Gorenje ME501N. Crkli zupcanici u garantnom roku posle 21 meseca. Ne popravlja se i nemenja deo. Ja zahtevam popravku ili vracanje novca ali me serviseri u Pancevu ubedjuju da uzmem nov zamenski jer cu na njega i dalje imati garanciju koja vazi js 2 godine od dana zamene. Ja pristajem i posle 15 meseci opet crkavaju zupcanici.
Mikser i jedan i drugi su sveukupno radili ni 5 sati efektivno, znaci minimalno.
Danas odem u servis i kazu mi da me je to neko lagao da vazi garancija od momenta zamene i odbijaju da prihvate garanciju iako sam ja dobio drugi garantni list na kome pise da garancija vazi od dana zamene ali na papiru gore pise `kupljeno 17.03.2010`
Ja neznam dal sam ja u pravu ili ne, nebitno je, ja samo hocu ispravan mikser jer kada sam kupovao uslovi su bili 2 godine garancije i servis podrska jos 5 godina. Ja sam to shvatio da cu ja posle garancije moci da popravim uredjaj ako se pokvari jos sledecih 5 godina o mom trosku a JA TO NEMOGU da uradim jer tog dela nema.
Verovatno nisi i neko te zaista slagao, tako bi mogao dozivotno da dobijas novi mixer u garanciji. Nisam citao rimsko pravo ali to je neka zdrava logika. Kupi mixer drugog proizvodjaca i razredi malo taj pire :D
no koment, gorenje, jeftino, sirotinja, bogatasi, normalni i nenormalni ljudi
STA tebe briga koliko on kosta i sta ja ocekujem od njega? Ti kupi mixer za slag od 500e ja necu jer mi netreba, imam zamenski sa buvljaka od 400 dinara koji lose radi ali RADI
Otvarao sam jedan mikser, doduše bio je u pitanju Bosch. Unutra sam našao samo elektro motor i na rotoru namontiran puž zupčanik koji okreće dva obična zupčanika.
Ne verujem da se i kod tog tvog miksera razlikuje sistem, stoga mi je malo sumnjivo da se ti zupčanici tek tako polome sami od sebe.
Po meni bi najbolje bilo da kontaktiraš tržišnu inspekciju i da se posavetuješ šta da uradiš. A ako ti to ne uspe onda probaj sam da otvoriš mikser i vidi nađi negde takve zupčanike i zameni.
mislim da gorenje odavno nije sinonim za kvalitet kao sto je nekada bio, svi ti mikseri i ostali uredjaji su manje vise isti - mislim na kvalitet kada je u pitanju jeftiniji deo ponude. Inace mogu da ti preporucim da uzmes nekog philipsa - imam jedan mixer koji radi vec oko 5 godina bez i jednog problema i dosta prijatelja je zadovoljno philips uredjajima za kuhinju
Ovaj kitchen aid mixer ne bih uzeo jer se single core, nema ips ekran i ne moze da se uradi update na Android 4.2.2 :)
Zupcanici plasticni. Jedan je dobar a drugi je los. A i ustanovio sam kako se desio kvar.
Fabrika je zupcanik napravila van ose, tako da se pojeo deo kruga, otprilike cetvrtina kruga. Kad je metalni(glavni) zupcanik nailazio na taj deo plastike koji je sada izlizan, glodjao je taj deo jer je bio van ose. Pa ovo ni braca kinezi ne neprave sto braca slovenci sastave. Razocarenje. Inace motor i snaga koju mikser ima su odlicni ali ta sitnica ...
Probacu da odnesem kod nekog sustera da to proba da napravi od nekog kvalitetnijeg materijala
Vi ste ljudi svaki dan ovde, svaki dan pisete postove, skupljate broj poruka itd.
Ali ovo sto CODEUS pise da nije fabrika kriva zato sto nema delova koje je obavezna da ima za servis i da ja netreba da imam mikser od 2ooo dinara nego od 4500e je van svake pameti.
Pa sta ti tu mene pokusavas da omalovazavas? da se smejes sirotinji?
Pravo na garanciju i servis imaju samo oni koji imaju da izdvoje za us*ani mikser od 500-4500 €???
Већина Горење кухињских и кућних апарата се производи у Кини тако да не треба да очекујеш да траје као некад. Што се тиче гаранције, колико знам, једино сомборска фабрика акумулатора даје гаранцију 2 године а ако се поквари у гаранцији продужавају је за још две године, мада су им акумулатори средња жалост али... Ако пише да је обезбеђена сервисна подршка 5 година онда и инсистирај на томе, само пази да те сервис не кошта више од новог миксера. Поздрав!
ali mikser od cetiri i po soma evra, pa to nemaju ni najace poslasticarnice da se izdrkavaju tako, a to za garanciju bi trebalo da vazi, meni je crko tv kupljen u tehnomaniji posle godinu dana i zamenjen za drugi i dobijen novi fiskalni racun sa datumom i 2 god garancije
Očigledno vam nije poznat stil pisanja uvaženog kolege,siguran sam da nikoga nije hteo da uvredi a još manje omalovažava,što vam ukazuje i smajli u naslovu poruke...Jasno vam je šta je bila poenta njegovog posta...Bez omalovažavanja bilo koga i ulaženja u to ko za šta koliko para daje.A Gorenje,od kad su prebacili proizvodnju za gro robe u Kinu,polako ali sigurno tone...
