Nedavno sam dobio novi TV: http://tinyurl.com/cqnk5k5 nije ništa posebno, ali nema veze, poklonu se u zube ne gleda ... :) Sada bih želeo da ga povežem sa svojim PC-em, ali ne snalazim se baš najbolje. Naime, računar ima Palit 9600GSO 368MB grafičku karticu, koja ima 2 DVI izlaza na zadnjoj strani. Na jednom je, preko DVI-VGA adaptera povezan monitor (Samsung 2243NW), a sada bih želeo preko drugog da povežem TV. Na TV-u se nalazi HDMI ulaz, koji na PC-u nemam. Koji je najjednostavniji način da povežem ova dva uređaja, i kako da sprovedem zvuk od PC-a do TV-a? Unapred hvala!
Potreban ti je DVI na HDMI adapter, i potrebno je da proveriš jel ta serija uopšte može zvuk da izbaci preko HDMI-a. Čak i da može treba kablićem da se povezuje zvučna sa grafičkom.
Po meni bi ti bio najbolji izbor da zameniš grafiku za neki jeftini AMD 5450 ili slično jer izbacuju zvuk i sliku kroz HDMI bez problema.
Možda čak može i neka jeftinija varijanta Nvidie tipa GT630 ali nisam siguran... __________________ Scourge of PCBerza
mozes ako imas HDMI, tim kablom mozes, a ako nemas najjednostavniji nacin ti je Tv out, uzmes s kabal i povezes, slika je u standardnom kvalitetu ne hd, a zvuk mozes iz zvucne u tv, musko-muski cinc ili ako imas matroxovu katru (sto neverujem) mozes da povezes isto cincevima...
:: Potreban ti je DVI na HDMI adapter, i potrebno je da proveriš jel ta serija uopšte može zvuk da izbaci preko HDMI-a. Čak i da može treba kablićem da se povezuje zvučna sa grafičkom. :: :: Po meni bi ti bio najbolji izbor da zameniš grafiku za neki jeftini AMD 5450 ili slično jer izbacuju zvuk i sliku kroz HDMI bez problema :: :: Možda čak može i neka jeftinija varijanta Nvidie tipa GT630 ali nisam siguran.. :: __________________ :: Scourge of PCBerza :: ::
Dakle, nabavio sam DVI-HDMI adapter i kabl, te sam tako povezao PC sa televizorom. E sad, naravno, zvuka nema, kao što reče Daum treba da se poveže zvučna sa grafičkom. Problem je što ja taj kablić nemam, a nešto me prodavci gledaju čudno kada pitam za isti :) gde to ima da se nabavi? Koliko sam ja shvatio čitajući po netu, kada se povežu zvučna i grafička, trebalo bi da dobijem zvuk kroz taj HDMI kabl, valjda je tako kod GeForce9 serije...
@Daum: pa ne bih ja baš da menjam 9600GSO dok ne budem imao para za neku kvalitetnu grafiku, prelazak na 5450 bi bio silazak sa konja na magarca, ipak se na ovom računaru radi još nešto :)
Hocu i ja da povezem tv sa karticom, na njoj imam HDMI izlaz kojim je povezana sa monitorom, i imam 2 DVI izlaza. Samo da pitam da li taj dodatni monitor u vidu TV-a moze da je `preoptereti`? Slobodno se smejte ako sam lupio, bas ne znam nista o tome :)
Optereti graficku, da. Nesto bitno i strasno. Ne. Imaces mozda vece temperature tipa 5c do 10c nego inace i to je to. Neke gaficke se ni ne greju vise od 5c max.
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647020. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.