Pozdrav dragi forumasi. Naleteo sam na jedan problem sa pojacalom i/ili zvucnicima
Hitachi HA2800 Jamo Compact 70 i Tannoy e11
Nema zvuka (ja nesto kontam crkli izlazi)
Da jurim popravku ovog hitachija ili da se uzme nesto na oglasima? ako moze neka preporuka ili ponuda. Covek nije neki manijak, hoce da zvucnici sviraju i to je to, plafon za pojacalo bi bilo 50ak eura.
Prvo: treba ispitati pojacavac - mozda su pregoreli osiguraci...
31.07.2013. 21:30
status: user broj poruka: 10997
odnosno tkz. ``brzi topljivi osiguraci`` na`` izlazima`` (ako tih osiguraca tu uopste ima - mrzi me da sada trazim el. shemu ovoga uredjaja) u kojem slucaju su spaseni izlazi. Ovi osiguraci mogu da se nalaze i u zvucnickim kutijama. Drugo: ako su ipak pregoreli izlazni tanzistori/integralci, popravka je mozda i isplativa (bolje je da za pomenuti iznos, ili manje od toga, bude obavljena popravka nego kupovati macku u dzaku). Trece: sta ti znaci ``Jamo i Tanoi``? Jedna kutija na jednom a druga na drugom kanalu?
U izlazu imaš dva osigurača od 2,5A. Ako su oni izgoreli potrebno je da se izmeri napon na izlaznom stepenu STK463 na nožicama 7 i 10. Prilikom merenja potenciometar za jačinu staviti na nulu ili isključiti sve ulaze, dakle bez signala. Na pomenutim nožicama jednosmerni napon ne sme biti veći od 15mV. Ukoliko je taj napon veći onda je otišlo kolo STK i stavljanje ispravnih osigurača neće pomoći a ako staviš jače postoji opasnost da izgoriš i zvučnike. To kolo je veoma jeftino (590 dinara) pod uslovom da ga nabaviš sam i zameniš ga sam. Ako ti ga menja neki majstor u servisu onda može biti i skupo.
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646999. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.