Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Tehnika
Kućna tehnika
Elektricni brijac???
STRANA 1 OD 1
phoboskv Elektricni brijac??? 29.10.2012. 18:52 T49339

status: user
broj poruka: 940
Da ili ne?
Nikad nisam koristio, ali sam sve blizi kupovini. Ne mogu vise da se brijem svaki dan ziletima.Koristim trenutno Gillette Fusion Power sa 5 seciva i nisam nesto zadovoljan. Meni je Sensor Excel bio bolji, ali nema vise da se kupi. Imam mnogo jaku bradu i sto je najgore, po celom vratu. Moram da se podbrijavam, pa mi cesto dlacice urastu i izlaze bubuljice po vratu. Zbog posla, moram da se brijem svaki dan ili bar svaki drugi.

Guglao sam malo i misljenja su podeljena, ali verujem da danasnji el. brijaci `rade posao`.
Konkretno mislim na Philips sa 3 glave, a vi ako znate nesto bolje, slobodno preporucite. Vidim da postoji veliki broj modela i da cene idu do cak 48k dinara!!??

Dao bih do 11-12k dinara. Ako ima za manje para, a da valja, moze i to

Tell the Spartans, stranger passing by,
that here obedient to their laws we lie

`I`m the best there is at what I do, but what I do isn`t very nice`
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
markopvict Kupio sam pre par godina neki Braun 29.10.2012. 19:00 #450627

broj poruka: 4515
velicine 12-13k dingerosa. Golo govno!

Već više godina sa njim brijem patku!
Tu je skroz korektan!

:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
oreshac re 29.10.2012. 19:42 #450638

broj poruka: 485
Dok ne probas neces znati, imam jaku bradu i sa takvim nisam mogao da se brijem.

Moja ala: http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=1763839

Sub-Z Batali to 29.10.2012. 19:44 #450639

broj poruka: 1620
ja sam pre par godina uzeo jedan od tih troglavih Philipsa...katastrofa, kao da sam se brijao Frostmourne-om...peklo me lice 3 dana (pisalo da treba cca 3 nedelje da se navikne koža, ali umro bi dotad)...eno stoji mi u ormanu...najbolje mi nekako leži onaj gillette blue II plus, jednokratni...
Fiat iustitia, et pereat mundus

Dragg re 29.10.2012. 20:05 #450647

broj poruka: 2270
Skupi malo para za trajnu epilaciju, neka ti odrade vrat i prorede dlake na bradi. Možda lupam, možda neće da rade bradu, ali znam da rade telo i stvar funkcioniše. Mislim, da ja imam taj problem razmislio bih i o tome.

Milos22 re 29.10.2012. 20:10 #450649

broj poruka: 1720
Ja koristim vec 7 godina gillette mach 3 turbo odlican je i dan danas a brijem se svaki drugi dan :)) a sto se tice bubuljica to ti vec zavisi od osetljivosti koze ja nemam problema sa tim

HAF 912 Plus
I5 3570k
Z77A-GD55
2x4GB DDR3 Kingston Hyperx 1600mhz
Corsair H60
Seasonic 620GM
2TB WD Green
Mushkin Chronos 180GB
GTX 580

lesa brijac 29.10.2012. 20:25 #450657

broj poruka: 8

Izbegavaj elektricne, ja sam kupio imam isti problem kao ti. Sto se tice urastanja dlaka nista ne pomaze, bar meni. Kupi obicne zilete, i brijac po mogucstvu metalni,kod nas na zalost ima samo ovih od plastike.Sto se metalnih tice kvalitetni su preko grane oko 30-40 evra.
Ishmerish Mojne spamujete i plasite coveka! 29.10.2012. 20:35 #450658

broj poruka: 7285
Ono sto ti ja mogu reci druze je:

Da je Braun golo govno, imao tri komada i umalo da ispadnem totalni debil pa da uzmem i 4-ti srecom pa sam probao jedan low-level model Philips-a i odusevio se.

Braun su gola govna i bezi od njih!, samo im je ime ostalo, bar sto se tice aparata a brijanje.

