Dodjose topli dani pai vreme da se pali klima ali avaj klima radi i hladi ali vidim da iz creva ne kaplje voda.U pitanju je midea split sistem.Negde nadjoh da je valjda neki ventil problem .Zna li neko moze li da se to resi bez zvanja servisa
Normalno da se freon dopunjava, ako je klima stara 4 godine a nisi radio servis trebalo bi da zoves nekoga da ti to sredi i proveri.
p.s.
klima mora da se servisira(ciscenje i spoljne i unutrasnje jedinice, provera freona) svake godine pre sezone kako ne bi doslo do toga da ti rikne kompresor
:: Zaboravih da dodam gas je 407c.Da nije mozda vreme za dopunu freona klima je stara 4 godine. I da li se uopste radi dopuna tog gas :: :: :: :: :: 166 Mhz Intel.16 MBedo rama,GK 4MB int,HDD 1,6 Gb WD,Goldstar CDR 8x,FDD NEC Philips 14` :: ::
kao prvo vidi da li je crevo zapuseno znaju zivotinjice da naprave gnezdo i zapuse ga (imaju mir i dovoljno vlage) sipaj vodu i vidi da li izlazi normalno a servis iliti pranje i dopuna gasa na 3+ godine je veoma pozeljna
Nomoj odmah zvati servisere, najveca banda. Proveri vezu izmedju odvodnog creva i klime. U zavisnosti od zgradne konstrukcije ako je ova veza kompromitovana pocece nakon nekog vremena da se kvasi zid, ispod uredjaja. Samo da upozorim sve ostale kojima pune glavu sa dopunom freonom. Moja klima je stara 7 god. i tek prosle godine sam pozvao druga koji je izmeri nivo freona i rekao je: `ovo nemoras nista da diras!` i klima radi super...
Jesu serviseri djubrad mahom ali nisam ni mislio da okrene oglase i zove servisera, vec nekoga koga poznaje.Sto se freona tice istina je mnogi serviseri dodju prikace bocu i kao nesto dopune u stvari ne urade nista vec ti samo uzmu 2k dinara a jedino sto zaista urade je da ociste spoljnu jedinicu, prodzaraju crevo, provere variranje pritiska u kompresoru, unutrasnje odvodne kanale i ociste filtere na samoj unutrasnjoj jedinici. Pricam ovo jer znam...drugar mi radi servisiranje klimi i isao sam nekoliko puta sa njim da mu pomognem i pokupio zanat.
:: Nomoj odmah zvati servisere, najveca banda. Proveri vezu izmedju odvodnog creva i klime. U zavisnosti od zgradne konstrukcije ako je ova veza kompromitovana pocece nakon nekog vremena da se kvasi zid, ispod uredjaja. Samo da upozorim sve ostale kojima pune glavu sa dopunom freonom. Moja klima je stara 7 god. i tek prosle godine sam pozvao druga koji je izmeri nivo freona i rekao je: `ovo nemoras nista da diras!` i klima radi super.. :: ::
klima ne treba da se puni ako negde ne curi freon. to moze da radi mnogo dugo ako je sve ok.(pa ni frizider se ne puni svake godine nego kad prestane da hladi) meni treba neki serviser koj pere unutrasnju jedinicu(puna je prasine) ako neko zna iskusnog majstora koj to ume da uradi a da ne skida klinu neka ga prijavi na mail.
iz kog grada si za pocetak svi serviseri peru klimu bez skidanja unutrasnje jedinice samo se operu oni skidajuci i naprskaju i ostali filteri da ostoje jedno 10min i nakon toga se pusti na grejanje jedno 10min da skine sve (prostorija se luftira a zatvore vrata od ostatka stana nakon toga je spremna za upotrebu(sto se tice unutrasnje jedinice otvara se prdnji poklopac jedino kada je toliko prljava (pogotovo od kucnih ljubimaca isl) da se mehanicki cisti
ja lepo rekoh treba da se opere unutrasnja jedinica a ne filtercic... znaci ventilator,i isparivac,za to postoje mali kompresorcici i nekakve razne hemokalije... znaci postoji alat namenjen tome... meni treba takav koj to ima...
ne trebaju nikakvi posebni alati,kompresorcici itd potrebno je samo malo hemije i ciscenje a za izduvavanje prasine i dlaka moze i pumpa za biikl(zezam se) nisam mislio na one filtere sto svi skidaju i peru sa tecnoscu za sudove kada se zagledas ima tu `glavni` filter koji se ne skida i pere se na licu mesta sto ti kazes hemijom a ventilator i ostalo se pere kada se odvrnu obicno 4 srarfa i skine prednja maska kada pogledas unutra sve ti je jasno sta se pere
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646999. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.