Kupljena je nova gorenje mikrotalasna kod koje zračenje ne dolazi od gore, već iz vrata. E sad.. Dolazi iz nekih rupica sa unutrašnje strane vrata (liče na rupičaste naočare).. ALI preko njih je prelepljena ona kao zaštitna folija što bleji na displeju novog mobilnog dok se ne ofuca na ćošku, pa je cimnemo do kraja. Međutim, nije je tako lako skinuti..
Ono što mene muči.. Na nekoliko mesta u uputstvu piše da se dobro skine sva ambalaža sa vrata mikrotalasne. Osim te `nalepnice` ne vidim ništa drugo na vratima.
Dakle.. da li da je čupam ili ne?? Sumnjivo mi je da ostane jer blokira rupice. A s druge strane mi je sumnjivo što nema nigde na ćoškovima onog produžetka koji nije zalepljen za koji uhvatiš pa povučeš i skineš.
:sigh:
Ima li neko iskustva sa takvim mikrotalasnima? Šta da raaaaaaaaaaaadim?
PS Korisnički servis radi subotom do 12 (kasno), a nedeljom ne uopšte. :|
zracenje kod svih mikrovele dolazi sa strane .. obicno desne strane ... te rupice na vratima stite okolinu od `curenja` mikrotalasa .. da nebi skuvalo nos onome ko bulji unutra
ako je folija sa spoljne strane vrata .. skini slobodno ..
sa unutrasnje.. da je spolja ne bih se ni pitala :)
:: :: : :: :: zracenje kod svih mikrovele dolazi sa strane .. obicno desne strane ... te rupice na vratima stite okolinu od `curenja` mikrotalasa .. da nebi skuvalo nos onome ko bulji unutra :: :: ako je folija sa spoljne strane vrata .. skini slobodno . :: :: ::
filija se najverovatnoje skida. nema veze sto ide teze. Mislim da si pogresno razumela to za vrata. Sigurno nije zracenje odatle. Da probas 30sec,pa 1min (ako bude potrebe). Vidi sta ce se dogoditi sa folijom, ako BAS ne mozes da je skines ovako.
a opis u prvom postu ti je bas originalan :)
Razumem da se `zemlja Srbija` krivi za skoro sve sto nije dobro. Najlakse im je to da kazu. Ali sada bas nema potrebe, uredjaj je hrvatski, nasi su mozda samo skolpili i preveli uputstvo. :)
Rupe za zračenje su pogrešno prevedene. Naime ta metalna ploča sa rupama je tu da zaustavi zračenje ali i da omogući da vidiš unutra. Međutim ona ne zaustavlja svo zračenje već samo jedan veći deo, zato ne treba stajati veoma blizu mikrotalasne dok radi.
Skini tu foliju kako ti se ne bi istopila i smrdela.
slobodno skidaj tu plastiku, jer to bukvalno nema nikakvu funkciju u operisanju mikrotalasne, vec je ambalaza, ne bi valjalo da bude unutra dok se zrači, ne znam da li se može istopiti, al za svaki slučaj ti to skini B)
Zracenje sigurno dolazi sa desne strane pecke gde se nalazi trafo, elektronika, magnetron, vent za hladjenje...Tu zastitnu foliju mozes i ne moras skidati, jer je verovatno imuna na zracenje i nece se grejati. Verovatno je tu da ne omoguci stroki da se zavuce u metalnu mrezu i olaksa ciscenje.
Ne bi bilo lose i da uslikas da tacno vidimo kako to izgleda.
- Majstore, da li će ići ili neće ići? - Hm, mislim da će biti čupavo.
Može veoma lako da se istopi. Recimo kada greje nešto poput čorbe ili supe, pošto je to sačinjeno uglavnom od vode, to se zagreje veoma brzo ali i oslobađa dosta toplote. Ta folija može da se istopi zbog te temperature i možda počne da smrdi što nije baš dobro jer će onda sve živo što se u njoj greje smrdeti.
PS Kada hoćeš da greješ kobasice ili ako hoćeš da ispečeš jaja, obavezno izbuši membrane kod jaja (naravno samo jaje na oko) ili crevo kod kobasice kako bi vreo vazduh mogao da izlazi jer ćeš u suprotnom imati poprilično zabavnu eksploziju ali i jednu veliku obavezu čišćenja.