Sa druge strane recimo ovaj model Philips-a http://is.gd/mjT16x
sam koristio dok sam bio na brodu i nemam reci da opisem koje je to blazenstvo, ako mozes da probas negde i od nekog, videces i sam.

Lala 4ever!
http://youtu.be/n7hk7-XMXGU

`Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost, doduse za prvu nisam siguran`

vladats ... 29.10.2012. 20:47 #450664

broj poruka: 4537
Kupio Philips sa 3 glave zadnji put kad sam bio u Milanu,i poklonio ga drugu.
Upali mi se koza katastrofa od njega.
Vratio se na gillette mach 3.

ilicstefan Nisu ni ti stariji Braun nešto bolji 29.10.2012. 20:48 #450665

broj poruka: 1577
Eno ćale je dobio pre dvadeset i kusur godina (za svoj ispraćaj u vojsku osamdeset i neke) i stoji u kutiji. Čupa kao blesav.

Probaj recimo da stisneš brijač malo jače ali da ga vučeš malo sporije. Samo drži stabilno da ti ne vrda. I meni izlaze bubuljice zbog toga i zato moram tako.

I posle mi kažu: `Uči dete da sutra nađeš posao`.

http://www.youtube.com/watch?v=vgdGfSYhwY8&feature=player_embedded#!

codeus ... 29.10.2012. 21:28 #450672

broj poruka: 4054

izvini - zasto moras da si izbrijan svaki dan ?

ako te nadlezni ili ovi iznad tebe hebu za bradu .. izvadi lekarsko uverenje da imas problematicniu kozu i taj papir im natrljaj na nos ..

ja radim za sebe i zbog toga neteram sebe da se brijem svaki dan .. ali koristim masinicu za sisanje i sa njom odrzavam bradicu i brkice na velicini 1-2 dana .. obrijem se eventualno 1 u 2 nedelje ..

skratis dlake trimerom maximalno e tek onda prodjes brijacem i penom ... ko decija guza

ili probaj surenje ... prvo se umivas 30s vrucom vodom ..sasvim dovoljno da dlake omeksaju .. e tek onda se koljes .. disnotor* metod

(* disnotor- svinjokolj)

nidarko02 Sve je do kože 29.10.2012. 21:36 #450674

broj poruka: 69
Lično koristim već neko vreme Philipse i to sam skoro uzeo drugi jer ipak ima neka poboljšanja u odnosu na stari model koji sam koristio.
Koža je ipak pitanje - po tvom opisu rekao bi da imas jaku bradu i osetljivu kožu. Philips lepo odrađuje posao ali mora se i koža održavati. Lično posle vrijanja koristim balsam Nivea i to bez alkohola zbog osetljive kože. Doduše neću da te lažem - ja se brijem samo jednom nedeljno.
Što se tebe tiče moraš da probaš da bi znao.

Pisko Fuk 29.10.2012. 22:21 #450682

broj poruka: 6645
Ja, kad se obrijem električnim Braunom, brada mi troduplo brže izraste, upravo, kada je ne bi dirao, izrasla bi vidljivo npr do 12-13.00, a ako se obrijem s tim govnetom, onda mi je već u 10 kao da me brijanje nije ni videlo. Čudo jedno kako iziritira bradu i ova me skenja.
Ova opet govna od 555 oštrica, zajebavaju kad briješ ispod kljuna, ne može mu se prići (korenu nosa), tako da su tu stari sensor excell bili najbolji, sa 2 oštroce, urade posao jer su - zgodni.

Budale računaju na sreću.

phoboskv E jbg... 29.10.2012. 22:43 #450686

...sad ne znam sta da radim.

Ne moram bas svaki dan da se brijem, ali svaki drugi moram. Kad ne radim i ne brijem se tako cesto. Na 4-5 dana i tada mi je mnogo lakse. Manje se seckam i manje se iritira koza kad je brada malo veca. Hebeno je kad tek pocne da raste, posle 1 dana. Onda je muka izbrijati se :)

Nemam nikog u okruzenju ko koristi bilo koji elektricni, pa nemam gde da probam.

