Prvi je Sony napravio ... Poenta je sto je apple napravio.. a to znaci vrh ili ti kraj .... Znas i Ford je napravio prvi auto pa po kvalitetu je 9 ali zato Bmw koji je znatno kasnije doso danas ga samara :D Elem ovo ce da bude zlo kapiram i da LG kida kao i Sony samsung i ostala druzina Seti se kad je apple uso na Mobilno trziste e sad ce ti bude isto samo za TV nadam se da ce izbaciti neki model pristupacniji za nas ...
AMD 965 X4 3.8 Ghz , Gigabyte Technology Co., Ltd. GA-890GPA-UD3H, 2 x 2 GB DDR3 1800Mhz Silicon X Power, HD 6870 Sapphire, LC Power Arkangel 850 W ,Cooler Master HAF 912+, Samsung SyncMaster P2470, Altec Lansing VS3151R, LOGITECH G400,
Ne vredi DejZane, ne vredi - poklopio te neXus k`o šerpu, pa ti kipi...
02.04.2013. 23:50
status: user broj poruka: 10997
Nego, nisi mi odgovorio na pitanje (odonomad): kako to da ti, ljubielj svega sto je ``extra class`` iliti ``top of the tops`` iliti ``best of the best`` (ne bilo koji, pa bio to i DOBAR telefon nego ili AjFon ili nula, ne bilo koji tablet, ma koliko dobar bio nego ili AjPed ili nista...), kako to da ti vozis nesto sto je surogat, supstitut, zamena, IsNogood umesto Kalifa, to jest, AMD?
Prvi prezentovao, ali ne i za masovnu proizvodnju. I to je jos bio 55 ili 56 inca, koliko se secam. Mada su tu blizu po izlasku i Sony i LG i Toshiba sa 4K televizorima. Mislim da su ovi televizori u UK dostizali cenu cak i po 20 kila funti.
U svakom slucaju, to nista ne treba kupovati sada, cak i da imas milione. Za sada 4K bi samo bio dobar za igrice, na jakim masinama. I to je to. Tu televiziju mi necemo skoro ni videti, jer ne vidjamo ni HD kako treba. Kladim se da i DVD izgleda kao VHS na HD televizoru. Mozda je ovo dobra kupovina tamo negde 2016 godine, kada sve pojeftini. 84 inca za 14 hiljada??? Neka hvala. Za 14 hiljada imas vise stvari da kupis ukljucujuci i HD 3D TV priblizne dijagonale, prejak kompjuter, sve moguce konzole, surround da se obesis.... A ujedno da postoje i manje dijagonale, opet svakako ne bih kupio, jer su nadrndali cenu samo da bi burzuje na pocetku isisali, a onda pojeftine, da bi ostala raja mogla da kupi to isto, samo sad sa boljim softverom i po kojom novom verzijom procesora i cipova.
Sto se tice Apple TV-a, pa tesko, to ce samo dobrim delom uzeti maha u US io nigde vise. Jer sve oni to nabaljaju od proizvodjaca panela, u ovom slucaju ili Samsung, LG ili Sharp, cipove ce dobijati od slicnih firmi, uradice svoj softver/OS i udarice neku kvalitetniju plastiku naokolo sa Apple logo.
Nemam nista protiv Apple, jer je on jos jedan u nizu isisivaca novca ovcama. Nit od njega nit od LG-ja necemo dobiti nista bolje i kvalitetnije, zbog njihove jurnjave profita.
:: Prvi je Sony napravio .. :: Poenta je sto je apple napravio.. a to znaci vrh ili ti kraj ... :: Znas i Ford je napravio prvi auto pa po kvalitetu je 9 ali zato Bmw koji je znatno kasnije doso danas ga samara :D :: Elem ovo ce da bude zlo kapiram i da LG kida kao i Sony samsung i ostala druzina Seti se kad je apple uso na Mobilno trziste e sad ce ti bude isto samo za TV nadam se da ce izbaciti neki model pristupacniji za nas .. :: :: AMD 965 X4 3.8 Ghz , Gigabyte Technology Co., Ltd. GA-890GPA-UD3H, 2 x 2 GB DDR3 1800Mhz Silicon X Power, HD 6870 Sapphire, LC Power Arkangel 850 W ,Cooler Master HAF 912+, Samsung SyncMaster P2470, Altec Lansing VS3151R, LOGITECH G400 :: :: :: :: Pardon.. :: :: :: :: LG already did it. Cak kad kod nas imas u prodaji za jedno tricavih 13.5 hiljada evra. Ali zato 2.10 metra dijaognala :: :: :: :: Here: http://tinyurl.com/ckndt5 :: :: or here: http://tinyurl.com/cwbr33 :: :: :: :: :: :: http://oi45.tinypic.com/2dinl8p.jp :: :: :: ::
Re: Ne vredi DejZane, ne vredi - poklopio te neXus k`o šerpu, pa ti kipi...
