Gde mogu naci ovu bateriju. Sin dao drugaru helikopter na baterije mali zakacio da napuni i vrisnula baterija pokidao punjac. Sad mi treba i neki USB punjac. Gde mogu naci sve ovo da kupim
Pre svega, uoste ti nije neophodna LiP baterija. Tri ``obicne`` metal
06.12.2012. 15:56
status: user broj poruka: 10997
hidrid ili NiMH, pa cak i nikl-kadmium (NiCd) ce ti uraditi posao. Razlika je samo u ``dinamici punjenja/praznjenja`` - litijumske mozes da punis kada ti se prohte (ne moras da cekas da se potuno isprazne) a ove ostale tek kada ``pokazu znake iscrpenosti`` (ako zelis da potraju)... Povezes ih (zalepis?), zalemis +na-, +na-,+na- i dobijes jednu od 3.6V... Upotrebi one tanusne (R03) zbog manjih gabarita...
Hvala za link, ja jurim daljinski za helikopter :)
Medjutim sto se tice NiCd i NiMh, bojim se da su one preteske da bi ih podigao helikopter, ja bih se slozio sa Codeusom za LiP od telefona i slicnih uredjaja :)
Edit: Sad pogledah ovo je u Novom Sadu jel ima nesto u BG
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646999. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.