`Chip-maker Nvidia didn`t want to work with Sony `at the price those guys were willing to pay.`
PAY PAY PAY PAY PAY PAY PAY PAY PAY PAY PAY PAY PAY PAY PAY PAY! DAJ MI, DAJ MI, DAJ MI, DAJ MI, DAJ MI, DAJ MI, DAJ MI, DAJ MI, DAJ MI! A PERFORMANSE? `Pa, šta ste očekivali za manje od 400EUR? Ako hoćete performanse i `flagship proizvod`, to ne može ispod 400EUR!`
(To je poslovna politika nvidije, otkad je AMD kupio ATI i postao konkurencija na polju grafike)
`Those who want respect - give respect.` - Anthony J. Soprano
Pazi te ljudi ovo je jako ozbiljno :) Poceo gigant da cvili :) a vamo 8350 preslisava 3770k u igrama a kosta 100 evra jeftinije ,nije naravno bolji ali je razlika mizerna sto se tice igara 5-10% .E sad Sony se verovatno opeko sa PS3 pa nece da ponovi gresku. Nisam ni u jednom taboru (Nvida AMD) ali ovo je iskreno smesno.Fazon ili daj pare ili nema nista,a vamo Seka seta ko blesava.Vidim i jedni i drugi se ubise da izbace karte (ne mogu zbog PS4 i Xbox 720) pa krece pljuvacina ,prepucavanja.I sto je najjace nikog ovde nije briga za korisnike ..Epa Nvidia doslo vreme da se pakuju prnje i imace period od 6-7 godina da razmisle zasto su propustili sansu a dotle pljuvanje ala Dusko Vujosevic :D
AMD 965 X4 3.8 Ghz , Gigabyte Technology Co., Ltd. GA-890GPA-UD3H, 2 x 2 GB DDR3 1800Mhz Silicon X Power, HD 6870 Sapphire, LC Power Arkangel 850 W ,Cooler Master HAF 912+, Samsung SyncMaster P2470, Altec Lansing VS3151R, LOGITECH G400,
Ako se iko sluzio pljuvanjem i prljavom igrom to je AMD. Konasntno su prozivali,omalovazavali konkurenciju putem raznih slajdova,marketinskih kampanja pre izlaska igara,skrivanjem kodova itd..Cela istorija AMD-ovih poteza se vodi na prljavoj igri i marketingu u cemu jedino i prednjace..Najjaci su na recima..
A ovo kad vidim nisam ni u jednom taboru prosto mi se sere od lazi i prenemaganja! Najvise sam mrzeo ljude koji su dvolicni!Iz aviona se vidi cijoj se crkvi mole a ovamo su navodno nadasve objektivni i realni..Jes do mojega..Skidam kapu svakom ko kaze zbog toga i toga sam zato i zato ..Ovo ostalo ,macku o rep komotno da se okaci.. Duga stvar kojim se non stop koristite su dezinofrmacije i neistina + ogromna kolicina neznanja zajedno u paketu..
Nije mi samo jasno koga lazete?Sebe da vam bude lakse ? Vecina korisnika je danas veoma upucena prema tome smesno je vise forisirati ovakve stvari koje nemaju veze sa mozgom.Postenja vise nema,sve se zasniva na fanbojizmu i AMD istini ! AMD pa AMD..Posle se cudite sto je ovakav forum..Pa nije ni cudo!