03.04.2013. 00:31
status: user broj poruka: 3730
Nije me nista poklopio procitaj na netu koje prvi izbacio i pokrenu revoluciju u tom ludackom putu. Evo odgovora AMD karte su dug niz godina koriscene kod Apple sad su napravili dil sa Nvidia mada Mac Pro koristi Safirkovica 7950 tu mi nisu jasni... Ja glledam cena performans a pre svega kvalitet. Da imam para sutra bi otiso do prve radnje i reko I7 3770K EvGa Z77 od 350 jevreja 32 GB DDR3 Kingston Beast SSD INtel Graficka karta NVIDIA Titan naravno EVGA i napajanje isto EVGA eto . Ako te zanima moje misljenje o komponetama i sta bi uzeo da imam love.Kad sam imao para uzeo sam Iphone 3GS sad Samsung S3 jer zaista dati 700 evra za Iphone koji probija led ne ide ,Cekamo 5S to ce biti pogodak kao sto je bio 3GS 4S.
AMD 965 X4 3.8 Ghz , Gigabyte Technology Co., Ltd. GA-890GPA-UD3H, 2 x 2 GB DDR3 1800Mhz Silicon X Power, HD 6870 Sapphire, LC Power Arkangel 850 W ,Cooler Master HAF 912+, Samsung SyncMaster P2470, Altec Lansing VS3151R, LOGITECH G400,
:: Nego, nisi mi odgovorio na pitanje (odonomad): kako to da ti, ljubielj svega sto je ``extra class`` iliti ``top of the tops`` iliti ``best of the best`` (ne bilo koji, pa bio to i DOBAR telefon nego ili AjFon ili nula, ne bilo koji tablet, ma koliko dobar bio nego ili AjPed ili nista...), kako to da ti vozis nesto sto je surogat, supstitut, zamena, IsNogood umesto Kalifa, to jest, AMD :: :: ::
Re: Re: Ne vredi DejZane, ne vredi - poklopio te neXus k`o šerpu, pa ti kipi...
03.04.2013. 01:21
status: user broj poruka: 3350
5S nece biti nikakav pogodak. Ni Galaxy S20. Sisanje ovaca. Do zla boga. Svi se ubise za telefone najbolje, a svi samo koriste ono osnovno, ukljucujuci muziku i fotke.
Zapravo Mac G serije su imali nVidia GPU i po koji model ATi, pocevs od G5 serije(ATi). A pre toga...da ne idemo toliko u proslost.
Da ti ne objasnjavam nacisto, zasto je trenutno trziste sisanje ovaca, sve sa 4K televizorima. Potrajalo bi, mogao bi roman da se napravi. Ali vec toga imas na netu. Kada otvoris oci prema sadasnjem trzistu sto se tice makro i mikro ekonomije, sve ovo sto vidis ispred sebe je DEBELO sisanje ovaca. Od hrane i raspodele na planeti, do tehnologije. To je zato sto se ljudi pri ekonomiji uce na sablonski sistem koji se primenjuje decenijama. U stvari mnogo vise sto se tice istorije, samo su menjane neke finese. I svi misle da je to logicno, pravo i jedino. Kod ekonomista 2+2 je 4, ali dok dodju do tog 4, sine...matematika da ti otpadnu jaja. I nikada ne dobiju to 4, nego kada svako zakine u svoj dzep, ostane 1.351245. A opet se sve poklapa tako da je 1.351245 u stvari 4 i tako ce ga i napisati u finalnom izvestaju. Pritom planiranje unapred 5-6 godina i jace, pa to svi rade od Politicara do nV/Intel/AMD...etc. A sve to moze da se zapocne sutra i da se zavrsi a godinu dana. A ne tamo neke 2020te.
