Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Tehnika
Kućna tehnika
5.1 dvd sistem zvucnika na dvd ili philips tv ?
STRANA 1 OD 1
Plamen 5.1 dvd sistem zvucnika na dvd ili philips tv ? 01.02.2013. 18:02 T51624

status: user
broj poruka: 2836
Zdravo.

Posedujem sledeci dvd player
- Samsung P380 ( http://www.samsung.com/ae/consumer/tv-audio-video/dvd/dvd-player/DVD-P380/MEA-spec ) i tv:

- Philips 32PFL-5808
http://download.p4c.philips.com/files/3/32pfl5606h_58/32pfl5606h_58_pss_aen.pdf

Kupio bih sledece zvucnike bez dvd-a:

http://www.bestbuy.com/site/Samsung%20-%20-1000W-5.1-Ch.-3D-/-Wi-Fi-Blu-ray-Home-Theater-System/4789794.p?id=1218527811245&skuId=4789794#tab=specifications

E sad, interesuje me da li ja ove zvucnike mogu direktno da povezem na tv ili dvd?

U specifikaciji dvd-a pise:
Connectivity
Analog Audio Outputs 6 discrete 5.1 ch Audio out - No
Audio Out (L/R) Audio Out (L/R) - Yes

A za tv:
Other connections: Antenna IEC75, Common
Interface Plus (CI+), Digital audio out (coaxial), PCin VGA + Audio L/R in, Headphone out

Da li mozda moze preko HDMI-audi da se prikace na tv?

Pozadi na dvd-u nemam prikljucke za 5.1 sistem, samo ova 2 audio out (L/R) ali nisam siguran da oni mogu da guraju ovakve zvucnike. Na tv-u imam svakakvih prikljucaka.

Ako bi mogao neko ko se razume da mi sa sigurnoscu kaze da li mogu na tv ili dvd, ili ne?
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
profil Tesko 01.02.2013. 19:38 #472924

broj poruka: 351
ti zvucnici verovatno nisu aktivni(pojacalo je u dvd-u)

Plamen Re: Tesko 01.02.2013. 21:57 #472984

A jel moze dvd koji ima 5.1 izlaz pozadi da gura ove zvucnike? Msm jel zavisi od modela ili svi mogu bilo koje 5.1 namenjene za dvd?

:: ti zvucnici verovatno nisu aktivni(pojacalo je u dvd-u
::
luja-88 Re: Re: Tesko 02.02.2013. 04:15 #473043

broj poruka: 1636
Teoretski da, ali je vecina pojacala u DVD plejerima prilicno slaba za ove zvucnike koji imaju po 165W i 170W (ako je u specifikaciji naznacena muzicka snaga, to je onda oko 70-80W RMS-a).
Za tu akciju bi trebao da nadjes risiver, pojacalo ili plejer sa ugradjenim pojacalom koje ima istu ili pribliznu snagu po izlazu (za svaki zvucnik posebno) i isti otpor kao originalni plejer iz navedenog kompleta. Sanse da nadjes takav plejer su ravne nuli (kao sto rekoh, uglavnom su dosta slabiji od ovog), dok bi vecina risivera sa oko 80-100W po izlazu odlicno radila posao (normalan risiver kosta 200€+ pa izvedi racunicu).

Zasto bas ovi zvucnici? Sto bi kupovao odvojeno od plejera? Jesi to vec video negde da se prodaje odvojeno ili si samo tako zamislio? Oni se novi prodaju iskljucivo u kompletu sa plejerom pa tako i najbolje rade.

Direktno na TV sigurno ne moze. Svaki zvucnik ima po dve zice i kroz njih ide analogni signal a kroz HDMI i S/PDIF ide digitalni - nebo i zemlja. Pored digitalnih izlaza, TV ima samo jedan analogni stereo izlaz za slusalice (3.5mm dzek), koji je za ovu namenu potpuno neupotrebljiv.

Objasni kakav krajnji ishod zelis pa mozda dobijes i bolji predlog.
Plamen Re: Re: Re: Tesko 02.02.2013. 13:38 #473097

Hteo bash ove zato sto sam ih nashao za nekih 25e nove, prodaje covek bez dvd-a... Video sam da im je dobra specifikacija pa reko aj da pitam...