Superior Technology Intel 3930K@4.8 Ghz/Asus Rampage IV Extreme/Corsair Dominator GT 32GB/MSI GTX680 Lightning/Samsung 830 256GB/Creative Titanium HD/Enermax Revolution 1050w/Dell 2709w/CM Stacker 832 i ostala cuda
:: Ako se iko sluzio pljuvanjem i prljavom igrom to je AMD :: Konasntno su prozivali,omalovazavali konkurenciju putem raznih slajdova,marketinskih kampanja pre izlaska igara,skrivanjem kodova itd..Cela istorija AMD-ovih poteza se vodi na prljavoj igri i marketingu u cemu jedino i prednjace..Najjaci su na recima. :: :: A ovo kad vidim nisam ni u jednom taboru prosto mi se sere od lazi i prenemaganja :: Najvise sam mrzeo ljude koji su dvolicni!Iz aviona se vidi cijoj se crkvi mole a ovamo su navodno nadasve objektivni i realni..Jes do mojega..Skidam kapu svakom ko kaze zbog toga i toga sam zato i zato ..Ovo ostalo ,macku o rep komotno da se okaci. :: Duga stvar kojim se non stop koristite su dezinofrmacije i neistina + ogromna kolicina neznanja zajedno u paketu. :: :: Nije mi samo jasno koga lazete?Sebe da vam bude lakse :: Vecina korisnika je danas veoma upucena prema tome smesno je vise forisirati ovakve stvari koje nemaju veze sa mozgom.Postenja vise nema,sve se zasniva na fanbojizmu i AMD istini :: AMD pa AMD..Posle se cudite sto je ovakav forum..Pa nije ni cudo :: :: Superior Technology :: Intel 3930K@4.8 Ghz/Asus Rampage IV Extreme/Corsair Dominator GT 32GB/MSI GTX680 Lightning/Samsung 830 256GB/Creative Titanium HD/Enermax Revolution 1050w/Dell 2709w/CM Stacker 832 i ostala cuda :: ::
Dela dokazuju a ne reci Misko,dzabe sve sto ispirate ljudima mozak AMD pa AMD pa AMD,mozda neko i nasedne ali i taj neko se opasulji posle izvesnog vremena pa sledeci put debelo razmisli da li ce da cita kojekakve nebuloze na pcberzi od ``objektivnih` usera ili ce sam da dodje do zakljucka putem analize i istrazivanja!
Postenje i jeste od svega najbitnije ali toga ovde ima najmanje!
Superior Technology Intel 3930K@4.8 Ghz/Asus Rampage IV Extreme/Corsair Dominator GT 32GB/MSI GTX680 Lightning/Samsung 830 256GB/Creative Titanium HD/Enermax Revolution 1050w/Dell 2709w/CM Stacker 832 i ostala cuda
Prvo napasti Jabucara za ove periferne stvari stvarno nema smisla :D Sky nemoj da zvrcnem Kuka da otkaze buducu saradnju sa Nvidia :D Ja govorim za procesore koji se prodaju u svetu i imas par likova na Youtube koji jasno govore da 8350 nije ustanju da ugrozi 3770k u svim segmentima ali da za RAZLIKU od 100 eura gamer treba da odluci .Sobzirom da je kriza i da svi smanjuju cene (osim Intel Nvidia ) moje iskreno misljenje da bi trebali i oni.Evo u maju uzimam novu masinu 3 godine izletose .I tripujem se da li 3570 ili 8350 jer su po cenama tu negde .AMD 8350 160 eura ovaj drugi 180 sto je ok.E sad je pitanje koji ce da izdrzi 3 godine nalete grafickih karata.Ortak je pre neki dan uzeo 2500k i 660ti i izuva .Pitam sto ne uze 3570 kaze razlika samo 15 % WTF??? Tako da opustencija Inace Sky kad dodje trenutak za sastavljanje divlje Jabuke :D kuckamo se :D
AMD 965 X4 3.8 Ghz , Gigabyte Technology Co., Ltd. GA-890GPA-UD3H, 2 x 2 GB DDR3 1800Mhz Silicon X Power, HD 6870 Sapphire, LC Power Arkangel 850 W ,Cooler Master HAF 912+, Samsung SyncMaster P2470, Altec Lansing VS3151R, LOGITECH G400,
HAF 912 Plus I5 3570k Z77A-GD55 2x4GB DDR3 Kingston Hyperx 1600mhz Corsair H60 Seasonic 620GM 2TB WD Green Mushkin Chronos 180GB GTX 580 Dell U2312hm Cm storm recon Cm storm trigger
:: Pazi te ljudi ovo je jako ozbiljno :) Poceo gigant da cvili :) a vamo 8350 preslisava 3770k u igrama a kosta 100 evra jeftinije ,nije naravno bolji ali je razlika mizerna sto se tice igara 5-10% .E sad Sony se verovatno opeko sa PS3 pa nece da ponovi gresku :: Nisam ni u jednom taboru (Nvida AMD) ali ovo je iskreno smesno.Fazon ili daj pare ili nema nista,a vamo Seka seta ko blesava.Vidim i jedni i drugi se ubise da izbace karte (ne mogu zbog PS4 i Xbox 720) pa krece pljuvacina ,prepucavanja.I sto je najjace nikog ovde nije briga za korisnike ..Epa Nvidia doslo vreme da se pakuju prnje i imace period od 6-7 godina da razmisle zasto su propustili sansu a dotle pljuvanje ala Dusko Vujosevic :D :: :: :: AMD 965 X4 3.8 Ghz , Gigabyte Technology Co., Ltd. GA-890GPA-UD3H, 2 x 2 GB DDR3 1800Mhz Silicon X Power, HD 6870 Sapphire, LC Power Arkangel 850 W ,Cooler Master HAF 912+, Samsung SyncMaster P2470, Altec Lansing VS3151R, LOGITECH G400 ::
1.Uticaj CPU-a u igrama! 2.Uticaj CPU-a na graficku kartu!
