Malo neuobičajeno pitanje, ali viđali smo svašta ovde. Naime, reših da pošaljem svoju Severin el. kosilicu u zasluženu penziju. Pošto mi je preko glave da se lamatam sa kablom i potencijalnim strujnim udarom ako ga presečem, odlučio sam se za motornu. Koristiće se u vikendici, cca 10ari, jednom do dvaput nedeljno, kako kad. S obzirom da ima mnogo modela, bio bih zahvalan na preporuci (do nekih 25k, možda koji k više). Stiga, MTD, Alko, Villager, Einhell...nešto drugo? GA-790XTA-UD4, Phenom II 955BE, 12Gb DDR3, MSI 7950 TFIII, WD Black 1Tb, Audigy ES, TT ToughPower 775W, CM Gladiator 600... Fiat iustitia, et pereat mundus
Villager nemoj ni da gledaš, prave motore od poroznih materijala i brzo im propadaju. Ćaletov drugar radi u Husqvarninom servisu i napamet zna situaciju.
prenosa struje bežično, i kosi kao čovek. :) Jedino ćeš morati da se čuvaš da ti komšija umesto wireless-a ne krade struju. Već vidim nekog Srbendu kako nišani komšijsku kuću loga antenom povezanom na svoju TA peć! :D
Citat: `Rodbinsko-partijsko-naslednicki odnosi su nam stvorili tragicnu i intelektualno slabo razvijenu klasu ljudi koji vode drzavu, zato smo...` Tomato Republic Of Serbia, BRE !!!
:: prenosa struje bežično, i kosi kao čovek. : :: Jedino ćeš morati da se čuvaš da ti komšija umesto wireless-a ne krade struju. Već vidim nekog Srbendu kako nišani komšijsku kuću loga antenom povezanom na svoju TA peć! : :: :: http://tiny.cc/msvoj :: Athlon II x3 455 - MSI 770 C45 - 6 GB DDR3 - Hitachi 500GB+750GB - Powercolor 6850 - LC6650GP3 V2.3 - Xigmatek Asgard - Philips 222EL LED - Genius Navigator 53 :: ::
Sve zavisi kakvo je dvoriste, ako imas nekog da ti pomogne oko kabla, jos ako je dvoriste neravno, elektricna je mnogo bolji izbor. Kad odem kod svojih kosim, kupio sam elektricnu za 30e polovnu, malo veca kosacica, sa vecim tockovima, a od kvalitetne plastike, pa je jako lagana. Sluzi me vec 3-4 godina, bez problema. Dvoriste ima neravnina, malo je u strani..., tako da je elektricna odlican izbor, lako je dizem na prednje, zadnje, odizem je kompletnu, pa masem kao trimerom, brijem ivicnjake, poravnavam mravinjake, istrebljujem kamencice..., ne buni se, kad crkne, opet cu dati 30e i kupiti kvalitetnu polovnu, uvoznu.
Ako je dvoriste ravno i nemas nikod ga pomogne, onda je motorna (unutrasnje sagorijevenje) mozda bolji izbor, ali koliko god da je kvalitetna pravice vise problema od kvalitetne elektricne. Meni je na pumpi par puta napravio losu smjesu, stavio vise ulja ili je ulje nekvalitetno, uglavnom karburator se zacepi, pa onda pola dana za pranje istog, pa zeza svjecica, struja, pa karburator..., a elektricna ima el. motor i na njegovoj osovini noz, nema se sta pokvarit, dok je ne polomis, pokrivis...
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646999. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.