Kad smo vec kod toga, da li mogu da kupim npr 5.1 sistem (za komp) i da ih nakacim direktno na tv?

Posto kuci imam pored ovog tv-a i dvd,D3, muzicki stub... i sad cale hoce kad bilo sta pusti na tv-u da ide preko tih zvucnika... Pitao sam u prodavnici rekli su mi da je to moguce samo kod ovih 5.1 koji imaju opciju aux, a njih je vrlo malo, msm da i nema takvih do 10k...
Sad mi je trenutno muzicki stub prikljucen na dvd, ali kad pustim D3 ne ide zvuk preko njih, itd, da bih izbego to zamorno povezivanje konkretno mi treba 5.1 sistem koji moze direktno na Tv? (posto moj dvd nema 5.1 izlaz i ne moze zvuk sa tv-a preko dvd-a da ide na njih.

:: Teoretski da, ali je vecina pojacala u DVD plejerima prilicno slaba za ove zvucnike koji imaju po 165W i 170W (ako je u specifikaciji naznacena muzicka snaga, to je onda oko 70-80W RMS-a).
:: Za tu akciju bi trebao da nadjes risiver, pojacalo ili plejer sa ugradjenim pojacalom koje ima istu ili pribliznu snagu po izlazu (za svaki zvucnik posebno) i isti otpor kao originalni plejer iz navedenog kompleta. Sanse da nadjes takav plejer su ravne nuli (kao sto rekoh, uglavnom su dosta slabiji od ovog), dok bi vecina risivera sa oko 80-100W po izlazu odlicno radila posao (normalan risiver kosta 200€+ pa izvedi racunicu)
:: Zasto bas ovi zvucnici? Sto bi kupovao odvojeno od plejera? Jesi to vec video negde da se prodaje odvojeno ili si samo tako zamislio? Oni se novi prodaju iskljucivo u kompletu sa plejerom pa tako i najbolje rade
:: Direktno na TV sigurno ne moze. Svaki zvucnik ima po dve zice i kroz njih ide analogni signal a kroz HDMI i S/PDIF ide digitalni - nebo i zemlja. Pored digitalnih izlaza, TV ima samo jedan analogni stereo izlaz za slusalice (3.5mm dzek), koji je za ovu namenu potpuno neupotrebljiv
:: Objasni kakav krajnji ishod zelis pa mozda dobijes i bolji predlog.
luja-88 Re: 02.02.2013. 14:35 #473116

25€ je odlicna cena za te zvucnike ali ti to apsolutno nista ne znaci bez plejera/pojacala/risivera. Eventualno da nadjes neki polovan risiver sa S/PDIF ulazom za 100-150€ (sa ovom kombinacijom bi bio prezadovoljan).

Aktivni 5.1 sistem zvucnika koji bi nakacio direktno na TV preko AUX ulaza postoji za te pare ali je totalna glupost. 6-kanalni sistem nema nikakvu svrhu ako kroz njega ide stereo zvuk.
Ono sto bi tebi najvise odgovaralo je aktivni 5.1 sistem sa S/PDIF ulazom (RCA) posto TV ima 6-kanalni zvuk samo preko digitalnog izlaza, a takvi su dosta skuplji od 100€ i u 99% slucaja imaju TOSLINK (opticki), a na RCA (koaksijalni) ulaz - to ti ne bi odgovaralo posto tvoj TV ima samo RCA izlaz, ne i TOSLINK .

Mali info, ukoliko ne znas sta predstavlja S/PDIF: http://goo.gl/jXOnp

Najbezbolnije resenje ti je da preko headphone out-a na TV-u povezes postojeci muzicki stub (ponekad je najjednostavnije resenje i najbolje).
Plamen Re: Re: 03.02.2013. 14:16 #473319