Ovo drugo je najvaznije jer bez toga kao da si bacio pare za graficku kartu tj kao da imas graficku iz nizeg ranga u odnosu na onu koju si kupio!
E kad to shvatis sve ce ti se pred ocima razbistriti i ta poredjenja sto vrsis ce ti biti krajnje decije smesna!
P.S.Zato ja vozim Intela i Gangnam style samo tako pici
J sam za AMD zato što je JEFTINIJI a jednako dobar kao 100% skuplji Intel
18.03.2013. 19:03
status: user broj poruka: 612
: :: :: :: 2.Uticaj CPU-a na graficku kartu :: :: Ovo drugo je najvaznije jer bez toga kao da si bacio pare za graficku kartu t :: kao da imas graficku iz nizeg ranga u odnosu na onu koju si kupio :: :: ::
Naravno, ako kupiš i3 procesor ili nalemiš grafičku od 250€ na bilo koji Intel Dual Core. No, ako nabaviš i5 ili bilo koji AMD Quad Core preko 3GHz onda je UPARENOST grafike i CPU maksimalna. Dao bog da se pojavi igra koja zahteva 6 i više jezgra, bilo koji sadašnji buldožer će da nabija Intelu komplekse.
Ne shvatam tvoju priču? Na koji to segment misliš?
DAJ NEKI KONKRETAN PRIMER jedne `srpske` KONFIGURACIJE i sa Intel i sa AMD strane gde ti misliš da su PROCESOR i GRAFIKA upareni max. Znači neka solidna konfiguracija koju svako može priuštiti a ne neka o kojoj svi maštaju i drže je u potpisu. Zanimljiva teza ali ne drži vodu bez primera.
U gamingu procesor sluzi da vodi graficku kartu a ne da sa njim renderujes i bavis se kojekavim stvarima.Ako se bavim ozbiljnim stvarima intel Gaming Intel ili AMD izbor je na nama i tu prica staje. Pogledajte klip Jeste intel bolji ali je to totalno zanemrljivo 8 frame 10 frame a da das 100 evra vise ? ne bi reko KO IGRA igre . Tako da Sky kapituliraj vise :D Nvidia je pukla 2-0 sto se tice konzola sad ce jos malo 3-0.Grafike se kolju toliko koliko i procesori. Intel je za ozbiljan posao i tu je kraj za igre jeste jak ali ne opravdava cenu.Osim 3570K jer je koliko toliko pristupacan za razliku od 3770K koji kosta 280 evra . I nisam Amd fan boy niti Intel Nvida itd.Samo necu da budem ovca za sisanje .Kad sam uzimao sadasnji procesor ili q9950 izabro AMD jer intel tu nije imao sta da trazi zbog cene i dobijenog.Sad je napredak svuda i zato je teze odlucivati.
Ovo je samo jedna od bezbroj potvrda stare, svim MISLECIM i
18.03.2013. 21:09
status: user broj poruka: 10997
dobronamernim kolegama poznate istine: Deka, na bezbednom odstojanju prati Intela i kupi mrvice koje ostaju iza ovoga, odnosno padnu sa njegovog stola, poput hijene koja se sunja iza lava ne bi li se domogla ``posmrtnih ostataka`` neke antilope ili zebre koju je ovaj ulovio i glavninu vec konzumirao...
Dobri moj IsNoGood-e - tako je glasila Kalifova uzrecica... Sta da se radi: na jednoj strani su istinski vladari - NV i Intel (Sultan i Kalif), a na drugoj je Iznogud...
Potcenjujes hijene. Veoma lukava zivotinja koja namirise ranjenog lava kilometrima. U coporu ga lako savlada a njima je to najveca poslastica. Pre zavrsne borbe ga dobro izmuce a onda pojedu.