:: :: dajjj neverujem ... mixer od 2k dinara i ti bi da radi 24meseca :: :: taj mixer je u nabavci 500 dinara .. :: :: kad puknes 500-4500e za profi mixer .. onda se zali kad rikn :: :: da ..jasno nam je... po slovu zakona koji nemoze da se sprovede .. ti si u pravu .. prvi put .. kod drugog su te zajebali . :: :: :: :: ::
sestra mi ima 2 miksera od 1500e .. profesionalno se bavi prozvodnjom torti ikolaca ... i mixeri rade po 16h dnevno .. evo vec 2 godine .. ni stucnuli nisu .. made in USA
a ima i skupljih .. od 4.5k ..
uvek je bilo da mxzer ukoliko hoces da te za kucnu upotrebu sluzi 20 godina .. puknes 150-300e ..
zakon (prepisan na brzinu) ih tera da daju 2 godine garancije na uredjaj za koji od fabrike ne dobijaju 2 godine garancije !! zato ga i ne popravljaju .. vec zamene za drugi ..
i zakon ih tera da kazu da imaju visegodisnji servis i rezervne delove .. iako ne postoji servis i rezervni delovi ..
sa druge strane omogucili su vam da za sitne pare pravite palacinke 15 meseci .. jel .. crko .. baci i kupi drugi i jedi palacinke sledecih 15 meseci ..
Pazi vako. Povecana je minimalna garancija na 2 godine za sve proizvode upravo iz razloga da se nebi prodavalo nešto što nemože da traje 2 godine tj. da bi se popravio kvaliteg onog sto se prodaje na našem tržištu. Povecana su prava potrošaca. U praksi je upravo obrnut slucaj.Ranije si mogo za ovave stvari do inspekcije i inspektor ode tamo i sredi stvar.Sad to nije poso inspektora. Dal imamo pravo na tu garanciju od 2 godine i kad je dobijena nova roba.Jedni kažu jedno drugi drugo cak i oni koji se time bave nemaju pojma jer i oni kažu cas vako cas tako. Za dobijenu novu graficku kartu dobio sam od emmi još 3 godine .E sad šta bi bilo da im i ovu ponovo odnesem pokvarenu u roku od 3 godine neam pojma (slomio se deo ventilatora-neam pojma kako).
Ako hoces kvalitetan mikser, potrazi ovakav Gorenje http://static.limundoslike.com/originalslika-11506785.jpg . Ja imam 2kom, matorija su od mene i rade za sve pare jos uvek. Samo sam jesnom rastavljao i podmazivao. Znaci, nema sanse da nesto crkne, cetkice se nisu nijednom menjane, zupcanici nema sanse da proklizu...Stari su vise od 30g. Pa ti vidi. Naravno da nema novih u prodaji, ali juri po limundu i buvljacima, mozda naletis. Ova sada govna sto se prodaju nisu ni za k. Milion komada su mi donosile komsije, poznanici...da popravim, ali svakom se zupcanici izlizu i tu je prici kraj. Ove kineske ne treba ni pominjati, bukvalno su za jednokraku upotrebu, sto im i jeste cilj. Nekada se pravilo da traje. Sada se sve pravi da izdrzi u garantnom roku i tada crkava, jer su tako hteli da naprave. To se odavno zna i nijedan artikal danas nije postedjen od planiranog zastarevanja. Izguglaj dokumentarac `Planirano zastarevanje proizvoda` i bice ti jasno. Mislim, kao da je nemoguce te zupcanike napraviti od materijala koji moze decenijama da traje, ali zasto kad im je interesu da prodaju 500 000, umesto 50 000 komada, tamo necega, jel`...
- Majstore, da li će ići ili neće ići? - Hm, mislim da će biti čupavo.
20ak godina sam koristio jedan Philipsov model, prošle godine je crkao (izlizali se zupčanici, plastični, što je i za očekivati bilo posle toliko upotrebe). Uzeo sam Bosch, model od 350w, sa lakoćom i tiho radi, iznenadio sam se...čak mi je i pao pre neku nedelju, rascepio se po središnjoj osi....vratio motor, zupčanike i prekidače na mesto, sastavio i radi ko zmaj (za to ne bi nikad ostvario garanciju)... Fiat iustitia, et pereat mundus
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646999. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.