Cisto jedno malo raspetljavanje tehnologije. Da ti sednu sada svi inzinjeri za sto, nezavisno do firme, i da krenu sa projekovanjem i razmenom ideja, ti ne bi sada imao 4K TV od 14 kila evra, ti bi sada imao hologram na nivou fotona u sve 3D.
Inace ovaj covek cak imam i sistem koji bi napravio preokret da svima bude najbolje, cime god se bavili. Naravno ukidajuci nepotrebne poslove. Cak i ukidanje novca. Ali niko ga ni ne slusa, lakse je slusati ovaj jad od politicara.
:: Nije me nista poklopio procitaj na netu koje prvi izbacio i pokrenu revoluciju u tom ludackom putu :: Evo odgovora AMD karte su dug niz godina koriscene kod Apple sad su napravili dil sa Nvidia mada Mac Pro koristi Safirkovica 7950 tu mi nisu jasni.. :: Ja glledam cena performans a pre svega kvalitet :: Da imam para sutra bi otiso do prve radnje i reko I7 3770K EvGa Z77 od 350 jevreja 32 GB DDR3 Kingston Beast SSD INtel Graficka karta NVIDIA Titan naravno EVGA i napajanje isto EVGA eto . Ako te zanima moje misljenje o komponetama i sta bi uzeo da imam love.Kad sam imao para uzeo sam Iphone 3GS sad Samsung S3 jer zaista dati 700 evra za Iphone koji probija led ne ide ,Cekamo 5S to ce biti pogodak kao sto je bio 3GS 4S :: :: :: AMD 965 X4 3.8 Ghz , Gigabyte Technology Co., Ltd. GA-890GPA-UD3H, 2 x 2 GB DDR3 1800Mhz Silicon X Power, HD 6870 Sapphire, LC Power Arkangel 850 W ,Cooler Master HAF 912+, Samsung SyncMaster P2470, Altec Lansing VS3151R, LOGITECH G400 :: :: :: :: Nego, nisi mi odgovorio na pitanje (odonomad): kako to da ti, ljubielj svega sto je ``extra class`` iliti ``top of the tops`` iliti ``best of the best`` (ne bilo koji, pa bio to i DOBAR telefon nego ili AjFon ili nula, ne bilo koji tablet, ma koliko dobar bio nego ili AjPed ili nista...), kako to da ti vozis nesto sto je surogat, supstitut, zamena, IsNogood umesto Kalifa, to jest, AMD :: :: :: :: :: ::
Ali uzimas isto. Telefon k`o telefon. To sam isto rekao i drugarici, koja je odmah skocila sa S2 na S3. Bukvalno, `sta ces raditi na tom telefonu, sto nisi na prethodnom`? Nisam dobio odgovor, jer sam bio u pravu. Ostala je na telefoniranju, porukama, internetu, muzici i fotografisanju. A najcesce koristi ocim redom telefoniranje, poruke, muzika, net i na kraju foto. Mada i net retko kad. Evo i ovi, ubise se da kupe najjacu karticu, da bi igrali par igara. Posebno sto ne igraju ni jednu osim fps i rts igara. A njih ni nema mnogo. Pandan, kupovanje PS3, samo zbog Gran Turismo. Ima likova. Bukvalno ima.
Nije to nikakvo dranje, sve je to meta ljudskih potreba, nebitno kako su one izazvane.. Ko obezbedi sebi klopu, pice, krov nad glavom, i sl. nakon toga mozda ce bas da posegne za ostvarenjem zelja poput novog telefona, zasto da ne. Samim tim zaradjeni novac vraca u tok i na neki mizerni, ali opet primetan nacin podstice ekonomiju i razvoj verovatno bas onoga u sta je on ulozio novac. A ko kes turi u slamaricu, misleci da je mnogo pametan, zapravo cini kontru, gusi ekonomiju, zatvara radna mesta..
