treba da mi stignu dve kutije iz EU preko madjarske granice, pa me zanima da li mozda neko zna kolika je minimala vrednost robe da mi ne naplacuju pdv, carinu, handling itd itd.. Ja kao da znam da je limit 100 eura, istina? ako je recimo vrednost robe 1000 eura, sta se onda desava, kakva je procedura i kolko % me na kraju izadje sve to (carina, pdv, sta ti ja znam,...)
hvala!
`If everything seems under control, you`re just not going fast enough.` Mario Andretti
sto zabadam nos, ali primetih u tvojim porukama da si ljubitelj simulacija voznje, pa me zanima da li to mozda pazaris neku opremu za simracing ? Pitam zato sto i ja nameravam da uzmem nesto napolju, pa me muci problem sa carinom.
ma nikakav problem.. da da, sim gear mi stize.. imam dogovor sa prodavcem da mi nakachi 95 eura cenu iako roba vredi preko 2k eura :) nadam se da nece otvarati kutije jer ako otvore necu imati vise kesha da platim pdv, carinu i ostalo hahah :D tuga..
Sta bi narucivao? Sta vozis? mozda ti mogu pomocu nekako :)
Da li zna mozda neko kontakt broj ili bilo sta slicno kako bih mogao doci do tacne informacije?
`If everything seems under control, you`re just not going fast enough.` Mario Andretti
pretpostavljam da uzimas Fanatec i ostale perverzije. Ja trenutno nisam pri kesu, ali cim budem bio planiram da pazarim Thrustmaster t500 rs i th8rs menjac za njega. Vozim pretezno simulacije ( GTR2, Live for Speed, rFactor itd. ) i obozavam simulacije gradske voznje - City Car Driving, Eurotruck simulator.
Stvarno nemam pojma koji broj bi mogao da pozoves za carinu. Bio bih ti jako zahvalan kad bi po zavrsetku posla i nabavke opreme okacio ovde tvoje iskustvo sa kupovinom u inostranstvu.
Jel` ti stize postom?Ako da onda se carina ne placa na iznos do 75e ako ti salje fizicko lice a ako salje pravno ne placa se do 50e.Carina je 20%+18% PDV+krvopije spediteri,cak se placa i ako ti otvore paket.Ako je roba proizvedena u EU,moze da se desi da ne platis carinu jer su nasi(da bi se kao priblizili EU propisima) svake godine ukidali carinu na odredjene vrste proizvoda(kozmetika,hrana,...).
@Kelt Hvala ti puno na ovim informacijama.. to je to sto sam trazio! :) Da, posta je u pitanju, priority mail. Jedan paket je proizveden u Americi a drugi je iz EU. Onda kontam da mu kazem da stavi na kutiju cenu od 69.99e :D Kako se gift ponasha u ovakvim uslovima, znas mozda? Otvaraju giftove ovi nashi? Pa sumnjam da mi nece naplatiti ako vide da je proizvod iz EU jer je ovo sim gear..tako da verujem da ce me drage volje lupiti po ushima chim vide.. :)
@Ispicutura Fanatec proizvodi su neki mid segment, ali ja licno im ne verujem bas... dosta losh customer support i generalno ne tako kvalitetni proizvodi s obzirom na cenu (citaj igracke). Eventualno shto bi probao od Fanateca je CSW volan, medjutim, nisam siguran da li vredi davati 700 eura za volan za koji znash da ce ti se shebati.. T500rs je dobar volan, ako ti ne smetaju fixni paddle shifteri (iako postoji i mod za to), ali vidim da bi uzimao i H pattern menjac tako da pretpostavljam da bi slabije koristio shiftere na samom volanu. Moram dodati da je cena ovog volana u Srbiji je smeshna :) Sto se tice pedala na thrustmasteru, ne bi ih puno hvalio, mislim da tu ima dosta prostora za napredak, ali o ukusima ne vredi.. Pogledaj CST pedale od Todd-a Cannona recimo..sa load cellom sto je jako bitno! Ja sam kupio planove od njega za te pedale i uzeo materijal (DIY scena).. to je najpristupacniji nacin da se dodje do `vrhunskih` pedala ako imash malo zhelje i zhivaca da se baktjesh sa time i sklapash (ili platish nekome da ti to odradi). Ja sam pokusao ali bezuspesno :)
Moj predlog ti je da probash iRacing, ako ti nije frka ulagati po malo para u tu simulaciju posto se placa mesecno subscription i staze/auti, ali definitivno je daleko najbolja simulacija voznji ikada opravljena itd itd.. ako si ljubitelj simulacija, definitivno vredi probati :)
ako ti bude trebala bilo kakva informacija slobodno me kontaktiraj na mail, fb, skype bilo gde... :) uzivaj!
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646999. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.