Primer da u prirodi lukav moze pobediti jaceg.
P.S.
Ko u ovoj prici hoce da postane kalif umesto kalifa ???
@Vladats: posto su meni zivotinje, takoreci, jedna od egzistencijalnih
19.03.2013. 01:25
status: user broj poruka: 10997
preokupacija, dozvolices da upotpunim tvoju informisanost glede hijene vs lav. Hijene su u stanju da napadnu (jednog) lava, da ga ``izmuce`` i da ga pojedu. Koliko je on za njih posebna poslastica, diskutabilno je (ta tvrdnja je vise ``arabeska`` nego naucna istina). Pazi: ceo copor napada JEDNOG lava. A znas kojeg, odnosno kakvog? Starog, onemocalog, bezubog (toothless, he, he) a veoma cesto toliko ``propalog`` da ni kandzi na sapama vise nema. I ne izmaraju ga zbog zadovoljstva, nego zbog straha da ne preurane sa konacnim napadom...
@Milos22 Sinko ti si mali smeker, da tako kazemo u pokusaju... Pijes koka kolu i onanises po strani (imas I5 3570k i GTX 580)
Da bi bio VELIKI SMEKER onaj koji hefta MILF-ove moraces da nabavis: Intel 3930K@4.8 Ghz/Asus Rampage IV Extreme/Corsair Dominator GT 32GB/MSI GTX680 Lightning/Samsung 830 256GB/Creative Titanium HD/Enermax Revolution 1050w/Dell 2709w/CM Stacker 832... ...naravno da ne zaboravimo `i ostala cuda`...
Tomato Republic Of Serbia !!!
P.S. Samozvani zamenik takodje samozvanog preCednika je jos manj smeker: samo i2600 te GTX470... ~~~~ O=====8
:: AMD je prosto osmisljen za grupu koja ide na budzet da ustede sto vise i posle da se tese da imaju iste performanse ili cak bolje nego sa intelom : :: :: HAF 912 Plu :: I5 3570 :: Z77A-GD5 :: 2x4GB DDR3 Kingston Hyperx 1600mh :: Corsair H6 :: Seasonic 620G :: 2TB WD Gree :: Mushkin Chronos 180G :: GTX 58 :: Dell U2312h :: Cm storm reco :: Cm storm trigge :: ::
Ma da, ovi dobili posao, napravice gejmerske makine i odjednom ne vredi. Pa ako ce AMD da se okrene gejmingu cak i na PC-u, onda dzaba i Intelu i nVidiji. Ionako najveci deo ljudi koji kupe kompjuter, uglavnom ga koristi za entertainment. Igrice, muzika, filmovi i net. I nesto sitno sa strane.
`It`s not strictly a 7850. First of all, calling it a 7850 is pure speculation, as the equivalent PS4 GPU has never been confirmed. Secondly, the PS4 part is an APU, which is inherently a much more efficient an architecture than discrete components alone, with fast interconnects between the CPU, GPU, and memory. Thirdly, it`s a customized part, and may very well be extremely customized to the point where it`s much faster, more efficient, and has much greater performance potential than the speculated 7850 or 7870.
Last but not least, it`s a freaking console. Consoles are closed platforms, which everyone knows allows for far greater performance boosts through extreme optimization than the raw specs would have one believe. For example, the PS3 GPU is a laughably outdated 7800GTX, and yet it achieves visual fidelity that would be completely inconceivable in a PC with a 7800GTX.`
A uzgred, AMD je definitivno jeftiniji od nV GPU i nekog drugog CPU, osim ARM. I na to su ciljali, jeftinije, a dobije se isti efekat. Jednostavno - jeftina, a jaka gejming konzola.Sto bi rekli - entertainment konzola.
