Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Tehnika
Kućna tehnika
koliko je pouzdano!?
STRANA 1 OD 1
srdjanl koliko je pouzdano!? 23.01.2013. 16:23 T51456

status: user
broj poruka: 1512
Ovako,posedujem LCD tv od 32 ` e sad mene zanima koliko sigurno kaciti ga na zidu sa zglobnim nosacima?! Recimo nesto ovako :
http://www.kupujemprodajem.com/zidni-nosac-za-lcd-led-plazma-tv-4298434-oglas.htm?filter_id=9807421
necu kupiti sa oglasa ,normalno kupicu tako nesto novo,ali da je zglobni!
:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Srdjanc ... 23.01.2013. 16:51 #470383

broj poruka: 3106

Zavisi od zida, ovo je cvrsto ali da li je zid ona glupost od gipsa ili pravi zid cigla+malter i da su duboki srafovi ti je odgovor na postavljeno pitanje.
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
srdjanl ... 23.01.2013. 16:59 #470385

zid je od blokova nije gips ,a naravno da cu da kupim duboke srafove.Zato pitam da li je mozda neko imao iskustva sa tim nosacima,jer nece biti fiksirano ,pomerace se koliko to nosac bude dozvoljavao ,jer mi tv sluzi i kao monitor.

Dexter013 @srdjanl 23.01.2013. 17:03 #470386

broj poruka: 17093
Bezbedno je koliko god ti to zid dozvoljava.
Kod mene je sranje,
samo su noseci i spoljni pravi zidovi
ostali su od gipsanih ploca.

Dobar zid + dobri shrafovi nemas brige.

Cpu:AMD FX 6300 @ 4Ghz
CpuCooler:TitanVanesa-S
GPU:GTX 670 Gigabyte Windforce
Ram:10 Gb KingstonHyperX@1600MHz
MBO:AM3+ Asus M5A97
Case:CoolerMasterElite430
PSU:Chieftec 650w a85
Mis:Mx 518
Dell 22

:: icq :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
gilopile .. 23.01.2013. 17:09 #470388

broj poruka: 9459
Gledaj da gornja dva srafa utiplas izmedju blokova, a donji gde dohvate. Uzmes vece tiplove i duze srafove i nema da brines. Kada odradis, malo rukom cimaj...U ostalom samo ti na licu mesta mozes da procenis da li ce izdrzati.

- Majstore, da li će ići ili neće ići?
- Hm, mislim da će biti čupavo.

srdjanl Re: .. 23.01.2013. 17:33 #470395

tesko da cu potrefiti da bude bas izmedju,ali cu da probam.Hvala vam svima na brzim odgovorima!Upravo sam dosao iz radnje,ako se odlucim da kupim,moracu definitivno duze tiple i srafove. Evo na koji model sam se odlucio
http://www.svezakucu.rs/www/singleitem_buy.php?id=17659

:: Gledaj da gornja dva srafa utiplas izmedju blokova, a donji gde dohvate. Uzmes vece tiplove i duze srafove i nema da brines. Kada odradis, malo rukom cimaj...U ostalom samo ti na licu mesta mozes da procenis da li ce izdrzati
::
:: - Majstore, da li će ići ili neće ići
:: - Hm, mislim da će biti čupavo.

stalex011 RE: 23.01.2013. 17:37 #470397

broj poruka: 285
Moze i na gips da ide i na pregradne zidove. A nije preporucljivo u malter izmedju blokova/cigli da zabadas. Za sve vrste zidova imas odgovarajuce tiplove. I to noseci/spoljni zidovi u modernoj gradnji ne postoje kao ranije u klasnicnom zidarstvu. Sa skeletnim sistemima svi su zidovi isti.
gilopile ... 23.01.2013. 17:38 #470398

broj poruka: 9459
Samo gledaj da kad busis da je burgija odgovarajuceg precnika i da rupa bude precizno izbusena, tako da tipla udje knap (pa cak i cekicem da je uglavis) i kada sve to stegnes, drzace do jaja.

- Majstore, da li će ići ili neće ići?
- Hm, mislim da će biti čupavo.

offline71 re 23.01.2013. 18:33 #470419

broj poruka: 462
Jako ti je bitno da izabereš odgovarajuće tiplove,jer od njih sve zavisi.Blok je,zbog svoje strukture,jako nezgodan za bilo kakvo kačenje.Preporučio bih ti Fisher UX ili SX tiplove,a ovde imaš temu gde su ljudi već raspravljali o tome http://tinyurl.com/ab7gw6p pa pogledaj.

neXus2000 .... 23.01.2013. 19:05 #470432

broj poruka: 3350
Imam ovaj nosac i sasvim sam zadovoljan:
http://tinyurl.com/ay33n3x

LG 32` nije LED nego sa CCFL (neonke) osvetljenjem. Okvir mu je jedno 5-6 cm od ekrana, sa svih strana, tako da knap staje do zida, kada se nosac ispruzi i zarotira TV za 90 stepeni. Nosi do 25 KG, a svaki LCD ti je oko 10 kila, sto se tice 32 inca.

Dobijas sve u pakovanju i tiplove i srafove i uputstvo i malu libelicu.

luja-88 Re: Re: .. 23.01.2013. 19:08 #470435

broj poruka: 1636
Imam bas takav nosac (samo crne boje) i na njemu 40` TV. Ovde sam pisao o istom: http://goo.gl/8VbHp
Procitaj `DODATAK` u poslednjoj poruci, ostalo je manje bitno.

:: tesko da cu potrefiti da bude bas izmedju,ali cu da probam.Hvala vam svima na brzim odgovorima!Upravo sam dosao iz radnje,ako se odlucim da kupim,moracu definitivno duze tiple i srafove. Evo na koji model sam se odluci
:: http://www.svezakucu.rs/www/singleitem_buy.php?id=1765
:: :: Gledaj da gornja dva srafa utiplas izmedju blokova, a donji gde dohvate. Uzmes vece tiplove i duze srafove i nema da brines. Kada odradis, malo rukom cimaj...U ostalom samo ti na licu mesta mozes da procenis da li ce izdrzati
:: ::
:: :: - Majstore, da li će ići ili neće ići
:: :: - Hm, mislim da će biti čupavo.

Drasko014 U zavisnosti 23.01.2013. 20:23 #470449

broj poruka: 446
od materijala od kog je zid napravljen ,odes u gvozdjarui i kazes to prodavcu,on ce ti dati odgovarajuce tiplove i srafove .Moze tv na gipsani zid ,kad moze kuhinja moze i tv.Ako nisi sguran ti lepo probusi zid da ti srafovi izadju na drugu stranu,zatim lepo napravis 1 plocu metalnu koja ce imati rupa koliko i srafova sa spoljne strane zida.nabacis tu plocu na te srafove lepo uzmes matice i navrnes i nema da te boli glava.Tako ljudi kace bojilere od 80/120 litara ili kuhinje ako je bas mekan ili tanak zid.

Prica ti iz iskustva majstor za namestaj

EDIT sto se tice izbora burgije uvek prvo busi sa nesto manjom burgijom jer ces lako prosiriti rupu sa vecom ako treba,a ako presiris (da se tako izrazim)uzmes lepo i napravis od parceta drveta mali klin ubacis u tipl i onda sraf ako treba mozes i 2 klina da bude cvrsce

pozzzzz

srdjanl .... 23.01.2013. 22:25 #470488

hvala vam na odgovorima,verovatno cu sutra resiti sve da kupim,pohvalicu se slikovito,cisto da vidite kako je ispalo! :)

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646999.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs