Kako da povezem i dobijem najbolju sliku na LCD TV-u ? TV je samsung smart series 5 http://is.gd/Szycx4 Povezao sam racunar sa tv-om preko HDMI kabla. Namestim ulaz HDMI/DVI. Postoji opcija `promeni naziv HDMI/DVI`. Tu izaberem PC , medjutim mnoge opcije za podesavanje slike gubim i mnogo je lepsa slika kad podesim manuelno daljinskim, tj kad nije podesen mod PC.
Kako podesiti sliku i u kom modu ?
Intel i5 2500k, Noctua NH-D14, Asus Maximus IV Gene - Z, MSI Gtx 660 OC , 4x2Gb Hyper X 1600mhz Genesis (gray), HDD WD 640 gb, Samsung F3 1tb, Seasonic S12D 850w, Thermaltake Element G
ali trebao bi sve da odradis preko graficke i zvuk i video i rezoluciiju ,nemas sta da cackas TV. Znaci izaberes hdmi ulaz na TV ,sve drugo podesavas preko grafe.
Mode : Standard,backlight:15, contrast:96, Brightness:50, sharpness:20, colour:15, tint (g/r) G50-R50. Sound mod mi je na movie.Inace tv je isto serije 5,model:Ue40eh5000.
Asus M4A88td-v evo/usb3 AMD Phenom 2 955 be 3.2 wd 640gb sata 2 2x2gb exceleram black shark 1600mhz Asus Eax 6850 Chieftec dragon cm hyper 212+ lc power 600w logitech x-530 philips 222EL2SB/62 logitech mk320
@Obradmi Sve je podeseno sto se tice graficke u opcijama i drajverima ali postoje opcije za podesavanje na tv-u i on tako pamti u rezimu HDMI/DVI, dok u TV rezimu(tv program) takodje pamti podesavanja, nezavisno od podesavanja u HDMI/DVI.
U opcijama HDMI/DVI postoji podrezim: Blue ray, PC, DVD, ... Difolt predstavljaju ... (tri tacke), kad promenim na PC, slika je losija, tj. vrlo je slicna slici na monitoru, takodje gube se opcije za podesavanje slike na TV-u.
@INXS Kod mene je slika perverzija na sledecim podesavanjima : Mode: Standard, backlight:14, contrast: 95, brightness: 45, sharpness: 45, colour:45, tint(g/r) 50, din contrast: medium, podrucije boje: originalno, nijansa boje : standardno(izbego sam one tople boje i mnogo mi je bolja slika).
Intel i5 2500k, Noctua NH-D14, Asus Maximus IV Gene - Z, MSI Gtx 660 OC , 4x2Gb Hyper X 1600mhz Genesis (gray), HDD WD 640 gb, Samsung F3 1tb, Seasonic S12D 850w, Thermaltake Element G
:: ali trebao bi sve da odradis preko graficke i zvuk i video i rezoluciiju ,nemas sta da cackas TV :: Znaci izaberes hdmi ulaz na TV ,sve drugo podesavas preko grafe :: ::
Najbolje ti onda rucno t.j personal mod tako se zove kod mene na LCD ,mada je najjace u stvari blue ray zbog rezolucije .
:: @Obradm :: Sve je podeseno sto se tice graficke u opcijama i drajverima ali postoje opcije za podesavanje na tv-u i on tako pamti u rezimu HDMI/DVI, dok u TV rezimu(tv program) takodje pamti podesavanja, nezavisno od podesavanja u HDMI/DVI :: :: U opcijama HDMI/DVI postoji podrezim: Blue ray, PC, DVD, .. :: Difolt predstavljaju ... (tri tacke), kad promenim na PC, slika je losija, tj. vrlo je slicna slici na monitoru, takodje gube se opcije za podesavanje slike na TV-u :: :: @INX :: Kod mene je slika perverzija na sledecim podesavanjima :: Mode: Standard, backlight:14, contrast: 95, brightness: 45, sharpness: 45, colour:45, tint(g/r) 50, din contrast: medium, podrucije boje: originalno, nijansa boje : standardno(izbego sam one tople boje i mnogo mi je bolja slika). :: :: :: Intel i5 2500k, Noctua NH-D14, Asus Maximus IV Gene - Z, MSI Gtx 660 OC , 4x2Gb Hyper X 1600mhz Genesis (gray), HDD WD 640 gb, Samsung F3 1tb, Seasonic S12D 850w, Thermaltake Element G :: :: :: ali trebao bi sve da odradis preko graficke i zvuk i video i rezoluciiju ,nemas sta da cackas TV :: :: Znaci izaberes hdmi ulaz na TV ,sve drugo podesavas preko grafe :: :: :: ::
samo vrati ime u - - ili neko koje ti se svidja a koje ti nece automatski podesiti setovanja. nista spec. komplikovano, nisi morao da ga `nazivas` sa PC uopste :)
Bolje ti je da ga ostavis u PC rezimu, jer tada imas najpribliznije boje realnim bojama. Ovo ostalo sluzi za nadrndavanje. Jeste da je teze da se naviknes, ali kad se naviknes, sve postaje nadrndano.
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646999. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.