No, zar Gorenje nije `vo Slovenija` (upozorenje: pročitati slovenačkim akcentom)? :D Daleko je to od pljuvanja po zemlji Srbiji.. samo ono.. 1. `beš korisnički servis/tehničku podršku koja ne radi nedeljom, smatram da bi to moralo biti propisano nekim zakonom o zaštiti potrošača. Jednostavno sve te službe moraju raditi u 3 smene, jer moja garancija teče u 3 smene. (Isto važi i za tehničku podršku neta ili ktv-a.) 2. pre par godina sam uzela ariston frižider, i dobila uputstvo za totalno drugi model (neki fensi koji jede decu i od njih pravi led).. nije stvar u uputsvu i u tome da ne mogu da ga izguglam i nađem na netu, već u bezobrazluku neke guske iz aristonovog predstavništva kod nas koja me ubeđivala kako mi uputstvo i ne treba jer to je zbg frižider, a svi mi znamo kod njega šta treba da znamo 3. gorenje veš mašina je ladno isporučena sa polomljenim bubnjem, majstori nisu hteli odmah da je vrate nazad nego da pišu nalog za popravku (tek je doneli, jbt, stoji u dnevnoj sobi, ni do kupatila nije došla nit je izvađena do kraja iz kutije), pa posle pisanja maila i zvanja Gorenja u Sloveniji direktno, je dobijena nova novcata i stiglo hiljadu izvinjenja... itd itd.
Previše primera imam gde MI zajebemo stvar.. Uostalom (nažalost) ko god od nas poznaje par Slovenaca zna o kakvoj razlici mentaliteta pričam. Oni ne `otaljavaju`. :|
A ako se uputstva prevode automatski nekim translate programom.. :lupaglavomozid: To me podseti na neko uputstvo na setu ključeva koje dobih prilikom useljenja u stan.. jaoo kako beše ide.. nešto tipa `key A fits lock key B before only master`. :D
PS Stiže fotka čim mi se malo napuni mob da može da fotka. :)
Ja imam Samsung mikrotalasnu, sa rupičastom nalepnicom sa unutrašnje strane vrata, radi godinama, ne topi se, ne smrdi i ne smeta. Ostavi `rupičastu nalepnicu` i slobodno koristi mikrotalasnu.
:: :: :: :: Ja imam Samsung mikrotalasnu, sa rupičastom nalepnicom sa unutrašnje strane vrata, radi godinama, ne topi se, ne smrdi i ne smeta. Ostavi `rupičastu nalepnicu` i slobodno koristi mikrotalasnu.
Mi smo lekciju naučili sa prvom Samsung mikrotalasnom (ala je ona bila ogromna i teška) sa nekim tanjirima koji su imali neku kao zlatnu šaru u krug. :D :D :D
:: P :: Kada hoćeš da greješ kobasice ili ako hoćeš da ispečeš jaja, obavezno izbuši membrane kod jaja (naravno samo jaje na oko) ili crevo kod kobasice kako bi vreo vazduh mogao da izlazi jer ćeš u suprotnom imati poprilično zabavnu eksploziju ali i jednu veliku obavezu čišćenja ::
Mi smo posle poubacivali ceo taj set tanjira.. Jbg, makar nek` svi budu isti beli. :D
:: Skoro je moja majka ubacila neki tanjir sa tom zlatnom šarom. Ceo dan sam je zvao Nikola Tesla. Prepala se žena kada je videla varnice :: :: Kako Electronic Arts pravi igr :: :: http://www.youtube.com/watch?v=e-LE0ycgkB :: ::
U ponedeljak sam ceo dan gledala HIMYM i setila se da ih okrenem u 18:15 kad mi je automat rekao da rade do 18h. :trep: Juče sam ceo dan gledala HIMYM i nisam se ni setila da ih okrenem. :D
ALIIIIiiiii.. Sam je uključila da vidim šta će biti.. Kontam da ako to čudo treba da se skine, da će se makar malo odlepiti posle rada.. Međutim, već 4x je korišćenja mk i `nalepnica` je i dalje istom jačinom na istom mestu. :)
Pozdrav, od mene jedno obavestenje i pitanje. I ja sam kupio pre dva dana gorenje mikrotalasnu i odmah primetio foliju. Pozvao sam servis i rekli su mi da nema potrebe da skidam jer ta folija iskljucivo sluzi kako bi se prljavstina skupljala na njoj i tako olaksavala ciscenje. Ali videh jedan drugi problem i oni su mi dali totalno cudan odgovor pa bih da se posavetujem ovde sa vama. Dakle sa desne strane (u rerni) postoji jedan otvor koji je zaklonjen nekakvim `kartonom` koji je oblozen nekim cudnim materijalom(inace taj karton se vrlo lako skida). Pitao sam servis da li je potrebno da ga uklonim, rekli su da ne treba ali nisu imali objasnjenje zasto. Pa ako neko zna molim za odgovor, da li skidati ili ostaviti ovaj karton?
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646999. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.