalepnica` je i dalje istom jačinom na istom mestu. :)
djolekg ... 08.08.2013. 17:45 #508002

broj poruka: 1

Pozdrav, od mene jedno obavestenje i pitanje. I ja sam kupio pre dva dana gorenje mikrotalasnu i odmah primetio foliju. Pozvao sam servis i rekli su mi da nema potrebe da skidam jer ta folija iskljucivo sluzi kako bi se prljavstina skupljala na njoj i tako olaksavala ciscenje. Ali videh jedan drugi problem i oni su mi dali totalno cudan odgovor pa bih da se posavetujem ovde sa vama. Dakle sa desne strane (u rerni)
postoji jedan otvor koji je zaklonjen nekakvim `kartonom` koji je oblozen nekim cudnim materijalom(inace taj karton se vrlo lako skida). Pitao sam servis da li je potrebno da ga uklonim, rekli su da ne treba ali nisu imali objasnjenje zasto. Pa ako neko zna molim za odgovor, da li skidati ili ostaviti ovaj karton?

Hvala
STRANA 1 OD 2  
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646999.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs