Imam ovog japanca, tape deck, sa jednom trakom. Deluje prilicno mocno, bas je fino uradjen i automatizovan. Da li nekome ovaj model nesto znaci posto ja pojma nemam i ima li neku vrednost danas?
Hvala
`Kada bi se celokupno znanje medicine bacilo na dno okeana, to bi bilo u korist covecanstva a na stetu riba` - Ser Oliver Wendell Holmes, nobelovac u oblasti hemije
Ne zamaraj se, u oglasima je pun Q takvih i sl. Technics-a za par desetina €. Nekada je to vredelo stotine i stotine nemačkih maraka ... ODLIČAN je to deck, ali dž. danas.
Da imaš kojim slučajem `Nakamichi Dragon` onda bi mogao da razmišljaš o nekim novčićima i to opet od kolekcionara entuzijasta, jer stvarno, kome danas služi kaset dek?
Recimo, ja bih za spomenutog Dragon-a izdvojio neke novce, čisto nostalgije radi! Čak bih dao i koji euro za ispravan AKAI GX-75 ...
ja sam prodao jedan Philips praistorijski za 1200din cini mi se, bila je pocetna cena 99din, tako da to skupljaju kolekcionari i jedino tamo to mozes da prodas, tj. na limundu
:: Imam ovog japanca, tape deck, sa jednom trakom. Deluje prilicno mocno, bas je fino uradjen i automatizovan. Da li nekome ovaj model nesto znaci posto ja pojma nemam i ima li neku vrednost danas :: :: Hval :: :: :: `Kada bi se celokupno znanje medicine bacilo na dno okeana, to bi bilo u korist covecanstva a na stetu riba` - Ser Oliver Wendell Holmes, nobelovac u oblasti hemije
Lep dek novije generacije daleko slabijeg kvaliteta izrade od RS B 965 i RS B 100 I cena mu je slabija traze 50-60eur ali to nije realno 20-30 eur ako nades nekog entuzijastu
Imam nekoliko takvih stvari i video rikordera koje ne bih bacao jer to ne volim, volim da to nekome sluzi. Ali ne bih poklanjao nepoznatima ako bih za to isto dobio par desetina eura koje cu vec upotrebiti za ono sto meni treba. Zato sam pitao vredi li na Limundu ovo nekome i koliko okvirno...
`Kada bi se celokupno znanje medicine bacilo na dno okeana, to bi bilo u korist covecanstva a na stetu riba` - Ser Oliver Wendell Holmes, nobelovac u oblasti hemije
Nije tape deck nego stereo sassette deck (da bi se oznacila razlika
27.04.2013. 05:47
status: user broj poruka: 10997
u odnosu na ``reel tape`` ili ``reel to reel tape``).
Radi se o modelu sasvim prosecnog kvaliteta - ni u ``svoje vreme`` nije bio nesto narocito (u poredjenju sa nekim modelima firmi Teac, Nakamichi, Revox...)... Moj savet: sacuvaj ovaj deck - desice se da ti naidje neka snimljena kaseta koju valja preslusati i eventualno prebaciti u digitalni oblik...
Pa sad ako ti treba dek onda ima neku vrednost, ako ti nije potreban... Pomenuti model je poslednje što je izašlo iz Technicsa. U njega je ugrađeno svo znanje koje se godinama skupljalo iz tih oblasti i dek je zvučno odličan. Nizak nivo šuma bez dolby stepena od čak 62dB je nadmašilo samo nekoliko modela u istoriji dekova ali su oni koštali kao tuce pomenutih AZ7 mica. Dobar, čak odličan dek za digitalizaciju snimaka jer je elektronika pretpojačivača glave rađena u stilu vrhunskih modela, sa diferencijalnim mosfet stepenom na ulazu (kao kod RSB965 i kod najskupljih Sony-ja 870,890,970ES). Sa Metal trakom ima perfektan frekvencijski spektar 20Hz-23KHz. Konfor u radu je zaista vrhunski. I to bi otprilike bilo to u vezi dobrih strana.
Loše kod njega je mehanika je slabašna, nema velikih zamajaca koji bi uticali na stabilnost brzine, nema direkt drajv motora koje je Technics stavljao i u najjeftinije dekove ranijih serija. Nema ni closed loop dual capstana ali je Technics ionako to stavljao samo u Top modele, za razliku od Sony-ja koji nije štedeo. Možda je to i prednost ponekad, kada propadnu originalni roleri single capstan ređe gužva traku dok je kod ovih drugih to skoro pravilo. Glava kod njega je specijalnog tipa i koriste je modeli AZ6 i AZ7 i nijedan dek više. U slučaju otkazivanja zamene više nema. Inače glava za snimanje je obična i vrlo brzo propada. Glava za reprodukciju je trajna pod uslovom da se ne otkine flet kabl. Displej nivoa snimka je veoma mali i nije baš najprecizniji. ATC sistem vremenom polako prestaje da funkcioniše i nije u mogućnosti da odradi kalibraciju svaki put a kasnije neće skoro uopšte.
Ipak model RS-AZ7 vredi još neku paru kolekcionarima pod uslovom da je u ekstra stanju. Mehanika iako nežna ume da potraje bez ikakvih problema.
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646999. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.