:: 25€ je odlicna cena za te zvucnike ali ti to apsolutno nista ne znaci bez plejera/pojacala/risivera. Eventualno da nadjes neki polovan risiver sa S/PDIF ulazom za 100-150€ (sa ovom kombinacijom bi bio prezadovoljan)
:: Aktivni 5.1 sistem zvucnika koji bi nakacio direktno na TV preko AUX ulaza postoji za te pare ali je totalna glupost. 6-kanalni sistem nema nikakvu svrhu ako kroz njega ide stereo zvuk
:: Ono sto bi tebi najvise odgovaralo je aktivni 5.1 sistem sa S/PDIF ulazom (RCA) posto TV ima 6-kanalni zvuk samo preko digitalnog izlaza, a takvi su dosta skuplji od 100€ i u 99% slucaja imaju TOSLINK (opticki), a na RCA (koaksijalni) ulaz - to ti ne bi odgovaralo posto tvoj TV ima samo RCA izlaz, ne i TOSLINK
:: Mali info, ukoliko ne znas sta predstavlja S/PDIF: http://goo.gl/jXOn
:: Najbezbolnije resenje ti je da preko headphone out-a na TV-u povezes postojeci muzicki stub (ponekad je najjednostavnije resenje i najbolje)

Hvala druze na objasnjenju!

Samo jos nekoliko pitanja, da li postoji varijanta da povezem 2.1 preko dvd-a i onda na dvd-u ili stubu da pustim AUX ?(pod uslovom da postoji)
Reko mi je drug da on tako radi, ima prikacen stub na dvd a dvd na tv, i onda mu zvucnici pustaju zvuk sa tv-a.

Znaci ako jurim 5.1 sistem, da trazim da imaju RCA (koaksijalni) prikljucak?
Nashao sam neke genius 5.1 za oko 100e sa Rca.
luja-88 Re: 03.02.2013. 17:45 #473359

U tvom slucaju ne moze posto DVD plejer nema AUX ulaz. Mozes DVD da povezes preko SCART-a na TV pa onda TV na stub/2.1/5.1/stagod.
Ovo su resenja ukoliko nemas SCART izlaz na DVD-u: http://goo.gl/KeT5t ili http://goo.gl/7QZvr

I taj Genius moze da prodje. Po ceni bih rekao da mislis na SW-HF5.1 4000 - On ima jedan 6-kanalni ulaz na koji bi mogao da povezes D3(ovo zavisi od D3 prijemnika koji imas), na jedan stereo ulaz povezes DVD plejer(posto na tvom DVD-u postoji samo stereo izlaz) i na drugi stereo ulaz povezes TV. Tako bi imao stereo zvuk sa TV-a i DVD-a na svim zvucnicima, a 5.1 sa D3 prijemnika(ovo ostaje pod znakom pitanja). Samo bi daljincem morao da menjas ulaz pri prebacivanju sa TV-a na DVD ili D3 i obrnuto.
Ovako nekako: http://goo.gl/DzmYh
Ukoliko D3 povezujes na TV preko HDMI ili SCART-a, onda njega uopste ne moras da povezes direktno na zvucnike vec ce zvuk kroz TV automatski biti prosledjen na iste (u ovom slucaju samo stereo). Isto vazi i za DVD ako ga povezes preko SCART-a. - Ako sve odradis ovako, neces imati potrebe za promenom ulaza na zvucnicima i daljinac ce sluziti samo za pojacavanje/smanjivanje zvuka.

Ipak me nisi najbolje razumeo ili se ja nisam najbolje izjasnio po pitanju analognog i digitalnog...
Ako trazis aktivni 5.1 sistem i zelis da imas 5.1 zvuk sa TV-a (i drugih uredjaja), a ne stereo na svih 6 zvucnika, taj sistem mora da ima S/PDIF RCA, odnosno digitalni RCA ulaz.
S/PDIF se deli na BNC, RCA i TOSLINK konektore. Svi su digitalni, s tim sto TOSLINK koristi opticki kabl, a druga dva koaksijalni. U sva 3 slucaja kroz samo jedan kabl ide svih 6 kanala zvuka (nema poseban konektor za svaki kanal kao kod analognog RCA).
Stalno potenciram ovu pricu iz razloga sto ce biti sve vise TV programa sa 5.1 zvukom. A posto koristis D3, sigurno je da ces imati takve kanale. Naravno da ovo nije obavezno ali kada vec planiras 5.1 u 2013-oj godini, valjda treba i da cujes 5.1, ne stereo na 6 zvucnika.
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646999.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs