Duboko smo svesni da živimo u državi čija policija radi po sistemu `i ćorava koka nekad nabode zrno pšenice` ali zato su navike iz socijalističko-komunističke ere ostale duboko ukorenje u našu muriju i bezbednosno dezinformativnu agenciju. Naime, jel moguće da smo toliko tehnološki zaostali da svako može danas da svojim sopstvenim uhom detektuje da ga neki tamo Agent Fox Serblder prisluškuje? Kontam da Si Aj Ej ima mnogo bolje sisteme (jbg nije za džabe Si Aj Ej) al ovi naši počeše Boga mi više da smaraju.
Elem voleo bih da sve ovo što sam gore napisao nije tačno i da ovo odjekivanje i odzvanjanje telefona prilikom telefoniranja ne znači ama ništa drugo nego da je Telekom Norveške (Telenor) možda instalirao neke uređaje za razveseljavanje ljudi (pitaj ti Boga koliko ima depresivnih u Srbiji zajedno sa ostalim psihološko psihijatrijskim bolestima) pa eto možda misle na taj način da nas leče od besparice, otimanja južne pokrajine i drugih problema.
Badvej, usudio sam se jednom da okrenem 19191 i pitao jeli bre šta vi mene prisluškujete, a ljubazni gospodin sa centrale me umalo nije oterao u tri lepe rečima GOSPODINE, NEMOJTE DA VREĐATE, bla bla, TO NE MORA NIŠTA DA ZNAČI, bla bla, ...
Dakle, šta vi mislite, ugledni pcberzani o svemu ovome?
Ja se ne razumem u sve to ali mislim da je ovo jako zanimljivo pitanje. I meni se nebrojeno puta dogodilo da cujem odjek iz slusalice, kako na mobilnom tako i na fiksnom telefonu. Cuo sam za te price o prisluskivanju, mada nemam sta da krijem pa me ono sto kazu zabole i ako neko slusa :D
Ma daj ljudi, koji vama je? Ako niste neke glavesine, nemate brige i niko nece da vas prisluskuje sigurno. Taj odjek se javlja iskljucivo zbog njihove opreme, zabagovanosti baznih stanica/signala kuda treba da prodje i pitaj Boga cega jos i to je sasvim normalno da se ponekad desi. Sta li ce cuti kod mene, osim, `ok, turi dzezvu, stizem...`:)
- Majstore, da li će ići ili neće ići? - Hm, mislim da će biti čupavo.
Mada nije tesko napraviti sistem, da kad se pomene neka odredjena rec, da sistem automatski snima. Bar je toga bilo po Americi jos pre sto godina, maltene...Ako nemate sta da krijete, zabole vas...Recimo, desila se pljacka u xxx gradu i snima se svaki razgovor koji sadrzi kljucne reci, xxx zlatara, xxx ulica, xxx ime u koga se sumnja i jos masu toga za cega se smatra da je vezano za taj dogadjaj...Posle te lociraju sa tasnoscu od oko 1m2 i ciaos:)
...u kontaktu sa odredjenim krimogenim strukturama u mestu odakle si ili sire postoji mogucnost da se tvoji razgovori prisliskuju/snimaju. ...radis na odredjenoj poziciji u neko stranoj firmi mozes biti zanimljiv organima DB-a zbog kontakta sa strancima... ...radis u drzavnom preduzecu na odredjenim pozicijama opet si interesantan jer predstavljas potencijalnu opasnost po drzavnu bezbednost i kao takav si potencijalni kandidat za prisluskivanje. ...itd. Sve u svemu, dovoljno je da ljubomorni komsija upre prstom u tebe i da ti privatnost jednostavno nestane za sva vremena...
Jao pa nisam vam rekao, ja sam u direktnom kontaktu sa svih 119504 dilera i 2499032 korisnika droge u Srbiji, zatim sa dobavljacima hladnog, toplog i naravno MLAKOG oruzja, sa valjatorima kradenih BMWova (godista od 88 do 95-te) i narocito sam u kontaktu sa trazenim haskim beguncima : ... ups zaboravih, sve ih povatashe :)))
Znaci, to je do `centrale, koja moze da pogresi jednom ali ne 100 puta` a ne do toga sto mene neki tamo Fox Smorlder slusha i chuje priche tipa e brate shta radish kako si ae na neku kafu ovo ono :)
Hvala, hvala, sad se osecam manje ugrozhenim, nek slusha bia.gov.net.rs do mile volje, zabole me i za njih i za sestrinsku im firmu MUP Srbije :)
Uzeo si mi rec iz usta, taman sam hteo isto da napisem:)
Pa jedino ako koriste magnetofone za snimanje i hvataju signal sa mikrofonom za karaoke u spijun sobi koju nisu dobro zadenfali, nema ambalaze od jaja u obliznjim radnjama:)
Najverovatnije, signal greskom ide preko dve pristupne tacke koje su, naravno, na razlicitim daljinama i toliko treba da se signal obradi sa svake i dolazi do eho-a. A mozda je do neceg sasvim treceg, zagulena je to tehnologija...
:: :: :: To prisluškivanje, praćenje, paranoja, kuloarske priče... samo me interesuje kakve to ima veze sa eho-om u slušalici ::
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646999. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.