Pa njima je svakako isplativije da idu na APU sistem resenja jer je jeftinije.. nVidia Kepler chip je brzi i efikasniji ali je i skuplji a potraznja konzola se sve vise smanjuje tako da je pitanje koliko se isplati ulagati u tako nesto..Osim toga to je i naglaseno u tekstu..
nVidia je mogla da konkurise sa Tegra chipom baziranim na Kepler-u ali je za isporuku zakasnila jer svakako Kepler based ce se tek naci u Tegra 5. Revolucionarni pomak ce biti sa Maxwellom i ako koznole ostanu u zivotu narednih par godina i ako se koncept nastavi verujem da ce mozda biti bazirane na ovoj platformi.. Osim toga nV radi na svojim sistemima ,konzolnim resenjima i sve vise se ulaze u razvoj mobile chipa gde ce Tegra da dominira mada omanuse i kod Nexusa ,tegra 4 zakasnila : http://www.digitimes.com/news/a20130318PD225.html
U svakom slucaju nek se trziste malo iznivelise,malo balansa je potrebno.. AMD malo da zivne,Intel da se smiri,nVidia da smanji dozivljaj (u nedostatku konkurencije odvalice nam od bubrega) Za svakog po nesto..
Ali opet ne bi dobili isto. nV nema licencu za x86. Tako da takav ne bi mogao da izadje na trziste, jer su obe firme zahtevale nesto sto ce lako da se programira, tj. SDK za igre da bude laksi. Videli smo svu snagu PS3-jke sa svojim CELL procesorom. Mocno, ali ne vredi to ni kurcu, kada su ljudi navikli da programiraju na `ne toliko` komplikovanoj platformi, koja je prakticno bazirana na PC arhitekturi.
Sa druge strane,programirati za ARM, pa preneti to na x86(AMD ili Intel) ili suprotno, to je veliki trosak za developere igara. U ovom projektu izbora nisu ucestvovali samo Sony i MS, nego i developeri gejmova. Maje resursa, manje vremena, i ista igra na obe konzole, a bogami i na PC. Sad ostaju samo ekskluzive, zbog kojih ce se klati Sony ES/EOS i MS njihovim kucama i neke koje su `platili` ili da izadje samo za njihovu konzolu ili sa vremenski delay-om. Ma meni je vazno da vise PC nece toliko zaostajati sa igricama, kao i da cu konacno kupiti konzolu za dzabe pare i to u samom startu. A bogami, necu da je kupim ovde, kod ovih nasih oloskih preprodavaca koji se ugradjuju sa minimum 70 odsto maloprodajne cene. Iako znam da nabavljaju na veliko. A ne na malo. Drugo, ove konzole su sad prakticno `PC u malom`, tako da nema razloga da se ugradjuju pod nekim debilim izgovorom.
:: Pa njima je svakako isplativije da idu na APU sistem resenja jer je jeftinije. :: nVidia Kepler chip je brzi i efikasniji ali je i skuplji a potraznja konzola se sve vise smanjuje tako da je pitanje koliko se isplati ulagati u tako nesto..Osim toga to je i naglaseno u tekstu. :: :: nVidia je mogla da konkurise sa Tegra chipom baziranim na Kepler-u ali je za isporuku zakasnila jer svakako Kepler based ce se tek naci u Tegra 5 :: Revolucionarni pomak ce biti sa Maxwellom i ako koznole ostanu u zivotu narednih par godina i ako se koncept nastavi verujem da ce mozda biti bazirane na ovoj platformi. :: Osim toga nV radi na svojim sistemima ,konzolnim resenjima i sve vise se ulaze u razvoj mobile chipa gde ce Tegra da dominira mada omanuse i kod Nexusa ,tegra 4 zakasnila :: http://www.digitimes.com/news/a20130318PD225.htm :: :: U svakom slucaju nek se trziste malo iznivelise,malo balansa je potrebno. :: AMD malo da zivne,Intel da se smiri,nVidia da smanji dozivljaj (u nedostatku konkurencije odvalice nam od bubrega) :: Za svakog po nesto. :: :: Inace evo Volta se pojavio na roadmap-u :: :: http://www.engadget.com/2013/03/19/nvidia-roadmap-volta-gpu :: :: Superior Technology :: Intel 3930K@4.8 Ghz/Asus Rampage IV Extreme/Corsair Dominator GT 32GB/MSI GTX680 Lightning/Samsung 830 256GB/Creative Titanium HD/Enermax Revolution 1050w/Dell 2709w/CM Stacker 832 i ostala cuda :: ::
Sama cinjenica da ce sistem na konzoloma imati 8 jezgara
19.03.2013. 21:34
status: user broj poruka: 7720
govori da ce novije igrice biti vrlo zahtevne po pitanju broja jezgara sto ide u prilog AMD-u.Nvidia se bacila dosta na mobilni segment tako ni ona ne moze da se raspline ko AMD koji cak najvljuje i SSD diskove.
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646999. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.