Ne mislim na to. Imamo mi izbor, ali imamo izbor da kupimo alat. Meni je telefon kao i svaki drugi. Pa kad se pojavio sa touchscreen, jeste inovacija. Ali sad svi imaju to. Bukvalno gledam klonirane ovce. Da li je to graficka, tv, telefon. sve sam klon do klona. Clone wars :) On sto ce raditi na iPhone 5S, to cu i ja na Note II ili III. sta god. To sto imas od hardvera to ce ti i raditi. Telefon bez kamere ti je kao traktor bez prozora ili prikljucne masine. Pa mozes da radis to i to. Ali opet i svi traktori su prakticno isti. E sad, dolazimo do toga, da postoje losi i bilji traktori, iako im je funkcija ista. I umesto da prave 5 milijardi najboljih telefona (misleci da se sve firme udruze), imamo 300 firmi i jedno milion najboljih telefona, milion malo losijih, milion malo jos losijih i tako dalje. A prakticno istu kolicinu materijala potrose na te telfone. Najlosiji ima 10 grama, a najbolji ima 12 grama. Znaci ima 2+ grama na materijalima, od ekrana do CPU-a. Ubilo se za 2 grama, a tamo u Africi djubriste tehnologije, koju mi bacamo non-stop, jer se utrkujemo sada sa iPhone 5S. Ne ido to bas na `reciklazu` kao sto svi misle.
I Ford je napravio ceo automobil od vutre. Cak i gorivo. neunistivo govno, lakse od celika, a jace od njega. Pokrece ga biogorivo od plantaze koja nikne za 3 meseca. Kome bi se to `isplatilo`? Ne moze da se stice nenormalno, a i nepotrebno, bogatstvo na ovome. Zato toga ni nema. Ne postoji. Dobro je da ga nisu i ubili, kao ostale. Ali su mu verovatno zapretili kao i mnogima sto su imali `inovacije`. Samo zbog profita mi imamo problem naklonjenja prema odredjenim firmama i neprestane tuce Samsung vs iPhone, nV vs AMD, Intel vs AMD. A oni se ubise od smeha, gledajuci ovce, dok debelo zaradjuju na naivnoscu istih.
Ne to nije tvoj izbor, taj izbor je nametnut, ali ne ka dobrome. Moj izbor je da se sve firme udruze i da naprave samo najbolje za sve na planeti. Ali taj moj izbor necemo videti, jer taj izbor ne donosi debeo profit, dok mali u Kini grca ukrevetu sa njih 20, ecakjuci smenu od 18 sati da ti zalemi graficku.
Apple tv kosta po prvim rumorima 20k $. Prodace oni to, ali opet smesno u odnosu na Samsung koji zacudo ima jedini na svetu sertifikat za kvalitet slike na AMOLED TV-ovima. Dalje Apple ce da nabavlja panele od njih i naravno nema softver za kvalitet i kalibraciju slike ranga koji ima Samsung. Jedino sto ih moze izvuci je povezanost iPhone-a sa TV-om, ostale djakonije i iCloud, ali opet sve to manje vise moze wireless da se uradi danas na Samsung Smart TV-u (od 400e pa nadalje) ako se poseduje neki Galaxy uredjaj, jos danas mozes SIV da koristis kao daljinac na bilo kom TV-u. Jos ako se na to doda vreme potrebno Apple-u da uleti na to trziste (godinu do dve) minimum u najboljem slucaju bice za nijansu bolji od Samsunga u pogledu opcija, sve ostalo verovatno ide na stranu Samsunga. Jos ako se u tu pricu ubaci veca cena Apple-ovog uredjaja Apple ne da mora da se potrudi da tu izbaci Samsung nego,... Samsung nije statican vec jako lepo unapredjuje TV-ove iz generacije u generaciju, verovatno kljucni napredak ce biti Tizen i flagship na tom OS-u i TV koji ce gurati modifikovanu verziju Tizena. Ja bih licno voleo da je sve to na Androidu sa nekom Tegrom ali dobro.
Hit ce biti zavrsna izrada na tom Apple TV-u gde ce verovatno aluminijumaki TV svako pipati 25 puta dnevno dok onaj plasticni Samsung izgleda jeftino,...
Inace to sto Apple izbaci je kraj jeste, evo danas ih je Samsung razgazio pa ne znaju sta ce od muke nego sutradan po launchu SIV salju mail-ove zasto je iPhone najbolji telefon, danas je stigao mail za iPad sa slicnom sadrzinom.