Razmislicu jos malo. Hvala svima!

quna ... 30.10.2012. 00:02 #450696

broj poruka: 1637
Ja sam imao neki braun, i bio je super, kad zacumavim povremeno maznem neki sestrin isto braun ali depilator koji ima i glavu za brijanje i jos je bolji nego onaj moj, kad poraste ona jaka brada nema sanse da skinem ziletom. Masinicom malo duze traje ali bar nema petljanja sa penom i mackanjem, kapljanjem, penom u usima itd...a i ne moras svakog casa da kupujes zilete... I da brija do koze, kao podbrijano. Ali bolje probaj, jednom na letovanju sam pozajmio ortaku i nesto se smorio, valjda jer mu je dlaka jaka i loknasta :D

i5 750 : ga-p55-usb3 : 2x2gb geil black dragon : gainward gts250 512mb :
samsung f3 500gb : creative audigy : corsair tx650 : xigmatek asgard : samsung 931bw

:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
zeljans philips 30.10.2012. 00:33 #450697

broj poruka: 163
imam vec 6 godina sa dve glave model na struju (ne baterije) i radi odlicno kao prvog dana. Odlican mi je jer se koza manje iritira i ne urastaju dlake, ali mana je sto ne mogu bas tako savrseno da obrijem posebno delove gde se lome crte lica. Noviji modeli se kao nesto prilagodjavaju , ali ih nisam isprobao.

q6600 3.2 . 790i . 2x4gb 1600 . gtx 460 . CM 690 II , CM M1000

zeljans jos jedna stvar 30.10.2012. 00:35 #450698

broj poruka: 163
moras cesce da se brijes jer u suprotnom slabo hvata i cupa.

q6600 3.2 . 790i . 2x4gb 1600 . gtx 460 . CM 690 II , CM M1000

boztoga Re: ... 30.10.2012. 07:53 #450722

broj poruka: 516
lol

:: kad zacumavim povremeno maznem neki sestrin isto braun ali depilator koji ima i glavu za brijanje i jos je bolji nego onaj mo
::
Dexter013 @phoboskv 30.10.2012. 09:30 #450733

broj poruka: 17093
Ja nemam klasican brijac za bradu, nego koristim obicnu masinici za shishanje.

Skinem sve uloske pa ono na golo sto bi se reklo,
nije bas da si kao ziletom odradio, nego kao dan kasnije
(u zavisnosti koliko ti brzo raste brada)

I sve mi milina, odradim za 30 sekundi,
nema crvenila, nema upale, nema kupovine brijaca i pena.

Pa ako ti odgovara ta varijanta, preporucujem.

Cpu:AMD Phenom II x6 1055 T @3.4 Ghz
GPU:GTX 670 Gigabyte Windforce
Ram:10 Gb KingstonHyperX@1600MHz
MBO:AM3+ Asus M5A97
Case:CoolerMasterElite430
PSU:Chieftec 650w a85
CpuCooler:TitanVanesa
Mis: Mx518
Dell 22

:: icq :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
pajsgudgud Hehe... 30.10.2012. 10:34 #450748

broj poruka: 3741
Od 2005 i izlaska iz vojske obrijao sam se svega tridesetak puta.

Lično koristim rowenta mašinicu za šišanje (ko ovaj jge iznad mene .).

Muškarac bez brade je ko...tamo nešto bez...ne mogu se setim...
support normality

Dexter013 : ) 30.10.2012. 11:16 #450753

broj poruka: 17093
Taj rad koleza samo ja imam Wahl masinicu ali isti djavo radi posao bez problema, samo da ne uzima neke no name kineske ili philiips i slicne,
nego bas masinicu i marku koja njih pravi posteno.

E sad jedino ako phoboskv mora da bude na glanc izbrijan onda masinica za shishanje otpada.

