:: :: Na ves masini na elektronici mi je otisao triak T405 600 T,proverio sam ga unimero :: Sa kojim mogu da ga zamenim,jer ovaj ne nalazim nigde na netu :: :: :: :: Hvala
Da li si ga skidao sa PCB-a kada si ga ispitivao? Ako se ne snadjes, imas u ORBIT-u NS. Salju u najkracem mogucem roku. Inace, ja se divim proizvodjacima tih ves masina kako lepo odrade da crkne elektronika sto je krace moguce po isteku garancije, a zamena kosta k`o bubreg. Uzimaju pojedini za ruke 40e + plocica od 40-100, a posao od 15min + zamena plocice cija vresdnost komponenti i uopsteno ne prelazi 15-20e:)
- Majstore, da li će ići ili neće ići? - Hm, mislim da će biti čupavo.
Jesam,on mi je bio sumnjiv zato sto se grejala stampa ispod njega,a na sve tri nozice propusta struju u oba smera na unimeru
Gledao sam cene tih plocica,znaci kostaju kao high end maticne a imaju 20 puta manje delova Samo da nije zveknula ona memorija ili bios :-) ves masine,onda mi ne gine kupovina nove
:: Da li si ga skidao sa PCB-a kada si ga ispitivao? Ako se ne snadjes, imas u ORBIT-u NS. Salju u najkracem mogucem roku. Inace, ja se divim proizvodjacima tih ves masina kako lepo odrade da crkne elektronika sto je krace moguce po isteku garancije, a zamena kosta k`o bubreg. Uzimaju pojedini za ruke 40e + plocica od 40-100, a posao od 15min + zamena plocice cija vresdnost komponenti i uopsteno ne prelazi 15-20e: :: :: - Majstore, da li će ići ili neće ići :: - Hm, mislim da će biti čupavo. :: ::
99% nisi mogao da ga izmeriš unimerom. Njegov napon aktiviranja gejta je svega 1,3V ako se ne varam, tako da kada ga aktiviraš sa naponom na omskom opsegu on počinje da provodi i ne prestaje sve dok napon na A1 ili A2 ne padne na nulu. A to što provodi u oba pravca pa Trijak tako i treba da radi. Pokušaj da G spojiš zajedno sa A1 i na to priključi jedan kraj instrumenta, a na A2 drugi kraj instrumenta i tada neće provoditi ako je ispravan. Kod Trijaka A1 i A2 su ekvivalentne tako da nije važan redosled. Kod Tiristora je to već druga stvar jer on treba da provodi samo u jednom smeru. Trijak je ekvivalentno kolo dve inverzno polarisane diode sa kojima možeš upravljati preko Gejta a Tiristor je samo jedna. Onako najprostije rečeno.
Čemu služi taj Trijak, šta uključuje? Ako je već probio onda bi taj potrošač, pretpostavimo grejač konstantno grejao. Čisto da pokušam da smanjim verovatnoću da kupovinom novog trijaka ne otkloniš kvar. Nije neka cena ali opet...
WOT Nick: Vaske
:: :: :: Jesam,on mi je bio sumnjiv zato sto se grejala stampa ispod njega,a na sve tri nozice propusta struju u oba smera na unimer :: :: Gledao sam cene tih plocica,znaci kostaju kao high end maticne a imaju 20 puta manje delov :: Samo da nije zveknula ona memorija ili bios :-) ves masine,onda mi ne gine kupovina nov :: :: :: :: :: :: :: Da li si ga skidao sa PCB-a kada si ga ispitivao? Ako se ne snadjes, imas u ORBIT-u NS. Salju u najkracem mogucem roku. Inace, ja se divim proizvodjacima tih ves masina kako lepo odrade da crkne elektronika sto je krace moguce po isteku garancije, a zamena kosta k`o bubreg. Uzimaju pojedini za ruke 40e + plocica od 40-100, a posao od 15min + zamena plocice cija vresdnost komponenti i uopsteno ne prelazi 15-20e: :: :: :: :: - Majstore, da li će ići ili neće ići :: :: - Hm, mislim da će biti čupavo. :: :: :: ::
Skontao sam to,nego sam ispitivao druge koji su na toj plocici,izmedju dve tacke nema provoda struje a ovaj ima na svim i nema otpora izmedju tako da je definitvno probio,dok kod drugih pokazuje neki otpor izmedju
U pravu si ide na grejac ali nece uopste da startuje masina verovatno nesto iskljuci da crkne,onako laicka pretpostavka
Hvala svima na odgovorima javljam ovde da li sam opravio robota .-)
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646999. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.