Citam i ne verujem. Pretpostavljam da si prespavao ekonomsku krizu, otpustanja, zaduzivanja kod banaka, outsourcing, nenormalna bogacenja pojedinaca i osiromasivanje vecine... Jel treba da se podsecamo gde bese apple pravi svoje proizvode i koliko od 600e datih za iphone ode za platu radnika, a koliko manjinskom rukovodstvu?
:: Nije to nikakvo dranje, sve je to meta ljudskih potreba, nebitno kako su one izazvane.. Ko obezbedi sebi klopu, pice, krov nad glavom, i sl. nakon toga mozda ce bas da posegne za ostvarenjem zelja poput novog telefona, zasto da ne. Samim tim zaradjeni novac vraca u tok i na neki mizerni, ali opet primetan nacin podstice ekonomiju i razvoj verovatno bas onoga u sta je on ulozio novac. A ko kes turi u slamaricu, misleci da je mnogo pametan, zapravo cini kontru, gusi ekonomiju, zatvara radna mesta. :: :: ::
Bas zato i ovaj sistem konstantnog izbacivanja i pravi ekonomsku krizu. Tj. ucestvuje u jednom njenom delu.
Jelo, voda i struja i neke cirkularne potrebe moraju postojati. Jer, jebi ga, potrosne su na nivou od 10 sekundi, ali zato su na neki nacin i samo-reciklirajuce, i to vecom brzinom. Za to se Majka Priroda, pobrinula.
Ali, ovako nesto sto menjamo kao gace, tehniku, a nema nikakvu potrebu da to radimo, ako se ovako nastavi, verovatno ce preci i na kvartalni nivo. Do nekada smo menjali na tri godine, sada na godinu dana. Samo nepotrebno pravimo djubre I to je licemerno od takvih kompanija, koje kenjaju da su ekoloske, pa kao njihovi modeli manje Vati trose, pa LED diode i ostali kurci-palci. Dok ujedno dopustaju ovakav nacin biznisa. Biznisa, kojim pravimo djubre, sa njihovim planiranim zastarevanjem, od crkavanja do novih modela.
Zato je sve otislo u kurac, a ovo je jedan mali doprinos tome.
Da ne pricam o vrednovanju poslova i sto neki poslovi nisu potrebni, u to ne zalazim. Jer bi tada prica bila dugacka, ali kompletna.
:: Citam i ne verujem. Pretpostavljam da si prespavao ekonomsku krizu, otpustanja, zaduzivanja kod banaka, outsourcing, nenormalna bogacenja pojedinaca i osiromasivanje vecine... :: Jel treba da se podsecamo gde bese apple pravi svoje proizvode i koliko od 600e datih za iphone ode za platu radnika, a koliko manjinskom rukovodstvu :: :: @Nexus: Svaka je na mestu :: :: :: i5 750 : ga-p55-usb3 : 2x2gb geil black dragon : gainward gts250 512mb :: samsung f3 500gb : creative audigy : corsair tx650 : xigmatek asgard : benq g2750 :: :: :: Nije to nikakvo dranje, sve je to meta ljudskih potreba, nebitno kako su one izazvane.. Ko obezbedi sebi klopu, pice, krov nad glavom, i sl. nakon toga mozda ce bas da posegne za ostvarenjem zelja poput novog telefona, zasto da ne. Samim tim zaradjeni novac vraca u tok i na neki mizerni, ali opet primetan nacin podstice ekonomiju i razvoj verovatno bas onoga u sta je on ulozio novac. A ko kes turi u slamaricu, misleci da je mnogo pametan, zapravo cini kontru, gusi ekonomiju, zatvara radna mesta. :: :: :: :: :: ::
Sistem konstantnog izbacivanja samo odrzava danasnji kapitalisticki model na aparatima. Hiperprodukcija je odavno uzela maha u kompletnoj industriji, dotakli ste se preobuhvatne teme koju je neumesno komentarisati na primeru mob. telefona, primera radi pogledajte u vasu kantu za djubre i vidite koliko je stvari moglo da bude i dalje upotrebljavano, a ne zamenjeno za novo.
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646999. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.