Cpu:AMD Phenom II x6 1055 T @3.4 Ghz
GPU:GTX 670 Gigabyte Windforce
Ram:10 Gb KingstonHyperX@1600MHz
MBO:AM3+ Asus M5A97
Case:CoolerMasterElite430
PSU:Chieftec 650w a85
CpuCooler:TitanVanesa
Mis: Mx518
Dell 22

:: icq :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
JovanZ re 30.10.2012. 14:23 #450801

broj poruka: 3007
dobio sam nedavno masinicu za sisanje, donela kevina prijateljica iz nemacke, marka je carrera, jos se nisam osmelio da sam skratim kosu, ali nastavak za brijanje (metalni sa sitnim rupicama, jbg ne znam kako bolje da opisem) radi ko lud, bolje je nego ziletom i nisam imao nikakvu iritaciju, niti cupa dlake niti bilo sta slicno.
JovanZ re 30.10.2012. 14:24 #450802

broj poruka: 3007
dobio sam nedavno masinicu za sisanje, donela kevina prijateljica iz nemacke, marka je carrera, jos se nisam osmelio da sam skratim kosu, ali nastavak za brijanje (metalni sa sitnim rupicama, jbg ne znam kako bolje da opisem) radi ko lud, bolje je nego ziletom i nisam imao nikakvu iritaciju, niti cupa dlake niti bilo sta slicno.
Anonymous !!! 30.10.2012. 16:16 #450845

broj poruka: 340
ja nemam neku previse jaku bradu i koristim gillete mach 3 i odlican je, al stvar je u tome sto se ja uvek brijem posle tusiranja kad brada skroz omekani i to je prava milina, zilet klizi sam od sebe, dovoljna je gravitacija i uvek koristim gel jer pravi zasiceniju penu od onih obicnih pena koje su obicno bacanje para.
phoboskv Re: : ) 30.10.2012. 17:05 #450867

Nedovoljno mi je to :(((

Imam ja dve takve masinice. Jedna je Rowenta, a druga profesionalna Moser. Posle brijanja sa njima, brada je kao posle 2-3 dana od brijanja. Kad ne radim, one su mi super, ali zbog posla ipak moram da budem izbrijan.

Moracu negde da probam ove Philipsove sa 3 glave, pa ako odgovara kupujem. Citao sam dosta review-a na netu i dosta ih hvale, ali se uvek nadje neko kome ne odgovaraju. Mozda budem bas taj, pa mi se ne baca 100 i kusur € za dz

:: Taj rad koleza samo ja imam Wahl masinicu ali isti djavo radi posao bez problema, samo da ne uzima neke no name kineske ili philiips i slicne,
:: nego bas masinicu i marku koja njih pravi posteno
:: E sad jedino ako phoboskv mora da bude na glanc izbrijan onda masinica za shishanje otpada
:: Cpu:AMD Phenom II x6 1055 T @3.4 Gh
:: GPU:GTX 670 Gigabyte Windforc
:: Ram:10 Gb KingstonHyperX@1600MH
:: MBO:AM3+ Asus M5A9
:: Case:CoolerMasterElite43
:: PSU:Chieftec 650w a8
:: CpuCooler:TitanVanes
:: Mis: Mx51
:: Dell 22
mikac962 Re 30.10.2012. 18:39 #450874

broj poruka: 555
Svi ispljuvase Brown, ali ja ga koristim vec 32 godine, razne modele ukljucujuci i jednu rusku popiju Brown aparata za brijanje. Sta ce tebi odgovarati ili ti u opste nece ni jdna varijanta odgovarati, samo zavisi od tvoje brade i koze kako reaguje. Ja sam presao na elekktricni brijac sa 18 godina, jer brijanje ziletom mi je uvek izazivalo sitno krvarenje celog lica. Sa ovom vrstom aparata (vibracioni nozici) nikada nisam imao problema.
Elektricni te nikada nece izbrijati kao zilet, ali i to zavisi od brade. Kada se obrijem elektricnim brijacem, uvece bi trebalo ponovo, ako hocu da izgledam bas idealno, a sa ziletom, pa moze da prodje, mada bi i tada trebalo ponoviti brijanje. Skoro sam to isprobao, bas da vidim razliku posle toliko godina neprekidnog koriscenja elektrinog brijaca.
Brijace sa rotirajucim nozevima nisam probao, tako da sa njima nemam iskustva. Kod vibracionih nozeva ti je pravilo da se mora zameniti mrezica posle 1,5 godina koriscenja il iranije ako se pocepa. Nozici se manjaju kada po drugi put menjas mrezicu, a to ti je posle tri godine.
Zakljuca svega je da bez probe neces znati sta ti i da li ti odgovara.

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646999.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs